Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.2.2018

Gavalle kisatreeniä, mulle päällejuoksuja ja videota

PE Saijan agilityssa tavoitteena oli tehdä nollatreeniä, 15-20 estettä en mä itse nollaan uskonut mutta että taistellaan vaikka tulisi yllätyksiä. Ja ei tarvitse heti ekalla, voidaan koittaa myöhemmin uudestaankin. Toinen tavoite oli ottaa 60cm rimoja, joita oli osa. Kommentti radasta oli, ettei siinä pitäisi olla niin mitään suurempaa, musta se jo piirrustuksessa näytti meille kinkkiseltä, ei kun täydelliseltä haastaa itseä. Huomasin kyllä päällejuoksukohdat, mutta mietin vaihtoehtoisia ohjauksia.

Ekassa yrityksessä rima 5 (valssi myöhässä) ja 12 (kääntö rimalla?). Keskeytin siihen. Sitten katsottiin alkuun päällejuoksua, ekassa jarruttelin taas 5 edessä. Mun mielikuva on väärä, ajattelen haltuunoton riman yli. Yli kyllä, mutta täytyy pysyä liikkeessä joen tavoitteena oli ehtiä 6 hypyn tokan siivekkeen luo. Mielummin niinkin, että tulee ohi. Toki pitää katsoa myös ettei karkaa seläntaakse. Takaakierrosta pääsin lähtemään nopeasti. 
Valssi 2 oli myös vaikea, vasen jalka taakse. Oikeaan aikaan hidastus rimalle, keskiväliltä hyppyjä 2 ja 3. Ja sitten liikkeelle. Tein alkuun liian kaukaa hyppyä, sitten liian aikaisin ettei lukinnut hyppyä. Koska ajattelin, että mulla on kiire muttei ollut. Kun alku saatiin toimimaan niin otettiin alusta.

1-18 Taas alusta. Nyt päästiin puomille asti eli 15 estettä suht järkevästi. Alkutoimi, pituudelta putkeen hyvä. Putkesta putkeen 10, olisko oli ylimääräinen pyörähdys ennen putkea? Ehkä 5vp tai ei. 11 valssasin puomin luo, 12 vähän sylkkäriä. Putkesta 13 putkeen 14 hyvä ja puomille juoksin oikeaa puolta. 
Sitten kuten arvelin niin, en hallitse tai meille vaikeata on hypätä 16 kaltainen hyppy ristiin. Gava siis pyörähti sen ympäri vasemman kautta. Vähän vaikeampi lähestyminen renkaalle, mutta vekkasin ja ok. Muurilla olin jäljessä ja sitten oli jo matkalla putkeen. :D
Selvittiin kuitenkin joko 5vp tai nollana 18 estettä! (ilman videota en olisi muistanut miten meni tarkalleen..) Riippuen mikä tuomarin arvio olisi ollut pyörähdyksestä ennen putken linjaa. Annoin hyvin rauhan hypyillä ja ohjasin tarkasti. 
Jipii, tavoite täyttyi 60cm rimoista (osa) ja sitten lähes nolla ainakin ja 18 estettä. Ei väliä näin alkuun onko se ekalla kerralla, vaan että kykenee yhdistää edes treenatut palat. 

"Nollatreeni" video

Treenipätkistäkin videota mm. päällejuoksusta,
https://youtu.be/o_y6NMt7MJ4
Putki 9 ja putki 10 kohta kerran niin, että Saija heitti lelun. Ja niin että taputti putkea. Tosin Gava kävi tekemässä silloin putken jälkeen uukkarin ja tuli katsomaan Saijalta, että anteeksi mihin se lelu jäi? :D Tässä koirille haastava oli jos ohjaaja vain juoksi suoraan, kun koira lähti silloin ohjaajan liikkeeseen. Putki taas syötti koiran kohti ohjaajaa. Ohjaajan piti ottaa kohti koiraa parit askeleet tai viistosti kohti putkea. Sen verran kaukaa, ettei ollut heti kepeissä kiinni että koira ehti lukita putken. 

Päällejuoksua treenattiin sitten 9-13 kohtaan. Eka putkijarru 10 unohtui ja Gava ehti muurille. Sitten jarruttelin (rytmitys/jarrutus 2m ennen kuin sujahti putkeen) ja kutsuin koiraa. Lähetys 11, sitten juoksin ja otin päällejuoksuun 12. Jossakin jäin taas alle. Liike melkein 13 putkeen asti. Sitten yritin nähdä mihin koira katsoaa mun seläntakana ja pitää sen hallussa. Ja yritin liikkua ainakin 9 putken suun eteen. Täytyy miettiä päällejuoksuissa se paikka mihin mä pyrin, jotta olisin ajoissa. Gava alkoi jossain välin kokeilla, jos jättää hypyn 12 välistä kun en niin hidastellut sen kohdalla. Voisin laittaa verkon myös avuksi niin ei tarvitse niin miettiä lähteekö hyppyyn vai ei. Nämä läksyksi. :) 

16 hyppy oli myös hyvä käydä läpi. Saija näytti että käytin vastakkaista kättä ja kroppa kääntyi kohti koiraa, niin se tekee poispäin käännössäkin ja sylkkärissä. Vasemmalla kädellä, ei vastakkaista itse suorassa linjassa ja suorana. Ei rytmitystä voin lähettää kauempaakin. Tajusin myös ettei mun tarvitse niin työntää hypylle tai kohti ponnistusta Gava ei ole niin kokematon. Ekat kerrat meinasi kääntyä väärään suuntaan, mutta tulikin mukaan ohjaukseen. Sitten sujui molemmilta. 

Kepeille ohjaus niin, että vekkiä ennen muuria. Gava hyppäsikin 2 ekan kepin ohjurin yli ja pujotteli siitä loput. :D Kokeilin yksinään ja teki samaa. Ihan läheltä ja tajusi että riman pyöreät ohjurit voi pujotellakin. Pleksiohjureistakin on aikaa, mutta ajattelin laittaa alkuun että onnistuu eikä valu vääriin väleihin. Sitten ne sujui ja otin takaleikkauksellakin. Kerran Gava tuli muuten putkesta 9 kepeille tuolta 19 päädystä (vahingossa), vika keppi tosin jäi kun en katsonut sitä. 


Hauskin kommentti ehkä seuralaisilta oli miten osaan nauraa meidän suoritukselle. Ainakin tossa ohjuri kohdassa repesin. :D Mun ilme on kuulemma myös hyvä koutsin mielestä kun sanoo, että tehdään päällejuoksu. :D 

Treenaa: 
- päällejuoksu 5
- päällejuoksu 12 
- hyppy 16 
- putkesta putkeen leijeröitynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!