Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.2.2018

Tokotreenit, Rasmuksen video ja kotipuuhaa

Maanantaina sisätreeniä 

Ruuti, kurre ja lelun hali: osa sujui tosi hyvin. Vähän edistystä.
Gava kurre ja hali: osassa kunnon haliote js pysyi kurressa jo pidempään. Pidin kiinni lelusta.
Nova, kurre: käsikosketuksella, yritin saada kestoa.
Käännöskäskyjen muistuttelua ja erottelua käskylle. Pelkällä käskyllä ei osaa.

Gava treenasi ensin käännöskäskyllä pyörähdystä, vaati käsimerkin. Molemmin puolin mua ja edessä. Näitä jatketaan.
Keksin ottaa pyöreän korin kanssa ympäripyörimistä, yritti ensin seisoa siinä mutta käsiavulla keksi kiertää. Tehtiin multiwrappejä ja palkkasin tiputtamalla namin, yleensä taakse ja kun katsoi reitille ei muhun. Näitä lähetyksinä ja mun liikkumista. Liikkuminen vaikeata, reagoi nopeasti pyörimisessä.

Novalle kohteen ympäripyörimistä/multiwrappejä, piti ottaa isompi pyöreä lehtikori. Ensin piti paljon kontaktia muhun ja törmäili. Vaikeata multiwrapissä oli kun siinä mun reunassa katkeaa kontakti. Koitin naksutella ne kohdat milloin katsoo eteen ja namit lensi maahan. Loppua kohden parempi. Lähetyksissä Nova seisoi vieressä ja kun katsoi kohdetta sai luvan mennä. Lopussa mun liikettä ja testailin jos voisin lähteä aiemmin liikkeelle kun lähtee kiertoon. Molemmilla käy mielessä myös täyskäännös. Joko multiwrapit mun liikkuessa ja paristi vain yksi käännös.
Nova teki pari pyörähdystä käsimerkillä ja käskyllä.


TI TOKOTREENIT Agimestassa Wilman ja pon:ien kanssa, myös pieni pennun pallero. :) 
Tuntui, että itse on jo ruosteessa. Ai niin en muistanut edes kysyä haluisko paikkiksia. :D 

Gava, kierto-ohjattu: kiertoon tosi hyvin. Kapulalle sanoin vaan nouto käskyn, haki oikean mutta oli kurvaamassa hypyn ohi. Käsimerkillä menisi sen tai ehkä hyppykäskyllä jos sen muistaa. Tehtiin vielä merkille korjausta niin, että jätin Gavan kapulan lähelle ja käskin kiertoon. Sai miettiä aika paljon. Ekassa yritti toista kapulaa. Sitten lenkillä korjasi kiertoon, joka tiukasti. Näitä kaksi. Oli vaikeata, mutta selkeästi kuunteli. 
Sitten kapulaa, yritin alkuun ilman apuja että hoksaisi mennä myös oikean hypyn pelkällä noutokäskyllä. Jos sen unohtaa kisoissa sanoa ajoissa. Ei, vasta kun tulin metrin tai kaksi lähemmäs linjaa. Ehkä voisi sillä avulla muistutella ja treenata mun eri sijainnit. Testattiin sitten ideaa, mikä tuli ehkä molemmilta. Eli voisi olla palkka hypyn linjassa. Vapautin sinne vauhtipalkkana kun tuli hypyltä. Alkais tää olla jo aika hyvä. Nyt oli valkoinen kiertotötsä. 

Gava, ohjattu: ensin vähän merkin viilausta, ekassa jäi ihan vinoon ja lähti vasemmalle kapulalle kääntyen keskikapulan kautta. Näytti kyllä korjaavan linjaa mutta ehdin jo stopata. Hiottiin sitten paikkaa merkillä. Ideana siinä heittää palkkaa vasemmalle ja Binan kanssa keksittiin myös jos pysäyttää aiemmin niin ei mennyt merkin toiselle puolelle. Gavalla alkoi löytyä vähän suorempaa asentoa, vaikka sen mielestä oli taas tylsää tällaiset. Kerran sitten noutokin? 

Gava, kaukot: tehtiin nämä tai paloja lopussa. Jätin lelun pitkittäin tassujen eteen. Toimi "rimana". Istumasta seisomaan nousu 15m, tosi hyvä. Maasta seisomaan 15m, tosi hyvä! Ja seisomasta istumaan, hyvin! Nyt 15m totteli hyvin eikä liikkunut missään. Kotona ke myös 10m matkalta, namin kanssa hyvät. Sitten ilman namia, eka ei sujunut mutta toinen ok. Keskittyy silloin enemmän tassuihin ja ehkä painokin edessä.. Mutta ideana ollut saada myös itseluottamusta pitkälle matkalle, eikä avun kanssakaan ollut alkuun helppoa. 

Novalle kisatreeni ajatuksena oli vähän muistutella aloa, vaikken ole kalenteria edes katsonut. Ihan hyvä sillä, nyt on tehty aika paljon vauhdikasta ja poika oli kyllä aika kaasupohjassa. 
  • Kehääntulo: olis tehnyt niin mieli mennä moikkaamaan mutta jollakin lisäkäskyllä seurasi nätisti kehään. 
  • Seuraus: tässä näkyi sitten ettei ollut niin hyvässä mielentilassa ja keskittyneenä. Bongasi hypyt, merkit ja ehti varmaan vilkaista liikkuria. Aina sen jälkeen katsoin, että korjaa seuraamaan. Reagoi varmaan myös käskytykseen. 
  • Liikkeestä maahanmeno: hyvä mutta vilkaisi liikkuria "käsky"ssä ja jäi vähän väljästi. Sivulle käskiessä ehkä olin vähän liian edessä. 
  • Kaukot, liikkuri sivussa n. 2m päässä. Nova katsoi liikkurin ylös ja alas merkit. Odotin että vilkaisee ja käskin sitten.
  • Käveltiin kehästä pois ja leikittiin. Päästin rallattamaan lelun kanssa niin saa purettua kierroksia. 

Sitten hienosäätöä kierros. 
- Liikkeestä maahanmeno kahdesti liikkuroituna ja palkkasin seuraamisen, siitä tuli tosi hyvää. 
- Sitten läheltä liikkuria lähtö, liikkurin aloitus höpinät ja tosi hyvä liikkeelle lähtö (kontakti pysyi kokoajan) palkkasin parista ekasta askeleesta. Sitä ennen oli yksi missä kontakti tippui lähdössä. 
- Merkin kierto sitten omana juttuna. Bongasi sen jo kauempaa. N. 10m päästä virittely (pidin pannasta mitä ei myöhemmin saa tehdä). Ja käskin sivulle. Liikkurointi ja käskyllä kiertoon. Heitin palkan vasemmalle. Oli aika menossa, mutta malttoi odottaa käskyä. 

Novalle nyt keskittymistreenejä, häiriötäkin. Häiriönä voisi toimia myös joku palkka tai kapula maassa. 


Keskiviikkona sisätreeniä

Ruutille lelun halimista. Pyysin kurre tempun, jonka jälkeen lelu, vaikeata. 

Gavalle, merkkiä: alustalla ok. Sitten ilman ja kyllä niissäkin löytyi hyviä mutta myös huonoja. Keksi myös kerran istumisen merkin taakse, pyysin seisomaan ja sitten olin nopea palkkaamisessa. Ja seuraavana keksi taas, että piti kiertää oikean kautta merkille. Gava alkaa miettiä aina, että pitiköhän tehdä jotain muuta kun ei eka juttu kelvannut tai tehdään samaa asiaa. 

Nova, kosketusalusta: Novalle malttitreeniä taas kosketusalustan parissa. Osa lähetyksinä, jolloin hetkeksi kääntyessään unohti koskemisen. Sitten ihan sellaisia, että kävelee suoraan alustalle. Alkuun kelpasi yksi jalka. Mutta halusin hetken jolloin jalka pysyy paikallaan, kun ehti tarjota montaa asiaa. Sen jälkeen kelpuutin vain kaksi tassua, Aino- jäätelön kannelle ne mahtui jos kansi oikeinpäin. Välillä siirti alustaa ja vaihdoin sen takaisin, kävi mielessä myös suuhun otto. Koiratanssissa oli muuten nurin oleva frisbee myös pyörittävänä alustana. Tasapainotyynyäkin voisi muistutella. 

Rasmus huomasi nami tarjoilut ja halusi myös osallistua. Tuli sivulle ja käsimerkistä muisti merkin ainakin sinnepäin. Oli Novan alkutreenin myös siinä vieressä häiriönä ja yritti päästä alustalle. Jonka myös muisti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!