Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.2.2018

Kotitreenejä temppua ja agilitykäskyjä

Keskiviikkona

Tempputreeni kolmikolle ideana kurretemppu (etutassut ylös) halaten lelua

Nova: keskityttiin itse kurreen, käsikosketus ylös. Pari tassulla nalleen kosketusta. Täytyy opettaa kurre ensin.
Gava: Kurre myös jäänyt vaiheeseen ja osasi sen käsiavulla muttei kestoa. Nallen kanssa keksi pitää tassuja sen pään päällä niin pysyi ylhäällä koska pidin nallesta kiinni. :D
Ruuti: on meillä kurremestari, pitää asentoa pitkäänkin ja oon aiemmin opettanut pitämään tassulla sateenvarjoa. Ruuti osasi siepata lelun myös tassuihin kun pari toistoa teki. :)
Yksi treeni olisi myös kurresta seisomaan ja takaisin istumaan/kurreen.
Pakkanen oli laskenut, aurinko paistoi ja pihalla hyvä alusta tehdä tekniikkatreeniä lenkin jälkeen.

KONTAKTI
Nova, 2on-2off: ensin puinen korotettu lauta maassa mutta se lähti liukumaan herkästi, läheltä 2m sen sai tehtyä. Nami palkat ja vapautus lelulle jolloin lauta lensi.
Laitoin laudan hankeen nojaamaan niin tuli puomin tyylinen kulma, vähän jyrkempi tosin. Tässä lauta pysyi mitä kerran liukui sivuun. Saatiin hyvää treeniä sivusta hakea laudalle ja varsinkin takajalkojen hahmotukseen kun ne sai usein erikseen asetella laudalle. Melkein pelkät takajalat sinne. Palkkasin molemmista takajaloista. Otin palkkaukseen myös omaa valssia, peruutin taakse 3m ja kävin etupalkan luona. Takana käynti oli vähän vaikeampi. Siellä voin helposti radallakin olla. Vähän molempia puolia mutta koira oikealla oli helpompi paikan takia. Hölkkäsin myös rinnalla ja menin koiran ohi. Ohi mennessä joskus kesti vähän pidempään hakea asento, joten niitä lisää.

Video kerran jonka kuvasin paikallaan käsivaralta muusta treenistä poiketen (edessä ollen tuli myös enemmän steppailua). 2on-2offeissa on kyllä paljon kotitreeniä ja samalla tulee takapään hallintaa. Jos olisi ollut ahkerampi ehkä se olisi ollut jo valmis, mutta ei ole ollut motivaatiota tehdä näitä kotona. 


HYPYLLÄ
Nova, Hypyllä käännöskäskyt (kaikki 10cm rimalla), oikeaan taktaktak hyvä. Sitten otin vasempaan ja ekat kerrat yritti oikeata. Sitten hoksasi eron ja otin mukaan vastakkaista kättä. Tehtiin suora ja viisto lähestyminen. Ja pystyin lähteä jo aiemmin juoksemaan. Ennen kielsi jos en odottanut hyppyyn asti.

Nova, out-out takaakierto: tässä namipalkka kun olin ohittanut hypyn linjan tai välillä laskeutumiseen. Eli lähetin kiertämään takaa pidempää reittiä ja itse menin toiselta puolen hyppyä. Tässä jos vähemmän apua meni hypyn suoraan. Molemmat puolet. Jos juoksin liikaa hypyn ohi niin meinasi kiertää hypyn ja jättää hyppäämättä. Kokeilin näissä vähän molempia käsiä hypyn yli ottamiseen. Takaakiertoon lähetyksessä alkuun kävi että juuri kriittisellä hetkellä hidastin ja kääntyi hypylle (luki vekkinä vaikka ohjaus kiertoon), sama ongelma ollut radoillakin. Siksi täytyy treenata!

Nova, in-in ohjaajan ja hypyn välistä: olikohan tauolla tässä välin myös. Jätin Nova hypyn taakse pakkovalssi kulmaan, vähän viistoon kulmaan että helpompi tulla taakse. Oma rintama kohti hyppyä esteen toisella puolen ja siivekkeen puoleisella kädellä (ei vastakkainen) j lenkki tai merkkaus ja ohjaus hypylle. Tässäkin meinasi tulla hypyn ohi. Se piti ohjata myös. Nämä namipalkalla niin sai miettiä paremmin asiaa.

Gava käännöskäskyt: viime kerrasta vähän alle vuosi (jotain kevättä). Helpot lähetykset kääntyi oikein ja vähän vaikeammankin. Jee! Näissä voisi ottaa myös ristiin hyppäämiset jossa kääntyy helpommin pyörimisen suuntaan. Tehtiin myös multiwrappejä ja useampaa pyörimistä ja se sujui aika kivasti läheltä tosin. Liikehäiriö olisi myös pahin näihin. Tai juuri putkesta.

Gava out-out: ensin lähempää ja lähetyksiä kaukaakin. Ja vähemmillä avuilla, niillä otti hypyn välillä toiseltakin puolen. Kokeilin lähteä rinnakkain tai jäädä vähän jälkeen, jäljessä taisi olla vielä vaikea.

Gava in-in: oikeastaan helpoin oli pakkovalssi asetelman tyylisesti, merkkaus hypyn takana ja lähdin liikkeelle, ehdin aika hyvin karkuun ja otti silti hypyn. Vaikeampi sitten sellainen "myöhässä" ohjaus missä käännyttiin samaan aikaan hypyn suuntaan. Jos rima olisi ollut korkeampi (se 10cm) olisi ehkä tarvinnut enemmän tilaa. Näistä Gava murisi mulle. Selkeästi vaikeampia. Nyt otettiin vasta helpompaa kulmaa molemmissa. Sellaista missä muutenkin syöttää kiertoon.Torstain temput kurre ja lelun halaus
- Ruutilta osa onnistui ja osassa huitoi lelua, ei sekuntti pidempään haliotetta
- Gava katsoi Ruutin treenin. Ja oli kyllä sitten niin pätevä, että saatiin monta haliotetta! Vaikka eilen vasta muistuteltiin kurrea. Erikseen kyllä kurre kestollakin olisi hyvä. 
- Nova teki lähinnä kurrea käsikosketuksella, koitin poimia kestoa tai selkeämpää jalkojen nostoa. Lelun kanssa vaati namikäden ylös houkuttelemaan, ilman sitä ei tajunnut nostaa tassuja. Ja keskittyi musta vain namiin, joten pidin palkka käden seläntakana ja käsikosketukseen sai focusoida kurrea tehdessä. Novalla oli haastetta kurressa jo takajalkojen kanssa välillä liikkui myös taaksepäin, mutta ei silloin kun kurre sujui.
- Nova teki vielä sohvan edessä 2on-2offia tyynyille, tyynyt ei pysynyt kasassa kun idea oli jos peruuttaisi jalat sohvalle. Ne jäi 20cm liian alas. :D Kotona saa sohvan palan nojaamaan loivasti jolla voisi harjoitella "etujalka" seisontaa.

Agilitysulkeiset myös päivällä pihassa. Novan silmät loisti ja oli niin intoa täynnä, kun tajusi että samat kamppeet matkassa kuin eilen. Gava taas tuli vähän nyrpeänä ulos, kun juuri lenkiltä oli ehtinyt lämpimään petiin (pääsi sitten illalla saunomaan jota kävi jo odottelemassa ennen kuin sauna lämmennyt).

Novan 2on-2offit parempia. Juoksin tai hölkkäsin ohi. Ensin ilman palloa, ne tosi hyviä. Sitten pallo ja vähän steppailua mutta silti kesti ohi juoksemisen ja pysyi laudalla. Paristi myös 2on-2off ja hypylle käännöskäsky. Ja ehkä kerran tai kaksi unohti mennä laudalle kun meinasi oikaista pallolle.

Nova, in-in hypyllä: loivasta kulmasta muistuteltiin. Nyt haki hypyn jo paremmin. Sitten vähän jyrkempi kulmakin 90 astetta. Myös sellaista missä mennään samaan aikaan hypyn taakse, osassa niissä luki hypyn väärältä puolen osa ok jos ehdin merkata tai ohjata kunnolla.
               Tauon jälkeen vaikeutettiin tätä välistäveto idealla. Tötsän kierto ja in-in käskyllä hypylle. Ensin tötsä hypyn linjassa eli helpompi kulma. Tämä ok. Kun siirsin tötsää metrin pois linjalta, jos miettii oikeata hyppyä niin koira laskeutuukin vähintään metrin pois hyppyjen linjalta ellei kaksi. Nova meinasi heti lukea hypyn suoraan, joten palkkasin alkuun vain haltuunotot käteen tötsän ja hypyn väliin. Tässä myös vaikeata, kun kroppa näytti hypylle tai niiden väliin ja saatoin liikkua aiemmin kohti hyppyä. Vaikea oli myös ajatella milloin aloittaa käskyn, jos sanoi tötsän jälkeen ehti lukita muuten, joten aloitin sen ennen tötsää. Tötsälle suuntakäskyllä.

Nova, out-out: nämäkin parempia ja harvempi epäonnistunut lähetys. Toki sitten helpommin tuli hypyn ohi jos en selkeästi poiminut hypyn yli. Ne jos juoksin 2m hypyn ohi tuli myös, jos metrin tai ehdin poimia riman yli ok mutta ne taas vähän myöhässä jos rima olisi korkeampi. Kokeilin jättää lelun myös laskeutumiseen, eli että auttaisi siinä että voin liikkua pidemmälle, ohjaus meni kuitenkin edelle mutta sain palkattua musta jahtaamista pois. Ja pystyi silti mennä takaa kiertoon, ehkä kerran meinasi esteen takaa oikaista lelulle.

Novalle käännöskäskyjä merkin kierto kahteen eri suuntaan ja siitä sitten hypylle sik-sik-sik eli vasempaan. Ai niin 2on-2off treenissä kun piti kääntyä vasempaan kääntyi kerran oikeaan, kun olin tarkka mihin kroppa näyttää meni oikein. Kääntyy siis helpommin oikeaan? Myös sellainen, että juostiin merkin kiertoon yhdessä, sitten valssi, täyskäännös ja lähettämään hypylle kännökseen vasempaan. Tuli mun juoksuliikettä mukaan.

Gavalle in-in: Yksittäisenä otin jyrkempääkin kuin 90 asteen kulmaa. Kaikki hyviä. Ja sellaisia missä meen samaan aikaan hypyn taakse. Myös viistohyppynä, että suorin reitti oli selkeästi in-in kautta mutta kuitenkin takaakiertoa.

Gavalle välistäveto in-in: Merkin kierto ja sitten hypylle välistäveto. Hyppy ensin 2m ja sitten 4m päässä. Merkki samassa linjassa. Ne kaikki hyviä ja Gava kuunteli hyvin väliintulon. :) Sitten ehkä 0,5m pois linjalta ja vielä hyviä. Täytyy kokeilla myös se 1-2m, koska sinne se laskeutuukin.


Gavalla käännöskäsky treeni vielä Tötsän kierrossa meni ensin saman suunnan kuin mitä tehtiin välitävetoon. Sitten kuunteli. Käännökset hypyllä hyviä ja vasempaan.


Perjantaina temppukolmikko jatkoi treenejä
- Ruutille kurrea halittavalla lelulla, osassa hyvä ote, osassa vain nojasi leluun.
- Gava muisti heti kurressa otteen lelusta muttei pysy pystyssä ellen pidä lelua. Kurreen ei ole myös käskyä. Käsimerkistä teki sitä ilmankin, mutta muutaman sekuntin kestolla.
- Gava muistutteli temppua, missä istun ja laittaa tassut mun olkapäille ja kurkkaa kasvoihin päin olan yli. Muisti sen heti namikädestä olalla. Kun käänsin katsetta niin tajusi myös siirtää pään.
- Gavan kanssa tuli mieleen treenata mun selänpäälle kiipeämistä, olis siis kilpikonnana maassa ja sai kiivetä. Heti ekalla meni oikein ja sitten taas koitti laittaa vain etutassuja tai halia olkapäiden kohdalla. Menin peilin viereen ja blokkasin toista reunaa, sain naksuteltua kiipeämistä ensin 3 tassua ja sitten kokonaan. Päällä seisoi, istui ja lopussa makasi pää olalla. Ei tarvitse dobopalloja Gavan kanssa. :D Paksu fleecetakki suojasi kevyen koiran kanssa. Jos opettaisi oman käskyn kivenpäälle menoon niin sama voisi olla tässä. :D
- Nova teki kurrea käsikosketuksella ja yritin poimia missä olisi yhtään kestoa. Ettei ole nopea pomppu. Lelulle tarjosi antaa vain tassua. 

Gava ilmoitettu myös aksakisoihin Masalaan su 4.3 (2lk)! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!