Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.5.2018

Hyllyttelyä

Perjantai illan kunniaksi käytiin vielä Hau:n kisoissa juoksemassa. Ulkokentällä Mia Laamasen radoilla. Raivoisa Gava oli mukana radoilla ja osa meni kalasteluksi. Ekalla radalla klo 18 jälkeen oli vielä aika helle, toppi ja shortsit ekaa kertaa tänä vuonna! Housuista sai onneksi lahkeet pois.

Eka rata: Alun jälkeen oltiin luukutettu suoraan hyppy, pituus ja putkeen. Sitten piti kääntyä 90astetta tai vähän enemmän kepeille. Tässä oli hyppy ansana. En luottanut niin valssiin kohdassa tai päällejuoksuun. Ainakin päällejuoksu toimi toisella. Ylimääräinen hyppy vaikka otin aika tiukasti vastakäännöksellä, ehkä ajattelin että olin napakka, mutten ollut? Ainakin ehdin katsoa, kun meni väärälle hypylle. Kepit oli ehkä myös piilossa, että vaikka sai vähän kääntymään niin näki hypyn ennen keppejä.. Kepeille haki ansahypyn kautta oikein, 90 asteen avokulmaan takaaleikkauksella! Kepeillä en saattanut loppuun ja jäi 1 väli. Puomi, A ja keinu ok. Puomilta käännyttiin tiukasti, taas ansa edessä, vastakäännös oli tällä kertaa liian tiukka ja tuli seuraavan hypyn ohi. Tätä mietin tutustuessa, että ottaako riskin ansasta vai vai vai.. Ei sopinut mun ohjausvalinnat rataan.. Lopussa sitten vielä yksi käännös venähti, sitten seuraavakin ja ehti kaartaa tokavikan hypyn ohi mihin piti kääntyä suht pienesti. Ei voi mennä Gava loikkaa.. Korjasin sen, ei voi flankätä ohi.. Sekin kohta oli käynyt mielessä. Okserin hyppäsi hyvin, pituuden ja muurin.

Toka rata: Lähes viime rata, mutta toisin päin. Nyt 3 hypyllä tuli valssilla käännös, ansakin matkalla. Heti sen kiireen jälkeen silmukka mikä venähti ja sain kalastella Gavaa seuraavalle hypylle. Lähtö rima tuli! Kutsuin paikaltaan, otin askeleen kohti 2 rimaa ja valssasin. Jäikö liikaa tuijottamaan mun liikkeitä? Saatiin vältettyä ansat, jätti lenkki tosin. Mutta sitten seuraavalle hypylle ei tullut lukitusta, pidin vain hallussa ja tuli ohi. Parempi tosin, että sain haltuun lenkityksestä. Keinun jälkeen oli viistot kulmat hypyille ja piti mennä ohjaajasta kauempi putken pää. Käskytin liian aikaisin putkeen, kun olisi pitänyt työntää päällejuoksulla ja väärä pää. Kepeille ajattelin tehdä takaaleikkauksen. Sinne tultiin putkesta 90 asteen umpikulmaan. Ekassa Gava haki 2-3 väliin, mulla liikaa liikettä. Otin uusiksi, enemmän rauhaa ja nyt hyvin. Loppu sujui, keppien jälkeen hypyllä suht tiukkakäännös, puomi taas esti että piti mennä itse suoraan kohti hyppyä ja 3-4m hypystä pääsi kääntymään. Vastakäännös sinne.

Kolmas rata, hyppäri: alussa mentiin hyppy, pituus ja käännyttiin rinnakkaiselle hypylle. Pituuden edessä oli putken suu.  Mietin kahta vaihtoehtoa, valssia sivussa tai jarru ja pysyä pituuden ponnistuspuolella ja takaaleikata seuraavalla. Väärin valitsin taas, Gava lähti maata kiertävälle radalle pituudelta ja ehti tulla seuraavan hypyn ohi. Korjasin sen taas sinne. Sopivasti kepeille jäljessä ja ehdin vain tekemään kerrankin kunnon jarrun, muistan että jarrutin ja kaksin käsin osoitin linjaa putken ja keppien välissä. Gava meni ohi ja hienosti kepeille. Kannustin jatkamaan ja juoksin takaa vaihtamaan puolta. Putkijarru, leijeröin seuraavalle hypylle. Liike seis, kun tuli putkesta niin sain korjattua oikealle hypylle ja tönäistyä ohjaajasta kauempaan putken päähän. Sitten tulikin putki, hyppy ja muuri vauhdit ja Gava ehti seuraavan hypyn ohi, mihin tein valssia myöhässä. Pitikin katsoa jonkun koiran kielto muurilta. Muuria ennen olisi vaatinut taas sen valssin, ei muurin jälkeen.. Itseä hirvitti lopun kohta suorasta putkesta hyppy päällejuoksulla ja silmukka. Päätin vaihtaa puolen ja luki takaaleikkauksen taas vippauksena ja meni hypyn takaakiertoon. No sentään vikat hypyt sujui, renkaalta käännöstä ja 2 hyppyä.

Näistä radoista käyttöä "punakynälle" tai sitä ei tarvita vaan täytyy raapustaa vihkoon haastepaikat. Ohjausvalinnat ei myös sujuneet, tuli koitettua meille tutumpia ohjauksia vaikka toimivampia oli esim päällejuoksut tai valssit. Ja sitten taas ne valssit, mitä vauhti kohtaan tuli tehtyä ehti lähteä flankille kun ne myöhässä tai edellinen pitkä hyppy kostautui. "Se minkä taakseen jättää, edestään löytää" piti paikkansa, edellinen este kostautui ennen pitkää. Se kiltti Gava viime ratatreeneissä oli kadoksissa, kisoissa vain saan kuulla noottia ohjauksista. :D Jotkut kuviot radalla oli myös sellaisia, ettei niissä ollut kovin kiire, mutta korvien välissä taas oli.

"Hyllykortit" ja kalkkunajalat

Ruuti vei taas pidemmän korren vuokkokuvista

Nova kävi myös kisojen loputtua ulkokentällä. Tehtiin ekan radan tyylinen kepeille suora lähestyminen (ihan 3m päästä). 4 vikaa keppiä jäi vielä, kun tyyppi suhahti putkeen 3m päässä! Ja sieltä vauhdeilla toiseen putkeen. :D Tollomeininki. :D Korjasin ne neljä mitkä jäi. Seuraavalla sekosi myös lopussa mutta yritti. Korjasin taas lopun. Kolmannella sujui sitten koko kepit.

A:n juoksari eri merkkisellä A:lla lelulle. Hyvin koski, tosin juoksin "vakkari"paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!