Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.5.2018

Vappuagilitya lepakkoradalla sekä äiti ja poika

Gavalle lepakkotreenien rataa, joka oli viime vuoden keväältä. Samoja juttuja, mutta osa sujui paremmin. Ja ansahypyt sijaitsi meillä vähän lähempänä.

Aloitettiin reisiläpsyillä tai esteiden ohituksilla. Valittiin 5 estettä (sin piirretyt), joihin sai ohitettavaa matkalle, mutta näissä oli suht suoraviivaiset ohitukset. Eka niistolla (1-2 väli), hyvin sujui ja pääsin lähtemään.
Palkkasin seuraavaa väliä useammin. Ensin koira meinasi lähteä seläntakana olevan hypyn, mihin hyppykaarikin vei, ja kun mulla kiire jatkoon. Kun selvisi 2-3 kuljetuksessa neliö 6 ansasta, tuli 2m väli ennen 3 hyppyä. Kokeiltiin se ensin niin, että olin edellä ja palkka ohituksesta. Sitten kerran Hypylle 2 lähettäen, vähän rytmitystä ahtaassa kohtaa, koira ehti vähän seuraamaan ja siitä lupa.

3-4 väliä tuli testattua niin, että olin yläreunassa eli leikkauksella 4. Ja ollen koira oikealla, käsi alas, kroppa eteenpäin ja koiraa haltuun ja kovaa juosten 4. Hyvin tuli!
4-5 koira oikealla ja vaan haltuun ja hypylle päästäen kun ohitettu ansat. Hyvä treeni, kun oli "kulkuväylät". Vaikutti alkuun helpoilta, mutta oli haastetta riittävästi!Ympyrärata "Vauhtia ja käännöksiä":

3-4 oli nyt hyvä, jarruvalssi vastakkaisella kädellä ehti tehdä hypylle 3 lähdön takia. Lepakkokurssilla se vaati verkot, mutta vain kerran Gava otti naapurihypyn, johon oli 2m väli kun kiirehdin jatkoon enkä ohjannut välistä.
Vaikeaksi kohdaksi paljastui 5-6 väli. Taisi olla pidemmät välit kuin viime vuonna ja en ehtinyt lähelle 5 hyppyä kääntämään. Kulman ansahyppy oli myös niin hyvin kaaren varrella laskeutumisesta. Täytyi ajoissa antaa vihje kääntymisestä, jota vaikeutti kilpajuoksu hypylle 5. Tämä vaati pidennetyn päänkäännöksen. Aluksi käänsin ohjauksen liian aikaisin, koiran pitää tehdä valinta esteen ohituksesta tai nähdä edes laskeutuminen. Palkattiin parit kerrat 5 hypyn käännös linjalle ja itse juoksin jatkaen ohjausta.
Tätä vaikeutti myös se, että koira piti kuitenkin työntää hypylle 6 ja sitten taas ottaa "sisään" välistävetomaisesti, kun linja ohjasi takaakiertoon hypylle 7. Hypylle 7 ei ehtinyt jarruvalssia, tavallinen valssi ja merkkaus välistätuloon.

Puolierot tuli esille että 9-10 käännös oli taas helppo. Toisaalta siinä ei ollut kiire jatkoon.


vrt

Neliöt peilikuvina "takaakiertoja": 
Tässä välistätulo toimi hyvin ja pidennetty päänkäännös toimi. Tuntui paljon helpommalta kuin vuosi sitten. Saksalaistreenien tulos myös näkyi, oli helppoja takaakierto päällejuoksu, pakkovalssi kohdat. Ja itse hoksasin nyt nurkan ohjauksen, joka oli vaikea vuosi sitten.
Tämä tehtiin molempiin peilikuvasuuntiin ja molemmat toimi! Vuosi sitten lepakkokurssilla oli useampi kohta, mitkä ei toiminut. Merkkaukset myös nyt pienempiä ja enemmän luottoa koiraan. :)

vrt
4.3.2017 lepakkokurssilta sama rata

Viime vuodelta läksyihin jää vielä vaihtuva 4.este.

Treenaa Gava: 
- jarruvalssi ansalla
- ympyrät 5-6 (vasempaan käännös, jarruvalssi, vauhtia alla, itse kauempana)
- oma liike "ansan puolelle"
- esteiden ohitukset, käskyn vahvistaminen
- putki, hyppy, jarruvalssi, itselle kiire jatkoon (ansa jarruvalssin takana)
- vaihtuva 4.este


Novan kontaktit

Puomi: ensin sivusta alasmenolla, parit namit niin, että liikuin välissä ja namin sai luovuttua. Sitten alasmenon ylhäältä, taas hyvä. Kokonaisena myös ok. Sitten mukaan siivekkeen kierrosta, niitä oli kaksi rinnakkain ja Nova halusi mennä niiden välistä oikea oppisesti 20cm välistä. :D Juuri ja juuri sujui 2on-2off. Seuraavaksi rengas puomin suuntaisesti, kierrettiin siiveke ja puomille. Koitin juosta lähemmäs alastuloa ja parempi. Parit namit ja vapautus. Puomi on edistynyt paljon!
Etupalkka häiriöt tosin vielä listalla, muistutellaan hetken ilman.

A:n juoksari: ensin lelulle joka metrin päässä, putki myös edessä. Hyvin meni! Sitten putkeen ja A-este, heitin vauhdista palkan. Kokeiltiin lelu kädessä putken suuntaan, nyt hyppäsi ylhäältä eli meni yhden laukan. Toistolla sama juttu niin etupalkka. Sillä hyvä. Juoksin rinnalla kaikki..

Keinu: Ensin pieni hidastus apuna. Sitten ilman, vähän haparoivaa mutta 2on-2off onnistui. Jollakin kertaa kaksi namia, että kävelyä kun Nova 2on-2offissa. Onnistui myös siivekkeen kierron kautta "vauhdista".

Pomminvarmat lähdöt: lopuksi parkkiksella. Kolme toistoa, joissa juoksin palkkajan ohi, tein valssia, kävin kyykyssä ja menin myyrien jahtaamisjuoksua. Kaikki hyviä. Kerran yksi etujalka liikahti. Vaikein oli muistaa alussa istua. Eka tehtiin hihnan pois oton kanssa. Näitä täytyy kerrata myös esteillä.

Treenaa Nova: 
- lähdöt apparin kanssa esteillä
- A:n juoksarissa palkka yhden esteen jälkeen?, vedätys
- puomilla oma liike ohi, nyt oon aina jäljessä ainakin koko puomissa


ÄITI & POIKA
Gavan poika kävi myös vähän treenaamassa leikkiä ja lähtöjä. Ja lopuksi pusuttelemassa ihmisiä sylissä ja pääsi moikkaamaan Gavaa. Gava oli alkuun vähän niskakarvat pystyssä kuten kaikkien tuttujenkin koirien kanssa. Sitten rentoutui ja leikkivätkin. Ja ehti kerjätä myös nameja Päiviltä. Disco pojan kanssa oli kiva myös poseerata. Olivat aika samankokoisia. Discolla pitkäkarva, tosin kevyehkö sellainen ja ehkä uroksen leima. Aika samaa rakennetta ja päänmuoto.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!