Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.5.2018

Rytmitys ja radanluku 5/5 sekä nelikon kuvat

SU SAIJAN AGILITY
Saijan vika kerta kurssia ja tällä kertaa otin Novan mukaan. Nova sai aloittaa ja lopettaa kurssin. Rimat 50-55cm. Palkkaus suunnitelmana oli, että pallo lentää linjalle vähän kauempaa. Kun Nova niin focusoi avustajaan tai toki jos tietää että palkka odottaa jossakin. Varsinaista irtoamispätkää tässä ei ollut, mutta suoraanmenoa pystyi palkata.

Kirsikkapuu porukoiden pihassa Nova, Gava, Rasmus ja Ruuti
Odotellessa vuoroa vähän leikkiä, tosin totesin ettei ole tarpeen. Vähän seurausta namista luopumalla ja makaamista. Namista luopuessa jaksaa hyvin keskittyä makaamiseen. Hihnassa tosin varalta, kun nopeasti kyllä lähteekin jos haluaa. :D

Otettiin keinu alustalle, mihin tosin palkka vasta 2on-2offista. Hyvä yksittäisenä. Puomi myös yksittäisenä, mutta hyppäsi alasmenolta, korjasi heti 2on-2offiin. Alasmenon ylhäältä hyvä, olin siinä edempänä.

Alku 1-4, nätti käännös, vähän puoli valssia ja juoksin kohti putkea. Vähän liikaa ehkä otin "kiinni" 2 hypyn jälkeen. Palkka tuli ennen 5 putkea, tosin niin että siitä oli hyvä juosta putkeen. :D Ja vauhdeilla kentän vastakkaiseen nurkkaan!

1-6: alku nyt hyvä. Putkeenkin hyvin. Puomilla sitten hyppäsi taas vähän ennen loppua ja korjasi takaisin. Kerran puomi niin, että Saija palkkasi eteen.

7-9: palkka takaakiertoon.
7-10: palkkaaja seisoi putken luona. Useamman kerran mentiin putkeen. Tai hypättiin hyppy toiselta puolelta. Yritin saksalaista, jota ei tietty sitten ehtinyt. Pakkovalssiakin olisi voinut kokeilla, yksi sai sen onnistumaan. Täytyy vahvistaa kiertoja.
9-14: eka pituus ponnisti siitä ja rima 11, jäin varomaan ja rytmitinköhän? Toistolla hyvin. Takaakierto 13, olin edessä valssaamassa ja rima. Kepeille saatoin, ohjuri seinän puolella ja oikein meni.


15-16: kokeilin muistaako keinua. Ei ja meni lentokeinuna, ihan turvallisesti. Sitten uudestaan putkesta ja nyt muisti. Palkka alustalle.

17-21: rengas sujui, takaakierto päällejuoksua. Vasemman siivekkeen kautta takaakierto ja persjättö hypylle 19. Sitten normaalisti ohjaten 20-21, palkka ennen putkea. Nätisti kulki! Muille oli kelloteltu onko nopeampi kiertää 19 kumpaa kautta ja tosi samoihin aikoihin.

Muita kellotuskohtia pituuden alue, siinä jopa sekuntin eroa (nopein putken ohi). Harvempi ehtinyt saksalaista. Takaakierto ja sylkkärillä pituudelle toimiva. Ja nopealla koiralla lähettää hypylle ja putkeen ja perjättö. Kepeille myös poispäinkääntö toimi.

21-23 ja nurkkahypylle suoraan: ekassa ohjuri tuli vastaan, olisi halunnut 2-3 väliin. Uudestaan putkesta ja oikein sisään. Sitten jäi vika väli lopusta. Uudestaan ja nyt sujui kokonaan!
Onneksi viileä halli (ulkona jo hellettä ap) ja oli Nova silti ihan puhki. Kontakteissa riittää vielä työmaata ja kepit epävarmat. Vaikka joskus tuntuu, ettei tykkää kisaamisesta mutta aina ennen ekoja kisoja on kauhea hoppu ja haluisi jo kokeilemaan uuden koiran kanssa. :D Täytyy vielä maltaa mieli.

Nova treenaa: Tärkein projekti kesäksi kepit ja kontaktit..
Gava treenaa: kepit pituudelta kovasta vauhdista, paljon kulmaa ja umpikulmaan hypyn kautta.
Kuuntelu.Huhti-toukokuun kuvat täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!