Siirry pääsisältöön

Rytmitys ja radanluku 5/5 sekä nelikon kuvat

SU SAIJAN AGILITY
Saijan vika kerta kurssia ja tällä kertaa otin Novan mukaan. Nova sai aloittaa ja lopettaa kurssin. Rimat 50-55cm. Palkkaus suunnitelmana oli, että pallo lentää linjalle vähän kauempaa. Kun Nova niin focusoi avustajaan tai toki jos tietää että palkka odottaa jossakin. Varsinaista irtoamispätkää tässä ei ollut, mutta suoraanmenoa pystyi palkata.

Kirsikkapuu porukoiden pihassa Nova, Gava, Rasmus ja Ruuti
Odotellessa vuoroa vähän leikkiä, tosin totesin ettei ole tarpeen. Vähän seurausta namista luopumalla ja makaamista. Namista luopuessa jaksaa hyvin keskittyä makaamiseen. Hihnassa tosin varalta, kun nopeasti kyllä lähteekin jos haluaa. :D

Otettiin keinu alustalle, mihin tosin palkka vasta 2on-2offista. Hyvä yksittäisenä. Puomi myös yksittäisenä, mutta hyppäsi alasmenolta, korjasi heti 2on-2offiin. Alasmenon ylhäältä hyvä, olin siinä edempänä.

Alku 1-4, nätti käännös, vähän puoli valssia ja juoksin kohti putkea. Vähän liikaa ehkä otin "kiinni" 2 hypyn jälkeen. Palkka tuli ennen 5 putkea, tosin niin että siitä oli hyvä juosta putkeen. :D Ja vauhdeilla kentän vastakkaiseen nurkkaan!

1-6: alku nyt hyvä. Putkeenkin hyvin. Puomilla sitten hyppäsi taas vähän ennen loppua ja korjasi takaisin. Kerran puomi niin, että Saija palkkasi eteen.

7-9: palkka takaakiertoon.
7-10: palkkaaja seisoi putken luona. Useamman kerran mentiin putkeen. Tai hypättiin hyppy toiselta puolelta. Yritin saksalaista, jota ei tietty sitten ehtinyt. Pakkovalssiakin olisi voinut kokeilla, yksi sai sen onnistumaan. Täytyy vahvistaa kiertoja.
9-14: eka pituus ponnisti siitä ja rima 11, jäin varomaan ja rytmitinköhän? Toistolla hyvin. Takaakierto 13, olin edessä valssaamassa ja rima. Kepeille saatoin, ohjuri seinän puolella ja oikein meni.


15-16: kokeilin muistaako keinua. Ei ja meni lentokeinuna, ihan turvallisesti. Sitten uudestaan putkesta ja nyt muisti. Palkka alustalle.

17-21: rengas sujui, takaakierto päällejuoksua. Vasemman siivekkeen kautta takaakierto ja persjättö hypylle 19. Sitten normaalisti ohjaten 20-21, palkka ennen putkea. Nätisti kulki! Muille oli kelloteltu onko nopeampi kiertää 19 kumpaa kautta ja tosi samoihin aikoihin.

Muita kellotuskohtia pituuden alue, siinä jopa sekuntin eroa (nopein putken ohi). Harvempi ehtinyt saksalaista. Takaakierto ja sylkkärillä pituudelle toimiva. Ja nopealla koiralla lähettää hypylle ja putkeen ja perjättö. Kepeille myös poispäinkääntö toimi.

21-23 ja nurkkahypylle suoraan: ekassa ohjuri tuli vastaan, olisi halunnut 2-3 väliin. Uudestaan putkesta ja oikein sisään. Sitten jäi vika väli lopusta. Uudestaan ja nyt sujui kokonaan!
Onneksi viileä halli (ulkona jo hellettä ap) ja oli Nova silti ihan puhki. Kontakteissa riittää vielä työmaata ja kepit epävarmat. Vaikka joskus tuntuu, ettei tykkää kisaamisesta mutta aina ennen ekoja kisoja on kauhea hoppu ja haluisi jo kokeilemaan uuden koiran kanssa. :D Täytyy vielä maltaa mieli.

Nova treenaa: Tärkein projekti kesäksi kepit ja kontaktit..
Gava treenaa: kepit pituudelta kovasta vauhdista, paljon kulmaa ja umpikulmaan hypyn kautta.
Kuuntelu.



Huhti-toukokuun kuvat täällä.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...