Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.5.2018

Jälki ja hakuilmaisua

Ihana lauantai aamun aloitus, kolme koiraa autoon ja hurautettiin Tuusulaan. Siellä aamulenkki ja ap lenkki. Kaikki pääsi lopussa juoksentelemaan, jopa Ruuti. Kävivät mutakohdassakin ja kolme (kuivanutta) mutatassua matkasi takakontissa kotia. :D

Katselin ekaa kertaa tarkkuusruutua (3x3m tallattu, missä pieni esine, kulmat kukkakepeillä ja krepeillä) sekä pudotettua esinettä (50m, salaa puoliväliin hanska seuratessa maahan ja lähetetään toisesta päädystä hakemaan). Ek:ssa eli etsintäkokeessa nuo plus jälki, haku, tottis ja esineet.

Novalle keppijälki: ekaa kertaa. Poimin ulkoa kepit. Leikittiin ensin kepillä, Nova kiinni ja kävelin sen nähden loivan jäljen neljälle kepille. Kepit oli aika lähekkäin 4-5m? Jäljestettiin noutajataluttimessa. :D Näytin maata ja lähti hyvin jäljelle, mejästä tuttua. Kahden ekan kepit yli olisi mennyt ja pyöri vähän, jarrutin oikealle alueelle ja olin vain hiljaa. Kun huomasi ja nosti kepin pyysin tuomaan, leikittiin kepillä ja sitten vaihdettiin leluun. 3. ja 4. kepit nousi jo ihan jäljeltä eikä mennyt yli. Nova ehti vasta kiinnittyä jäljelle tossa 10m matkassa vaikka tuore jälki ja jäljesti mun mutkan takaisin autoille. Täytyy jatkaa näitä, kun ehtii. :) Vahva Vainu tykkää kyllä!


Gavan hakuilmaisut, rullilla: ekaa kertaa metsässä, neljä pistoa. Pressu ja naamiointiverkko päällä, kuitenkin pää sen verran esillä että näki ottaako koira rullan. Ei varmaan tarvinnut apuja rullan otossa.
1. pisto: noin 20m. Näin hyvin työskentelyn. Hyvin meni suoralla pistolla. Rulla tuli ja sivullakin ok ja näytölle. Sinne lähtee ihan varmasti. Huusin rullaa tuodessa "täällä päin" ja kehuin.
2. pisto: tässä juoksi 5-10m ohi ja kääntyi ja löysi maalimiehelle.
3. pisto: näin kun maalimies meni maahan. Eteenpäin kävellessä en nähnyt ihan kokoajan koiraa. Gava lähti vähän taaksepäin piston, jatkoi sieltä eteenpäin ja löysi maalimiehen. Tuli rullan kanssa suorinta reittiä keskilinjalle. Hyvin näytölle vähän eri kohdasta.
4. pisto: Hyvä pisto ja maalimies hukkui hyvin mataliin kuusiin. olikohan tässä tai ekassa antanut pusun maalimiehelle (tuttu pitkästä aikaa). Vikassa vähän oli miettinyt pois lähtemistä rullan kanssa. Näytölle hyvin.

Kaikki rullan luovutukset hyviä mun päädyssä. Sitä, että miettii maalimieheltä pois lähtöä on toisaalta hyväkin että on motivaatiota maalimiehille ja ei jätä ihan hätiköiden. Kunhan ei jätä tulematta rullan kanssa, mutta se kävi vain kerran 2 treeniä sitten. Voisin opetella näihin huutelemaan koiraa, mitä kokeilin kerran. Hyvä treeni! Vähän itsellekin luottoa tekemiseen, kun ei ihan kokoajan nähnyt koiraa. Ja toimi kuitenkin samalla tavoin. Ja hyvin osasi nyt istuvien pressutyyppien kanssa etsiä rullan. Tän treenin jälkeen houkuttaisi jo näkyvällä yhdistää hakutreeneihinkin yksittäistä rullaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!