Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.5.2018

Novalle kontakteja

Sunnuntaina äitini Riitta ja Nova tuli katsomaan AST:n virallisia kisoja. Niiden jälkeen tehtiin lyhyt treeni, nopeasti läkähtyi koirakin.

Puomi: ensin ilman lelua 2on-2off sivusta ja putkesta. Näin sujui suurimman osan. Sitten lelun kanssa (etupalkkana) koko puomi. Ensin puomin edestä ilman vauhtia. Yhdessä tasapaino horjahti ja hyppäsi alas puomilta. Oli niin täysiä lähdössä pallolle.. Kerran 2on-2off tapahtui vasta maassa. Annoin korjata eikä kehuja. Seuraava onnistui. Sitten itse edellä, tässä juoksi läpi juoksarina. Yritti napata pallon, mutta uskoi. Seuraavassa itse hidastin aiemmin ja tosi hyvä. Ehkä täytyy tehdä tahalleen vaikeita, että joko sujuu tai ei myös.. Yksi tosi hyvä, ehdin sanoa "jes" ja vapautti itsensä pallolle. Seuraavassa sitten jäi pysähtymättä ja kutsuin pois. Siivekkeen kierrolla sitten vielä onnistunut. Ehkä kahdesti sai pallon, yksi varastaminen sille ja paristi yritti myös ottaa niin, ettei tehnyt kontaktia oikein. Aika paljon pallo imee, mutta ehkä ei niin pahasti käännöskäsky treenien myötä. Joissakin yritti pysähtyä vähän liian aikaisin, ettei tassut ollut maassa.

Tosi hyviäkin ja selkeästi huonoja.. ehkäpä ne tästä. Ainakin vähän muutosta parempaan niissä onnistuneissa. Ideana olisi että kun osaa lelun kanssa, kestää myös esteiden vedot.. Tosin voisi myös pelkkää alasmenoa tehdä sivusta apparin kanssa, lähdön sheippaustyyliin. Eli kun malttaa hyvin pääsee lelulle. Jos ei malta niin lelu menee piiloon. Silloin mun ei tarvitse sanoa, ettei saa ottaa. Viimeksi huhtikuussa ei vielä pystynyt silloin 2on-2offiin jos lelu oli kädessä, mutta maassa vähän helpompi.

A:n juoksari: äiti palkkasi pallolla hypyn taakse (ei rimaa). Kahteen eri suuntaan. Sovittiin, että sanon "jes" onnistuneisiin. Ekassa pallo piiloon. Toinen hyvä, juoksin rinnalla. Sitten toinen suunta. Palkka siivekeparin jälkeen vähän viistossa. Hypyn kierrosta A:lle, ekassa tuli yli kun vedätin. Palkka piiloon. Seuraavassa sama, mutta olin lähempänä, nyt hyvä. Jätettiin siihen, kun uutta oli jo palkkaaja noin yhden esteen takana. Seuraavaksi voisi olla putken takana.. tosin putkikin on silloin iso haaste. Ja toisaalta eri treenissä oma liike vedättämässä. Ehkä myös paikaltaan kutsuen edeltä? Tuli tänään ainakin erottelua, mikä kelpaa ja mikä ei. Hyvin Nova korjasi aina seuraavan toiston. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!