Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.5.2018

Käännöskäskykurssilla paha leluhäiriö (2krt )ja ruoka makutesti

Keskiviikkona oli toinen kerta käännöskäskykurssia, seuralaisen Lotan kouluttamana (pohjautui Susan Garretin oppeihin). Siellä olikin hyvä treeni! Nova osallistui tällä kertaa.

Kerrat 1 (käännöskäskyt ja eteenmeno), 2 (käännökseen leluhäiriö), 3 (takaakierto), 4 (välistäveto) jne. 

1. treenikerta täällä
1. kerran läksyjä videoitu täällä (samat käytiin tänään alussa).

Yhdellä hypyllä eteen ja käännös, leluhäiriöllä:
Ensin sai juosta eteenmenoa kolme toistoa, että heitin palkan. Juoksi yleensä 2m suoraan hypyn takana ja kääntyi. Sitten lelu meni eteen, Lotta vahtimaan. Ja sanoin käännöskäskyn. Varmaan 5 toistoa (videolta ehkä näkee) ja juoksi aina täysiä lelulle eikä kuunnellut. Lelu poimittiin ylös. Kun ei muutosta niin tein valssiohjauksella käännöskäskyn kanssa. Nyt kääntyi ja palkkasin toiseen leluun. Ekat kerrat vaikka kääntyi, ei pystynyt irrottaa katsetta lelusta hypätessä. Kolmas sujui jo pelkällä vihjeellä. :) Näitä lisää! Ne kerrat, kun meni valmiille lelulle eteen meni hirveätä vauhtia. Lopussa taas kuunnellen "hallittua vauhtia". Ideana on, että vaikka olisi putki, kontakti tms tosi kiva edessä pitää pystyä kuunnella ja kääntyä. Lelu hoitaa sen virkaa ensin ja voi tehdä treenin yhdellä hypyllä.


Hyppytekniikkasarja, eteen ja käännökset: Etäisyyden arviosarja rimat matalimmassa, 6+6+9 jalkaa. Ensin eteenmeno lelulle. Sitten lelu vikan siivekkeen reunaan ja valssiohjauksella koira hypylle. Ekassa ei käskyä, vasta kun tekee oikein, yhdistetään käsky. Novalla pystyi käyttää käskyä jo tokalla ja tehtiin peruskäännöskin. Molemmat suunnat sujui. Voisi lisätä omaa liikettä ja olla kauempana hypystä agilityn ohjausten tyylisesti. Tässä ideana, että koira tajuaa että täytyy käännöksiin ottaa erilainen askellus kuin suoraan mennessä. Suoraan mennessä idea näillä mitoilla, että se on yksi ponnistus väliin "innari". Kun käännöksissä koira ottaa kokoavan laukan, tälle oli jo termi, periaatteessa ei mahdu ylimääräistä laukkaa. Lotta myös naksuttelee sitä oikeaa askelta.
Toinen mahdollisuus olisi, että ottaa kaksi laukkaa kääntyessä ja yhden suoraan mennessä, tämä toinen kai koiralle selkeämpi.

Puomi: tehtiin myös ennen koulutusta. Vauhdilla sivusta, ensin oli taas vauhtia liikaa. Paristi yritti mennä suoraan lelulle. Sitten niin, että meni maahan ja korjasi 2on-2offiin. Ne kehuin. Lyhyemmältä matkalta onnistui ja niin, että kävelin. Juosten ja kovalla vauhdilla aika huonosti. Ne pitäisi saada sujumaan, että voisi olettaa osaavan koko puomia vauhdista.. Ja helpommin saa toistoja. Noin 2/10 lelulle.

Loppuun vielä kahdesti koko puomi. Ekassa taisi käydä maassa ja korjasi, ei palkkaa. Seuraavassa jarrutin itse jo aiemmin pysähtyi kontaktipinnalle ja korjasi siitä 2on-2offiin. Pitäisi saada Novalle idea etutassujen iskemisestä maahan, välillä se sujuu ja välillä ei ole yhtään ajatusta..


PIHATREENI käännöskäsky läksyä vol 1 (yhdellä 10cm hypyllä)

Nova: eteenmeno lelulle. Sitten käännöskäsky, varmaan 4 toistoa (tennispallon päälle aina tallattiin) ja tein pienen ohjauksen ja kääntyi. Alkuun tosin katse vain pallossa silti. Pari toistoa ja käännös hyvä. Sitten eteenmeno lelulle. Seuraavaksi vasen puoli, tämä onnistui ekalla?

Gava: Eteenemeno meni helposti. Käännöskäskyllä, yritti kahdesti lelulle (tennispallon päälle aina tallattiin). Sitten mietti ja teki lenkityskäännöksen. Kehuin sen? Sitten yritti jo kääntyä ja palkka. Seuraava tosi hyvä käännös! Eteenlähetys lelulle. Vasempaan käännös, ensin meni vippauksena takaakiertoon. Kun näytin suoraan hypylle niin kääntyi nätisti. :) Gava taisi hoksata jo treenin idean. ;)

Nova, kepit: loiva umpikulma. Vauhdilla ei sujunut. Sitten jätin odottamaan ja kävelin keppien ohi ja kutsuin mukaan. Ei sujunut, koska pallo oli kädessä ja tuijotti vain sitä. Siinä yksi ongelma, että lelu ei voi olla näkyvissä.. Lelu etupalkaksi ja sujui kävellen. Seuraavaksi kierrosta ja ei sujunut. Jätin odottamaan ja kepeille kutsuin hölkässä. Se sujui! Olin "vaikeammalla puolella".


KUIVARUOKA JA MAKUTESTI by Gava

Gava meidän nirsokoira pääsi tekemään makutestin. Alkoi tuntua, että toinen säkki Acana Agility&Sport ruokaa ei maistu, löytyi myös sen seossa ollutta ja Novalle tuli tarve taas löysähkön vatsan takia hakea jotain herkänkoiran ruokaa. Aiemmin ruoka on välillä vaihdellut, mutta ehkä pisimpään ollut Roburin aktiiviselle koiran ruokaa, nuorempana Eucanubaa. Huonon makuisessa ruuassa tuli kyllä esille, miten paljon paremmin maistuu uusi ruoka ja maku sekä toinen säkki samaa ei meinaa enään mennä alas.

Ruokamerkit 
Acana Agility&Sport prot. 35%/rasva 22% (60-65e, 12kg, 5,26e/kg)
Racinel Sport & Agility 32%/ 16% (54e, 12kg)
Pure natural 27% / 15% (69e, 12kg) herkälle

Makutesti 1 oli toisessa kädessä Acanaa, toisessa Pure Naturalia. Gava nuuski molemmat ja söi kädestä ensin Pure Naturalin.

Toisena päivänä makutesti 2, käsissä oli kolmea ruokaa. Gava nuuski kaikki ensin.
1. Pure natural syötiin ensin
2. seuraavana Racinel
3. vikana Acana, josta sai syötyä yhden raksun ja enempää ei uponnut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!