Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.5.2018

Suoria pistoja ilman apua ja irtorullat

Tiistai iltana hakutreeneissä, vaikea oli valita mitä uutta ottaisi treeneihin. Jatkettiin sitten samaan teemaan, kun ilmaisua edistetty kentällä, nurtsilla ja kerran metsässä. Niin nyt otettiin sitten "virallisiin" hakutreeneihin kaksi ilmaisua irtorullilla. Oltiin pitkästä aikaa Teknobulevardilla, siinä keskilinja menee kalliolla ja pistot alas rinnettä. Valitsin 8 piston radasta meille lopun ja rullat suht näkyviin kohtiin, en kuitenkaan nähnyt koiraa ihan maalimiehellä.

Tässä treenissä oli uutta sekin, että toinen kerta kun tehtiin ilman apuja pistot. Halusinkin, että Gava näki kun maalimiehet lähti metsään. Ja kyllä heti autosta otettua tiesi mihin mennään ja nenä nousi ilmavainuun. Gava myös itkeskeli, koska mennään kun oli niin innoissaan menossa. Gava oli vikana vuorossa. Maalimiehet oli kohdissa mitä ei pystynyt arvata silmillä, ei siis selkeästi ison kuusen takana tai kiven takana.

Alussa ilmoittautuminen, seurauksen kontakti huono ja sanoin istumiseen käskyn. Maastossa seuraten tai parhaiten toimi "taakse" käsky.

1. pisto, irtorulla: Lähetyksestä lähti suoraan ja odotin, että uppoaa jonkin verran kunnes lähdin eteenpäin. Tästä tuli vähän piston mallinen, kun ei ollut ihan suora kohta. Meinasi lähteä maalimieheltä, näki kyllä rullan. Sitten tajusi lähellä ihan itse, että rulla unohtui, haki rullan ja toi mulle. Kun näin koiran huusin "täällä päin". En uskaltanut huudella aiemmin. :D Olisin voinut huutaa sitä myös ennen suorapalkkaa, että oppii että jos on haju täytyy etsiä ukko.

2. pisto, suorapalkka: Lähetys oli taas suora. Juoksi hyvin, katsoin että nyt kääntyy jo liian aikaisin. Mutta oli 3m päästä maalimiehestä ja juoksi kaartavaa polkua, sitten sai siellä maalimiehestä hajun ja palasi polun lähellä makaavan meille vieraan maalimiehen luo. Hyvää nenän käyttöä!

3. pisto, suorapalkka: tässä ehkä lyhyempi matka kuin edellisessä. Rinnettä alas ja traktorin jäljen ylitys ja maalimies oli puskien välissä.

4. pisto, irtorulla: hyvä pisto, maalimies oli pienen kallion vieressä. Gava nousi kalliolle ja sai kai sieltä hajun. Maalimies makasi selkä Gavaan, oli saanut mennä toiselle puolelle hakemaan rullan (tosi hyvä!). Otti rullan heti, mutta jäi hetkeksi odottamaan tuleeko palkkaa (viimeksi tuli heti). Sitten lähti tuomaan rullan. Hyvä luovutus, kytkin liinan ja päästin se perässä maalimiehelle. Ei lähtenyt yhtä vauhdilla kuin yleensä ja vähän innostin "missä se on" ja huikkasin maalimiehelle että saa kehua. Nakit poskeen ja maalimiehen kanssa taisteluleikkiä.

Tosi hyviä pistoja! Ja rullatkin sujui tosin ei ehkä vielä täysin rutiinilla. Tajusin myös että vähän riski jättää vikaksi rulla, jos olisi tullut ongelmia. Kaikki ne keksii tehdessä. :D Nyt tuli ilmaisu tutulle ja tuntemattomalle. Seuraava askel ehkä uskaltaa ottaa ilmaisu pistolle, missä ei näe koiraa. Silloin maalimies voisi myös kehua näytöllä.
Sen jälkeen sitten kokeilla tyhjää pistoa. Ja laatikkopistotkin opettamatta.

Hyvä pikku typynen! Tälle vuodelle osunut nyt kolmet hyvät maastotreenit (2 petikossa, 1 Tekno) ja kolmet ilmaisutreenit (2 nurtsilla/osittain metsää, 1 näkyvässä metsässä + 1 maastotreeneissä). Ilmaisussa ainoa ongelmat siinä, että ekaa kertaa pressujen kanssa sai auttaa, sitten ei. Ja että yritti jäädä rullaa tarjoamaan, kerran jopa meni maahan, tosin ekoissa. Umpparit ilmaisussa tekemättä tai mm kivellä. Kentälle ne "täällä päin" huudot. Kehujen kanssa liinassa pitämistä osan matkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!