Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2018

Lotta Vuorelan agilitytreeneissä kausi korkattu

Tiistaina kesäkauden ekat treenit, tai mulla on niitä kolmistaan jaetulla paikalla eli 1-2 kuussa ja heinäkuu taukoa. Koska lämpöä oli lähemmäs 28 astetta niin otin molemmat koirat ja niille n.5min treenit. Treenikaveri meni välissä ja ehdin käyttää joella välissä, onneksi joki/puro n.100m päässä!

Novalla enemmän intoa joten pääsi ekana.
8-14: Jätin helppoon linjaan hypyn taakse, ei takaakiertoa alkuun. Putkeen 13 tein päällejuoksua tai tönäisten sinne. En ehtinyt sitten jatkoon ja takaaleikkauskaan ei toimi tai se tuli huonosti.

10-15: Vasta jutellessa tajusin, että kohdan voi tehdä myös vasemmalta puolen ohjaten, lähetys pimeään putkikulmaan ja on itse jo oikealla puolella hypyllä. Eli sitten se pätkä, hyvin haki putkeen 13. Hypylle 15 pyörin ympäri takaakierron ja meni hyvin.

8-17: Nyt koko pätkä 10 estettä. Muuten hyvä, mutta tajusin itsekin että 15 takaakiertoon näytin kohdasta mistä olisi voinut hypätä väärinpäin. Ehdin vähän korjata linjaa mutta ponnisti huonosta kohtaan ja rima alas. Jatkoin siitä vielä hyppy 16 ja putkeen 17. Vaikka Nova aika putkihullu on, en niin luota että irtoaisi tosi kaukaa putkiin. Esim lopussakin piti vielä erikseen lähettää sinne.
Takaakierrot niin vahvaksi ettei ole millilleen missä kohdin itse sinne näyttää..

Nyt olisi pitänyt saada videota, kun meni niin kivasti! Helle ei hidastanut ehkä nopeammin vain tuli kuuma. Tässä oli jo Novalle riittävä treeni. Lelua käytettiin taas niin, että kouluttaja heitti sen paikkaan.

Nova teki myöhemmin puomin: sivusta 2on-2off, alasmeno minä edellä. Sitten samaan aikaan lähtien koko puomi. Vauhti hitaampi ja ajatus hyvin 2on-2offissa. Mun ollessa takana ei vielä kuitenkaan syöksy asentoon, sitä pitää saada rakennettua. Siihen taas se etupalkka hyvä, että saa palkattua linjalle.

Gava teki 1- 8: 
Tai alkuun kepeissä kutsuin ehkä kahden käden kanssa 1-2 välistä näyttäen. Haki kepit kiertoen mun puolelle. Seuraavaksi otin vain yhden käden kämmen auki, 1-2 väliin. Niin sujui. Tuollaisia auttamisia vähän tehty.. Voisi olla myös hyvä osata, kun silloin voisi auttaa kepeissä ja samalla katsoa että jarruttaa hyvin sisäänmenoon.

4 hyppyä ennen jo "tähän" käsky ja tein puolivalssia hypylle. Siitä päästin vähän sylkkärimaisesti putkeen. Gava tietää aika hyvin mitä putken kanssa haltuunotto sana tarkoittaa (2 päätä).

6 hypyn ekalla kertaa otin valssilla. Ei sovi tohon kohtaan vaan jarruvalssi. Tosin tein sen siivekkeen päädyssä. Merkaten hypyn oikealla kädellä ja katsoen heti hetken kun tulee putkesta. Ohjaus oli silloin jo valmiina. Sitten käden vatkausta ja merkkausta, että tulee haltuun vaikka mun liikettä. Kerran lähti flankille alussa ja joku x toisto. Pyysin sen takaisin haltuun ja keskeytin. Piti olla tosi tiukkana ja vaatia linjalle, ei riitä yksi "tähän".

8 takaakiertoon helposti. Aikaa oli siinä hassusti, että leikkaukseen olin vähän liikaa rynnimässä mutta ei kuitenkaan ehtinyt persjättöä tai valssia, koska 6-7 väli vei aikaa. Perjättö yrityksessä sain hypyn väärältä puolelta, luovutin siihen.

Olipas vaikea muistaa yksittäisiä pätkiä radan sisältä. :D

Pätkä 19-28 seuraavana tavoitteena

19-21: tähän meni useampi toisto. Ensin ehkä vähän peitin takaakierron siivekettä. Gava myös luki mun "tähän" sanan siinä, että menee 2 päähän putkeen. Ajattelin myös vähän liikaa heittämisenä takaakiertoon. Onnistui, kun ajattelin että laskeutumisen jälkeen otan koiran pysähtymään sivulle eli ohjaus oli kohti koiraa ja vaadin tulemaan. Tein pyörittämisellä hypyn. Kokeiltiin samaan vielä backläppiä hypylle 21, se sujui tokalla? Kun koira meinasi mennä ensin putkeen.

22-28: putkesta kepeille olin katsonut että otan kentän reunan puolelta, eli sai kalastella haltuun ja helpompi keppikulma. Näin ok. Myöhemmin kokeiltiin putkeen ja hyppyjen välistä kepeille. Tässä peitin vähän keppejä ja meni aina 2-3 väliin. En saanut hidastettua tavalliseen aikaan koska, hyppy oli ansana. Ehkä se yksi ongelma? Joskus rytmitän ajoissa kepeille, joskus en? Toki tuollainen jyrkempi kuin 90 astetta umpikulmaan on läksylistalla. Mietinkin jo etteikö keppiongelmat tule yhtään esiin, kun kaikki muut paitsi tietty alku sujui ekalla.

Kepeiltä kauempi putken pää 24 sujui hyvin. Novalle tämä olisi ollut hyvä!
Siitä pakkovalssi jaakotus hypylle 25. Kepeille meno yllättävän hyvä, vaikka olin sisäreunalla kenttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!