Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.3.2019

Mistä on hyvät treenit tehty? Gava 5v

Välillä tulee mietittyä, miksi näistä agilitytreeneistä jäi niin hyvä ja innostunut fiilis. Ja joskus taas ne tuntuu siltä samalta. Ei aina sekään, että tekee ok pätkiä ja saa onnistumisia tunnu niin erikoiselta. Ehkä sitten taas, kun saa onnistuman sellaisen kohdan, mikä epäilyttää tai jopa vähän pelottaa ohjauksena tai siitä kohdasta tulee kiireen tuntu. Lisäksi kun saa tehtyä niitä treenejä, mitkä on to do listalla. Tai jos asia, mitä on yritetty edistää viime kertoina, lähtee toimimaan.

Keskiviikkona oli siis Saijan treenit ja koska poissaoloja tuli niin päätin ottaa molempien koirien kanssa. En ehkä muutenkaan olisi osannut päättää. Novan kanssa kuitenkin viretilalla oli painoarvoa, ainakin yritettiin. Järkkä muuttui ja aloitettiinkin, ratapiirros oli mulle vielä aika hepreaa vaikka yritin katsoa, rata olikin toisin päin kentällä. Vähän palaset pitkässä tutustumisessa loksahteli paikalleen, mutta radalla sitten piti kerrata tai kysyä mihin tästä mentiin. Ehkä ratapohjassakaan ei menty aina kaikkein loogisimmalle.

NOVA AGILITY
Novan kanssa aloitin rauhoittumisella, ehdittiin ehkä 5-10min olla ennen tutustumista. Kahdella kentällä oli koiria agiradalla. Korkean aidan takana tehtiin matolle menoa, vapautin, pääsi kurkkaamaan matalan aidan kohdalta radalle ja siitä pyysin tai odotin että tarjoaa, mun käveltyä maton lähelle. Ääni paljasti viretason, mutta muuten kykeni kyllä aika hyvin pysymään matolla. Paremmin kesti myös "putkeen" käskyjä. Yritin palkata, kun oli hiljaa. Kuten luennolla sanottiin, että omassa zen-mielentilassa on monilla treenattavaa, kun se raivostuttava piipittäminen alkaa. :D Monille se on ok, mutta haluisin että on hiljaa.

Siihen oon tyytyväinen, miten Nova kentällä pysyi matolla kun tutustuttiin. Jätin A:n ja putken viereen, josta ei aina nähnyt mua. Alussa kokeili kävellä pois, odotin että tarjoaa mennä matolle maahan. Sitten nousi välillä istumaan, käskin maahan. Palkkasin myös odottamisesta. Odotti hiljaa, mutta lopussa tärisi innosta. En laittanut hihnaa kiinni mihinkään.

Ajatuksena oli tehdä kuuntelua ja lyhyitä pätkiä. Rimat oli 50 ja 60cm, pari 55cm. Kaikki pysyi. Kun vapautin matolta alkoi haukkumaan, odoteltiin että hiljenee. Juoksi A:aan päälle vakoilemaan toisen kentän menoa, pyysin pois.

Takaa, hyppy, takaa: alussa kolmas takaakierto oli vaikea, jos oma liike pysähtyi tai jätin liikaa auki riman kohdan hypystä. Jos linjaan hyvin, lähtee takaakiertoon kaukaakin. Mutta jos ohjaus näyttää yhtään suoraan hyppäämiseltä tai mahdollistaa sen, meni riman suoraan. Toisaalta virheistä ainakin pitäisi oppia. Palkkaa sai vain oikein tekemällä ja uskalsin kokeilla eri sijainteja. Palkattiin namikulholle, meinaa silti jäädä mun liikkeeseen ja ohjaukseen kiinni, ettei meinannut mennä namikipolle kuin vasta kun itse tulin katsomaan kippoa.. Pystyin ohjata kohdan, ottamalla ehkä 5 askelta.

3 hyppyä ja keinu: keskimmäiselle valssi. Keinulla ekalla vähän epävarmuutta, uusi keinu. Toisella hyvin, mutta tuntui että kierrosten takia oli hätäisempi. Hyvää teki namikuppi palkkaus. Keinulla en muistanut juosta ohi..

Edellinen pätkä + putki + kepit: ekassa putkeen menossa jäin itse jumiin valssin puolen vaihtoon ja jarrutin melkein laittamaan putkeen. Nova luki sen leikkauksena putkella ja kääntyi sieltä väärään suuntaan. Kepeille taas menin liian lähelle ja huitaisin kierron tavoin, niin meni väärältä puolelta.

Kun säilytin liikkeen tasaisena putkeen viennissä niin kääntyi putkesta oikein. Hyvä pointti, että vaikkei nyt ehtisi sitä "metrin sääntöä" pidemmälle juoksemaan putken puolella niin säilyttää edes liikkeen tasaisena sillä puolella. Kepeille myös hyvin, putkesta kääntyy tiukasti. Sen Nova osaa. :D

Käännöskäsky ja välistäveto: hypyt oli vähän limittäin, mutta koira tuli pitkän välin kepeiltä. Nova kääntyi kuitenkin hyvin. Siitä käännös ja suoran hypyn takana palkkaus. Taas katseli mua. Monesti kai vilkaisee, että tonne kuppi menee, mutta tärkeämpää on seurata liikettä. Lelulla tätä ei olisi, mutta silloin tuntuu että on aivot narikassa.

A:n kontakti ihan suoralla oli ok. Käännökset treenaamatta, ehkä kesän projektina.

Nova yllätti kohdassa, jossa mentiin muurilta renkaalle, sivuttaisetäisyydellä ja juoksin renkaan vieressä päällejuoksun. Palkkaus oli päällejuoksu persjätön jälkeen linjalle. No Nova juoksi alkuun kulhon ohi. Seuraavassa toistossa sama, mutta otettiin kaksi hyppyä pidemmälle.

Takaaleikkaukset: ruokapalkkauksen kanssa sujui.

Lähdöissä odotin, että katsoisi estettä. Nova taas silloin keräsi kierroksia koska ei päässyt heti. Jossakin tällaisessa haukahti. Alkuun yritti nopeita pään kääntöjä.

GAVA AGILITY
Neiti pääsi pöksyissään radalle. Onneksi olin vähän saanut Novan kanssa pätkiä taottua päähän. :D
- Gavalla yksi rima kolahti, muttei tippunut.
- Takaakierto jäi ehkä kerran puuttumaan, sama kohta kuin Novalla.
- Kepit sujui hyvin!
- Välistävetoon mahtuminen teki tiukkaa, mutta helpotti se että sen jälkeen käännyttiin. Otettiin yksi, mistä jatkettiin suoraan, vähän tuli pelastelu loikalle yli eli vaikeampi.
- A:aalla persjättö lopussa, hyvin pysyi.
- Gava vähän lenkitti renkaalta, mutta totteli tulla päällejuoksuun ja piti lukituksen vaikka liikuin vähän hypyn ohi. Pidin kyllä itse ohjauksen kokoajan yllä. Toistossa sanoin ennen rengasta Gavan nimen.
- tavoite oli tehdä pidempää pätkää, mutta silti tuli palkattua jos unohdin jatkon tai kohta tuntui hyvältä. Ehkä 8 esteen pätkiä tuli tehtyä. Ehkä ensi viikolle nollatreeniä.
- Mutta on se myös kivantuntuista tehdä osaavamman koiran kanssa! Toivotaan vielä terveitä vuosia lajin parissa! Ainakin kahden koiran kanssa treenatessa, rasitus on ehkä vähän pienempi kuin jos kaikki menee yhdelle. Ja käännökset on olleet aika arkapaikka, mutta nykyisin niissäkin on edistystä. Toki rataprofiileissa on eroa, mitkä on vaikeampia.

Ilmoitin Gavan 3lk-kisoihin Lohjalle 6.4 ja mietinnässä Sipoo 14.4. Saadaan alle nyt kahdet agilityt, pari viikkoa sitten oli yhdet. 

Fasessa tulikin laitettua Gavan 25.3 synttäreistä. Mutta laitetaan tännekin ylös. 

Kierrätyskeskuksen löydöt, synttärilahjaa ja kavereille myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!