Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.3.2019

Tokoa Konalassa ja Karamalmilla Novan kanssa

MA 18.3 Tokoa ja agilitya "Purina"-areenalla Annen ja aussieden Leian&Jedin kanssa.

Nova oli vain mukana.

- paikka istuminen: heti alkuun. Kierroksia oli vielä. Juuri kun minuutti oli tulossa täyteen, Novanuuski maata ja meni maahan. Vieressä Leia teki paikkista. Korjasin ylös ja sitten tehtiin vielä 30-60sek. Se hyvin.
-Tein vielä myöhemmin, Leian treenatessa mattoa istumista. Pääsin kahdesti sanomaan, ettei saa aloittaan nuuskimista.
- Lopuksi Nova teki vielä paikkiksen Jedin kanssa. Se sujui hyvin.

- seurausta, juoksu ja peruutustakin sekä hidasta
- noutokapulasta luopumista: ensin Anne sai häiritä ja palkkailin kontaktista. Sitten itse heiluttelin kapulaa, heitin sen taakse ja eteen.

- liikkeestä seisominen: meni ekalla istumaan. Käsiavulla ok. Ohikävelyssä etujalka liikkui.

- kierto: 10l ämpärin kierto, hyvin!

- ruutu: oli tosi vaikea, vieressä oli rengas ja puomi, meni niitä katsomaan. Kokeilin lisäkäskyllä, mutta käväisi vain ruudussa tai oli lähellä. Ruudussa alusta. Pinkki ruutu ja punertava hiekka, jossa huopatäytettä ilmeisesti hautasi ruudun. Tehtiin läheltä ja pidennettiin matkaa.

Nova teki myös parit toistot keppejä, ongelma oli lähinnä että jätti vikan välin kesken. Tosin teinkin vähän vedättämistä. Kerran myös puomi.

Nova seuraa

Kuvassa Isla tolleri

TI 19.3 Tokoa Karamalmilla Hyper- tiloissa, jossa sai ruutumatkan 13-14m. Pohja oli vaahtomuovin tapaista mustaa, joka ei ollut kovin liukas. Treeniseurana Minna ja belgi Caro.

Novan kanssa 

- paikka istu 1min: ok, katsoin peilistä selkäpäin Novaan. Treenasin lopun takana kävelyä. Useammalla kerralla liikutti toista etutassua. Ei jättänyt sitä tekemättä.

- ruutu: vireentakia, ei varmaan kuunnellut stoppikäskyä, vaikka juoksi suoraan oikeaan paikkaan. Toistolla hyvin. Otin alustan pois ja sujui niinkin. Ruudussa en olisi muistanut, että liikkuri kysyy onko ilmoitettavaa tai että täytyy sanoa, että jää seisomaan. Helpottavaa oli nähdä, että täällä Novalle ruutu oli helppoa, muistuttikin aika paljon Kompassin pohjaa.

- liikkeestä seisominen: Liikkuri laittoin merkit ja tehtiin sitten. Nova jäi tuijottamaan matalia merkkejä. Palkkasin paristi kontaktia ennen seurautusta. Ekassa istui. Sitten palkkasit parit stopit heittäen heti namin taakse. Jäävänä oli korjannut kerran asentoa, siirtämällä tassua eteen ja kerran liikutti myös takana kävelyssä.

- seurausta: välillä palkattuna, mutta aika paljon. Tämä rauhoitti sopivasti. Peruutukset tosi hyviä! Sivu - käsky toimii parhaiten ja lähdin peruuttamaan koiran puoleisella. Juoksu ok. Lelusta luopumista maassa ja kädestä. Kiinnitin huomiota myös, ettei lähde liikkeelle seurausjalan nostamisesta. Tai edistä, niin välillä jarrutin tai pysähdyin.

2. kierros:
- totesin ettei ole vielä sopiva vire tehdä vauhdikasta. Tehtiin namista luopumista, seisoessa, istuessa ja vähän seuratessa.
- Kierto: toisella kierroksella ensin kierto.
- ruutu: jes sujui vaikka kierto oli reunassa (joutui ohittaa sen).
- kaukot: istumaan nousi, hyvin.
- liikkeestä istuminen: sama etujalka liikkui taas. Keksin harjoitella pelkkää takana selänpuolelta toiselle siirtymistä. Ja kun ei liikkunut jalat palkkasin. Toki mahdollista olis myös jättää etupalkkaa, mutta sillä toimii. Ehkä sekä että. Ja naksutella, kun pysyy paikallaan tai tehdä myös häiriötä sivussa.

Nova treenasi myös odotusta, ensin lasioven takana, nousi välillä istumaan tai seisomaan. Korjasin maahan. Ehdin palkkailla hyvääkin. Toisella kerralla oli kentän puolella käytävällä. Nyt sujui paremmin ja sain palkkailtua enemmän onnistumisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!