Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.3.2019

Rakastunut kuumakalle Tattiksella

TI TOKO

Novan kanssa mentiin Malmin hallille Mintun ja mali Sikan kanssa. Kaksi vinkuiitaa ei ollut ihan paras parivaljakko. :D  Ja kotona Nova on ollut rakastunut ja itkeskellyt Gavan perään. Gava ollut oven takana porukoilla ollessa. Onneksi vain 2 päivää tähän mennessä, kohta pitäisi helpottaa.

Paikka istuminen: Vaikka rauhallisesti mentiin ja aloitettiin paikkiksella niin Nova meni monesti maahan. Pysyi kyllä ehkä 30-40sek? Rivissä ekaa kertaa äänteli ja vinkui! Ei ollut ajanottoa käynnissä että näkisin kauan pysyi. Sitten ekaa kertaa lösähti useamman kerran maahan. Ja tärisi oikein paikallaan.

Nouto: ensin kapulan heiluttamista, sitten heitin. Käskin maahan ja sivulle. Palkkasin, kontaktista. Seuruutin lähemmäs. Jätin odottamaan ja kävelin kapulan toiselle puolelle. Siitä sai palauttaa kapulan.

Liikkeestä seisominen: jäi tuijottelemaan liikkuria kapulan kanssa. Hyvä stoppi. Kävin kyykyssä sivulla ja takana, hyvin kesti. Sitten tehtiin sellainen, että sain kapulan, annoin sen takaisin ja otettiin jäävään seurausta, palkkasin seurauksen.

Ruutu: alusta oli ruudussa ja Nova oli aiemmin rallattanut lelun kanssa ruudun läpi. Liikkurille piti muistaa sanoa, että seisoo ruudussa. Juoksi oikein alustalle, mutta ei kuunnellut ja meinasi juosta takaisin. Toistolla hyvin.



Tauko

Kehääntulo: ihan alussa, odotin että tarjoaa pysyä mukana. Vain silloin lähestyin liikkuria. Häkistä ottaessa siihen kesti vähän aikaa. Kun keskittyi niin seurasi hyvin kehään.

Seurausta, jätin lelun maahan kun kyttäsi vähän Mintun taskusta roikkuvaa lelua. Paristi erkani vähän tai edisti.

Luoksetulo, maahan jättö, odotti sen verran rauhassa että kutsuin luokse. Lelu oli sivussa, mutta sille ei saanut mennä.

Kaukot: Jätin istumaan, käskin maahan ja nostin ylös. Näki lelun edessä, ihan ministi takajalat eli. Ai niin uusin ekan maahanjätön.

Ruutu: vaihdettiin ruutu kentän toiseen päätyyn "uudemmalle alueelle". Nyt ilman alustaa. Nova juoksikin ensin ruudun eteen. Sitten tarjosi etummaisten merkkien kiertoa. Sitten keksi mennä seisomaan etujalat ruutunauhan etureunan päälle. Osasi kävellä sivuaskelia etujalat nauhalla. :D Ilmeisesti ajatteli, että leveä ruutunauha menee targetistakin. Treenattiin sitten lyhyeltä matkaa paikkaa ilman alustaa. Täytyy nyt unohtaa alusta, tehdä sheipaten ja näyttöruutua. Eli, kun tarjosi pyörähtää tai mennä pidemmälle niin sai palkkaa, heitin namin. Tehtiin muutama toisto, että jäi mieleen että nauhasta jatketaan vielä suoraan.
Jatkoon voi miettiä ehkä ruudun takana palkkaa, ehkä joskus.

Paikka istuminen: saatiin tollerityttökin riviin. Nova oli taas intona häkin jälkeen. Kesti vähän että rauhoittui taas seuraamaan. Oli hiljaa nyt. Mutta ehkä 30sek jälkeen meni maahan. Naapurit makasi nyt, mutta ekassa paikkiksessa molemmat istui. Ei pitäisi olla väliä. Korjasin ja sitten istui lopun aikaa.

Tuli näistä treeneistä vain mieleen tokoilut eräänä lauantai aamuna Niinulla, silloinkin riitti kierroksia. Molemmat aamulla ja missä myös agilityesteitä.

Yritetään nyt vikalla viikolla saada hyviä treenejä. Ja luottaa siihen, että oikeassa vireessä, sopivalla virittelyllä on eri tavalla. Ja kisojen haudan hiljaisuus voi myös auttaa rauhallisuudessa. Mutta kaikkea voi tapahtua, kun on kekseliäs vauhtiveikko kaverina. Ruutin jälkeen ei yllätä mahdolliset päähänpistot. Ja mennään maksulliseen kisaharkkaan katsomaan tilannetta, mikä ei ole niin varma kuin voisi olla (ruutu, jäävien erottelu, paikkiksen istuminen).

Ainakin on saatu hyvin treeniä eri paikoissa Novalle:
- Niinun halli 2krt (10-12e/krt/hlö)
- Kompassilla 2-3krt (5e/hlö)
- Agimesta 2krt (10-15e/hlö)
- Malmilla 1krt (10e)
- Karamalmilla 1krt (10e/hlö)
- Purinalla 1krt (10e)

Tulossa Sporttikoirahalli 1krt (15e/hlö). Mahdollisesti Taitoa Tassuihin 10e/krt.
Hinnoissa mukana ollut 2-3hlö eli laskettu mitä on mulle maksanut. Ja halvempaan aikaan on treenattu. Kallein on viime vuonna Ojangon vuokraus n. 20e/hlö.

MA
Maanantaina Nova teki liikkeestä seisomista pihalla, häiriöiden ja liikkuroinnin kanssa. Vapautuksen jälkeen juoksi aina haistelemaan kohtaa pihassa, missä Gava oli ollut. Seuraus ei ollut yhtä skarppia, huomautin silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!