Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.3.2019

Nova avoimen kisaharkassa

Lauantai iltana halusin avon kisatreenit Vantaan hallilla, mutta palkattuna ja tarvittaessa helpotettuna. Kiva, että sai pisteet kuitenkin!

Tultiin ajoissa paikalle, ja Nova oli sopivasti vikana. Ensin hallin ulkopuolella halusin palkata pari kontaktia, oli tosi vaikeata ja kesti. Sisällä hallissa pysähdyin jos kiskoi kovasti. Palkkasin, kun otti kotnaktia. Saattoi näyttää aika hallitsemattomalta, mutta aloitin sillä etten kiellä nuuskimista, mutta palkkaa saa vaan kun tarjoaa aktiivisuutta. Käytiin kentän reunat läpi. Pikkuhiljaa nopeammin kykeni kontaktiin. Tehtiin myös maahanmenon tarjoamista, joka on toisaalta myös yksi hyvä rauhoittava aloitusrutiini.

Ennen paikkaistumista: tein muutamia jättöjä istumaan. Keskimmäisessä oli liikahtaa maahan, mutta ehdin sanoa istu ennen. Palkkasin istumisia ennen kehätarkkia. Kehätarkissa ekalla meni istumaan, pyysin seisomaan ja malttoi seistä. (Kehänulkopuolella, hihnassa ja sen jälkeen sai palkata)

Paikka istuminen 10: Nova vilkaisi jossain kohdin naapuria. Matka oli tosi pitkä (25m). Koko rivi istui hyvin.

Ennen vuoroa käytiin myös lyhyt lenkki. Sitten treenailtiin vähän seurausta, virittelin ja tehtiin seisominen.


Liikkeestä istuminen 10: Ihan ministi hidastin käskyssä, hyvin meni. Videolta katsoin, että ennen kuin olin kävellyt 10m, joku häiriö tapahtui takana, mitä vilkaisi ja nosti tassua.

Ruutu 8:  Lähti lujaa, ja bongasi myös virittelyssä. Videolta kuuntelin, että huusin stopin, kun ehti jo ulos ruudusta. Gavan kanssa on helppoa, kun jatkaa perälle niin voin huutaa kun selkeästi on ruudussa ja tietää mihin mennä seisomaan. Voisin siis pysäyttää kun ylittää etureunan, vaikken halua jatkossa sitä jäämään niin alkuun. Korjauksella meni takaisin ruutuun. Kehuin seisomisen. Sitten käskin maahan ja kävelin sivulle.

Luoksetulo 8,5: Sivulta maahan käskin vahingossa down- käskyllä. Onneksi Nova tajusi ja vähän oppinutkin sitä. Meni kuitenkin vähän sivuun maahan. Jarrutin kädellä sivulletuloon.

Seuraus 8,5: tässä hyvä asenne. Oli ehkä vähän edessä ja varmaan pientä poikitusta. Peruutus oli hieno! Käännökset hyviä ja kontakti pysyi.

Hyppy 9,5: vähän törmäsi ja tallasi varpaille sivulletulossa. Katsoi liikkuria "käskyssä", mutta käskin vasta kun katsoi muhun.

Nouto 9: heitin kapulan ja palkkasin kontaktin kahdesti. Ekassa oli aika kyyryssä kapulan heiton jälkiltä. Mutta ei nytkynyt. Ennakkoon olin miettinyt annanko hakea. Mutta päätin kontaktista antaa noutaa. Palautus vauhti oli vähän hitaampi. Vähän epäsiisti nosto, kun syöksyi kapulalle.

Liikkeestä seisominen 9,5: virittely ennen liikettä. Sitten jäävänä. Tässä liikkui kun tulin rinnalle ja kun olin takana. Lämmittelyssä ei testattu näitä, voisi sitäkin muistutella ennen kehää..

Kaukot 8: palkkasin ekan nousun. Sitten tehtiin loppuun. Kun astuin sivulle niin nousi istumaan. Tulin ehkä vauhdilla sivulle, mutta tämä käynyt aiemminkin. Niin monesti palkannut istumista. Ja en ole kaukoissa makuulla monesti siirtynyt sivulle.

Merkin kierto 9,5: Ekasta käskystä ei ollut varma saiko mennä. Luulen, että unohdin myös virittelyn. Hämäsi kun tuomari sanoin, että tässä vähän apua kun merkki tuodaan ennen liikettä. Ehkä oletin, että se riittää. Nova lähti toisella käskyllä (toki kun tottunut että ekana on virittely). Hyvin sitten.

Kokonaisvaikutelma 9Kommentteina oli, että sivulletuloissa en katsoisi koiraan. Nova osaa kyllä ilmankin, mutta itse tulee katsottua niin tarkkaan. Tämä unohtuu, kun treeneissä saa olla miten haluaa. Voidaan tulkita apuna.

Vauhtia riittää tässä pakkauksessa. Hypyn heitto ei ollut ihan riittävän pitkä, kisoissa tuomari voi pyytää uusimaan, jolloin kannattaa olla treenattuna sellainenkin. No heittelyähän on tehty..

Itse olin tosi tyytyväinen! Vire pysyi sopivana, teki kuten treeneissäkin. Onneksi oli 1,5h odottelut ennen kehää. :D Ihan alussa silloin saattoi vähän vinkua kun oltiin vasta tultu halliin, mutta kehässä ei yhtään koska oli jo sopivan keskittynyt. Siirtymät meni hyvin, ja seuruutin ulos kehästä, josta sai palkan. Jos kontakti karkasi niin jarrutin ja kehuin kun katsoo. Työntekijät oli meille vieraita, Novalle helpompi kun ei ole superkivoja treenikavereita. Gavan juoksutkin voi vaikuttaa, että vähän bongailityttöjä ja enemmän nuuski maata (onneksi parhaat päivät alkuviikosta).

Ehdittiin vahvistaa vähän autossa odottamista ja sinne menoa. Häkki on yleensä hallissa, mutta nyt en jaksanut sitä kasata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!