Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.3.2019

Koirien vilkkuvalot ja -pannat

Meillä käytössä olevia vilkkuvaloja tai -pantoja. Edullisia ja kalliimpia. Vaihdettavilla pattereilla tai ladattava kestää pidempään ja on samalla ekologisempi ostos.

MISAL automaattinen led valo
Ostin Voittajanäyttelystä vilkkuvalon, joka oli uusi markkinoilla oleva. Tämä alkaa vilkkua havaitessaan liikettä ja sammuu, kun on paikallaan 90 sekunttia. Useampi ledi eri suuntiin. Kiinnitys oli tarralla pantaan tai hihnaan. Valkoinen värinä. Oli suomalaisen keksimä ja yksityisen yrityksen kustantama, joten hintaa oli 35e paikkeilla. - verkkokauppa

Olin ajatellut ennen messuja, että jos löytyisi vilkkuvalo, joka menee itsestään päälle niin sellaisen haluaisin. Olihan se kalliimpi kuin samantyyppiset pallomaiset valot, jotka kuitenkin on laitettava päälle jostain napista.
Valo on näkynyt ihan hyvin, toki värinä tehokkaampi on punainen tai vihreä. Ledien pitäisi kestää pitkään yli vuoden, sitten vaihdetaan patteri. Kiinnitys oli kahdella kestävällä teipillä. Laitoin varmuudeksi vielä narulla kiinni. Kestää vettä ja on kestävää polykarbonaatti muovia. Tarrat ei ole kertaakaan löystyneet 4kk käytössä (en toki ole irrotellut, kun pimeällä käytetään kyseistä pantaa).

Black Silver LED beacon, www.misal.fi


LEUTCHIE Valopanta, joka sammuu automaattisesti

Meidän suosikki valopanta on taas Leutchie. Niitä on patterilla ja ladattavia. Itse kallistuin patterilliseen ja olenkohan kerran vaihtanut 2v vanhaan pantaan AA-patterin (n. 100h). Messarin tarjouksista kahtena vuotena ostettu ledipannat 4 ledillä. Pinkki (2017) ja turkoosi (2018) näkyi hyvin ja jos tykkäisi niin neon vihreä. Hinta oli n. 35e. Oranssi oli huonovalinta tollerin turkkiin. :D Nämä on vähän painevempia ja jämäkän näköisiä. Novalla on koko, joka ei tipahda päästä, mutta Gavan koko voi tippua joten se on kiinnitetty pantaan (paras olisi ottaa mitta pään leveimmästä kohdasta). Pannan mukana tulee klipsullinen kiinnitysremmi. Panta on vesitiivis.

Leutciessä on ideana, että kun harmaa osa on 1min ylöspäin niin se sammuu ja kun panta on toisinpäin se palaa. Panta pysyy oikein päin lenkillä. On muistettava jättää naulakkoon oikein päin (ei se tosin itselle ole ongelma).LADATTAVA
Sitten löytyy halpa ladattava panta, josta akku loppuu nopeasti pakkasilla ja muutamien käyttökertojen jälkeen saa ladata, n. 4h oli yhdessä samantyyppisessä. Kun on täynnä virtaa näkyy hyvin lyhytkarvaisella. Panta oli pinkkiä punosta, mutta palaessaan punainen. Pantaa pystyi lyhentää sopivan pituiseksi. Ja hintaa n. 8-10e. Pimeässä on vaikea löytää on-off nappi.


MINI LED-VALO
Sitten meiltä löytyy myös Class Olhsonin vilkkuvaloja/ Asaklitt mini led, jotka on ihmisille suunniteltuja. Muissakin kaupoissa näkynyt. Vanha malli painikkeella, joka työnnettiin sivuun päin oli näppärämpi (ei vilkkuva), kuin kiekollinen versio (vilkkuu). Nämä ei ole ekologisia siitä, että patteria ei voi vaihtaa. Koonsa puolesta tosi näppäriä jos on hätävarana mukana, punainen ja vihreä näkyy parhaiten. Hintaa vain 1-5e ja usein 2kpl tarjouksia. Jos tällaisen unohtaa yöksi päälle ei minä, vaan toinen puolisko niin nopeammin loppuu virta. Ja yleensä kestäneet yhden talven tai ainakin himmeämpiä. "Kertakäyttöisiä", paitsi Tokmannilla lukee kyllä paristojen malli, ehkä vaihdettavissa mutta ei kovin helposti.
- täällä Clasussa ja Tokmannilla


LED VALO
Valjaisiin kiinnitettynä isompi ja voimakkaampi led valo. Voi käyttää myös pyörän tangossa. Pannassa tällainen on aika painava ja voi olla vähän voimakaskin valo. Punainen ja valkoinen löytyy, molemmat näkyy ja saa myös vilkkumaan. Harvassa käytössä ei ole vielä loppunut virta kesken ja on helppo painaa päälle. Näitä urheiluhyllyllä Tokmannilla ja Clasussa (kesto jopa 60h). "Kertakäyttöisiä" nämäkin.


Muu suosittu (ei kokemusta, mutta olen nähnyt muilla käytössä):

Orbiloc led valo, joka kehitetty armeijan käyttöön. Iskunkestävä, vedenpitävä, kestää pakkasta jopa -40. Hihnaan pujotettava tai valjaisiin kiinni. Vaihdettavat paristot. 24e. - Murren Murkina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!