Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.3.2019

Tokomotivaatio varmistettu

Ilmoitin Novan sitten avoimeen 31.3 tokokokeeseen, joten tuleepahan treenattua. Nyt sitä tajuaa, että millä sitä motivaatiota ainakin saa. :D

TI TOKO

Tokoiltiin sulassa metsässä (hätä keinot keksii ;).

ruutuun lähetys ensin lyhyeltä matkalta. Kosketusalusta lenteli, ei palkkaa. Näytin ruudun ilman alustaa ja nyt oli hyvä. Sitten kokeiltiin n. 15m matkalta, ekassa juoksi sivuun mihin äiti oli kerännyt keppejä. Olikin hyvää häiriötä, kun keppejä siivoili poluilta. Toistolla sitten juoksi ruutuun asti ja ihan perfecto!

Jäävät: 
Merkkitötteröiden kanssa. Nova katseli eteen, että mitäköhän noilla keksitään.

- liikkeestä seisominen, erotteli oikein. Kävelin ekaa kertaa 10m matkan ja pysyi hyvin. Ympäri kiertäessä toistin käskyn, taisi pysyä paikallaan tai ministi 1 tassu liikkua. Vapautin siitä.

- liikkeestä istuminen: ja vau tämähän meni hyvin! Nova on kyllä istumista tehnyt nomea varten suullisesti luoksaristopin tyylisesti. :D Juuri samalla käskylläkin. Ei tullut kokeiltua ihan 10m matkaa, mutta ympärikävely toimi, vaikka oli kyllä vähällä liikahtaa. Ympärikävelyä täytyy vielä vahvistaa eri asennoissa.

- seurausta eteenpäin ja peruutus. Nyt oli hyvä! 2 askelta.

- nouto: liikkuri sanoi "käsky". Ekassa nousi takapuoli. Sitten vaadin, että pitää ottaa kontakti. Ne auttoi ja pysyi paremmin. Sai noutaa sitten 2m matkalta. Hyvin toi sivulle.
Pito oli vain levoton, pidin kättä kapulan vieressä tai koskin siihen, kunnes piti hyvin. Hyvästä pidosta "jes" ja palkka. Yksi pitämisen muistuttelu sivussa ja käden tuomista lähelle.

Sisällä Gavalle ja Novalle paikkaistumista n. 10m matkalta.
- Eka 1min aika hyvin. Palkkasin koirat.
- Toinen 1min, Nova meni puolivälissä maahan. Korjasin ja palkkasin, kun pysyivät vähän aikaa.
Täytyy ottaa kotona tavoitteeksi siis alkuun 1min, että saadaan onnistumisia. Mutta kasvattaen 2min. Ja häiriötäkin voi tehdä.. Voisin treenata myös piiloon menoa.

Peruutusta myös sisällä molemmille. Nyt Gavalla meni käännöksen jälkeen paremmin.


KE koti ja metsä TOKO

Paikka istuminen, G ja N sisällä: Katsoin noin minuutin kellosta. Hyvin pysyivät, nyt matkaa n. 15m.

Metsässä (muualla on meillä hankea tai jäätikköä, tämä aurinkoisella paikalla oleva rinne ainut mikä sula)

ruutu: Ruutu oli vähän eri kohdassa kuin viimeksi. Näyttöä ja sitten ilman apuja. Toistoja tuli useampi, mutta loppua kohden ruutu parani. Novan mielestä oli super hauskaa, piti muistaa itse kuitenkin pysyä rauhallisena eikä lähteä villitsemään. :D
               Vaihtelin matkaa läheltä ja kauempaa. Kauempaa tuli alkuun näkyviin se, että pyörähtää heti nauhan taakse. Käskin uudestaan ruutuun käsimerkin kanssa ja palkkasin, jos peruutti taakse tai pyörähti sinnepäin. Videolla sitten sujui heti ekalla, vika toisto.
                Seisoessa sai luopua namista ja paristi heitin namin joka meinasi hukkua neulasten joukkoon. Tehtiin myös ympärikiertämistä, aluksi liikkui, odota- käskyllä ja käsimerkki pään lähellä sujui. Yhdessä seisomisessa tiputin lelun eteen ja kiersin ympäri.

2s video ruudusta :D Painoin vähän myöhään kuvaamaan.

Jäävät: 
seisomaan stoppi, 10m kävelin ohi ja kävelin sivulle. Palkkasin siitä. Kerta takapalkalla, jonka korjasin kun lähti kääntymään. Palkkasin seuraavan mulla olevalla lelulla.
Istumaan jäävä ei ekalla sujunut. Toisessa otin vähän painokkaammin koiran puoleisen askeleen ja sujui.

Paikallaan istuminen, Nova (Gava seisoi repun luona): Päätin hyödyntää treenin innostuksen ja vähän läkähdyksen. Jätin paikallaan istumaan niin, että kävelin ruudun läpi 25m päähän. Laskin mielessä numeroita, mahdollisesti liian hitaastikin. Mun laskuissa 40-60 aikaan alkoi olla vähän levotonta, vilkaisi Gavaa ja lopussa meni lonkalle istumaan. Menin hetken päästä palkkaamaan. Näitä lisää!

Muistin testata myös n. 15m matkalta maahanmenoa: eli jätin seisomaan lenkin varrella ja käskin maahan. Hyvin meni lähes samalle paikalle. :)

Gava kokeili metsä ruutua: ekalla käskyllä hämmästyi eikä totellut. Toisella juoksi takanurkan kaatuneen merkin taakse. Kolmannella käskyllä meni oikein ruutuun. Viime talvena Gava teki merkkiä metsässä.

Kellarin käytävällä muistettiin myös käydä.
Kaukot, Nova: tehtiin pitkästä aikaa kaukot ja yritin laskea 5s. Palkkasin toisen istumisen. Sitten kertaalleen laitoin maahan, kävelin 8m ja kävelin sivulle palkkaamaan. Käskin alussa maahan vahingossa "down" käskyllä, Nova lähti kyllä maata kohden ja vähän jäi miettimään kyynerpäät ylhäällä. Toinen toisto samalla ja autoin namilla maahan. Toisaalta olisi hyvä oppia myös toi Gavan käyttämä käsky. :D

Kaukot, Gava: Sanoin Gavalle kyynerpäistä ja nousi istumaan, kun luuli sitä käskyksi. Siirrot muuten hyviä ja palkkasin jonkin verran seisomista.


Näihin treeneihin vois varmaan sanoa, että on melkein kuin pistäisi rahaa pankkiin! Säästää treenimaksuissa ja saa edistettyä liikkeitä. Itselle on helpoin, kyllä treenata yhtä koiraa eteenpäin. Nyt panostetaan Novaan ja Gava saa tehdä välillä pientä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!