Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.3.2019

Vauhtiveikot sporttiksella

Torstaina päivällä oli varattu Sporttikoirahallin iso puoli klo 14. Sitä ennen oli kätevästi ollut muitakin tokoilijoita ja tilaa raivattu. :) Treeniseurana Kati ja Tria.

Novalle 

- liikkeestä istuminen: Ekassa jäi käskystä vähän taakse mutta käskin. Sitten otettiin seurausta ohi merkin ja liikkurin käskyä ei toteltu, palkkasin seuraamaan. Istumassa kun kävelin takaa, nosti taas oikeaa etujalkaa.

- liikkeestä seisominen: virittelin ja pyysin seisomaan, istui. Kehuin kun erotteli. Sitten sujui koko liikkeenäkin. Palkkasin namin taakse heittämällä stopin. Erikseen kiertäminen, joka ok.

- umpihyppy: tässä äänteli, kun pääsin toiselle puolelle. Tehtiin niin, että liikkuri otti laudan pois ja jätti maahan. Palasin sivulle, kun oli hiljaa. Uusinta, nyt odotti hiljaa ja palkkasin.

- ruutu: ensin ilman apuja. Juoksi lujaa ruudun poikki ja pysähtyi mun käskyyn vasta, kun oli ehtinyt n.5m pois ruudusta. Uusinta käskyllä meni ruudun eteen. Otettiin näyttö avuksi. Nyt meni lähes keskikohtaan ja totteli pysähtyä? Yhdellä kertaa otettiin palkka apparilta, namin heittona kun tuli nauhan yli. Otettiin lyhempää matkaa ja pidempää. Nova tietää suunnilleen mihin pitää mennä, mutta myös jalat meinaa viedä ja lähteä rallatteluksi. Paikkaa täytyy saada varmemmaksi, samoin stoppikäskyn noudattamista. Mun viivellä tuotu palkka, tulee taas seisomisen kestosta..


Gavalle:
pöksyt jalassa.

kierto-ohjattu: kierto bongattiin hyvin vaikka oli A:n vieressä. Yritin vauhdista jatkoa, mutta lähti väärälle kapulle. Tria teki saman, vietiin ekana se minkä koirat meinasi hakea.. Tein korjauksen viistosta kulmasta, pyöri kapulaa ottaessa ja meinasi unohtua hyppy, ehdin vielä käskeä sille. Kisoissa täytyy muistaa käskyttää hypylle!

eteenmeno: eka yritys oli ihan ok, juoksi ympyrän etureunaan, ei välittänyt teipeistä. Eli sen 8m? Korjauskäskyllä (eteen) meni vähän vinoon, mutta etuviistoon. Menin näyttämään seinän vieressä paikan mihin haluisin. Seuraavalla juoksi hienosti suoraviivaisesti sinne. :)
Ruutuun lähetystä en ollut viritellyt eikä Gava meinannut tajuta. Vieressä oli myös kepit. Ensin pujotteli niitä. Kun pääsi ruudulle, meni kynnysmatolle, sitten makaamaan hallin reunaan. Takaisin tullessa tajusi ruudun. Uudestaan lähetyksessäkään ei ollut ihan niin helppoa, kun liioittelin suuntaa niin onnistui. Paikka oli hyvä takareunassa, ilman alustaakin. Viime treenissä Gava toki meinasi mennä ruutuun muissa liikkeissä ja pyysin aina pois.

Ulkona paikkaistuminen: Nova, Gava ja Tria rivissä. Palkkasin Novan 30sek. Sitten ehkä 30-60sek. Ja vielä nopeammin. Tria käskettiin kahdesti maahan, mutta käsky ei ollut ihan sama kuin meillä. Hyvin istui. Nova ei häiriintynyt kepeillä, vaikka vapaalla yrittää Gavalle flirttailla. Oli niin lämmin aurinko! Autoakin sai tuulettaa, mittari näytti +10.

Iltalenkillä käytiin vielä hiekkakentällä tekemässä
ruutu Novalle: Ekalla toistolla juoksi läpi, eikä heti kuunnellut stoppia. Kävin näyttämässä mihin pitää mennä. Otettiin myös niitä, missä oon itse lähempänä palkkaamassa. Päätin ottaa lelun vahvistaakseen stoppia.
Toisesta suuntaa eka huono, mutta toinen oli tosi hyvä. Siihen oli hyvä jättää. Riittää vielä työmaata!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!