Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.9.2019

Gava prinsessaluokan kisoissa

Kerran jos on kuninkuusluokka niin voisiko se mennä prinsessaluokkanakin, kuningatarluokka ei kuulosta niin hienolta. Kirkkonummelta haettiin treeni-ideoita ja siistejä ratapätkiä.
Tulokset meni hyl-hyl-10vp. Vikalta radalta vain kaksi rimaa.

Kepeiltä sisäänmenosta virheet 2 ekaa rataa, ekassa unohdin jarruttaa aika suorassa kulmassa. Vaikeassa kulmassa taas oli tarkoitus saatta/työntää mutta jarrutin jo liian aikaisin ja lähetin vain. Kääntyi tosi pienesti pituudelta, josta oli kepit toiseen suuntaan. Vikalla radalla käskytin ajoissa ja hidastin.

Kontakti ja lähdöt toimi.

Takaakiertoja ja in-in kohtia oli paljon. Suurinosa toimi! Jopa vaikeat kuviot hyppärillä, tosi pienestä kiinni hylyn kohtakin. Jos olisin valssannut tai ottanut haltuun kädet alhaalla. En ollut miettinyt niin tarkkaan hyppyä ennen putkea. 3 ja 4 hyppy vei niin paljon energiaa. Moni ohjasi myös toiselta puolelta, mutta sielläkin haasteensa ansoissa.

Ekalla radalla oli takaakierto ja päällejuoksua ja ehdin hypystä 2m kohti putkea, Gava purki lukituksen hypylle, korjasin heti lähetyksen hypylle. Katsoin koiraan, mutten laskeutumispaikkaan. Näihin lisää treeniä!

Ekalla radalla oltiin melkein lopussa kun keinulla tuli niin lujaa, että stoppi oli maassa. Siinä olisi vaatinut samaa aikaa hypylle lähtiessä myös in-in vihjeen, haltuunottoa, mutta kiersi hypyn. En jaksanut korjata, kun virheitä alla ja otettiin hyl. Ilman tätä olisi ollut myös 10vp. Ja ilman hyppärin hylkyä olisi ollut myös 10vp. :D

Rimat oli 60cm eli tapissa. Takaakierto päällejuoksussa hyppärillä yksi (myöhässä), sama ohjaus vikalla radalla hyppäsi huonosti ja rima. Kerran taas tuli huonolla linjalla ja rima. Päällejuoksua pitää vielä vahvistaa! Tosin hyppärin lopussa se toimi ja taas saksalainen toimi, niissä ehkä mulla enemmän aikaa?


Tuloksista huolimatta hyvä fiilis jäi. Koska paljon vaikeita kohtia onnistui ja saatiin vedettyä radat läpi. Keskityin itse hyvin ratoihin, katsoin koiraan. Jokaisesta radasta pyrin miettimään positiivisessa muodossa, että miten teen jatkossa että kohta sujuu. Ei ole myös "vikalistaa" vaan lista asioista mihin suuntaan haluan sen menevän, siihen mikä on ideaali suoritus. Ratoja en myös ennustellut "tossa kohtaa käy niin" vaan taisteltiin läpi ja haltuun jos oli ansoja.

Tässä ollut myös pitkä tauko kisaamisesta ja ohjattuja treenejä aika vähän (5 kisaa keväällä tammi, helmi ja huhtikuussa). Kunto nousee myös kun juoksee vaan enemmän agitreeneissä ja myös pidempiä ratoja! Ehkä tämän vuoden agilitymotivaatio alkaa tästä taas löytyä. Vielä ripaus rohkeutta ohjaamiseen ja luottoa koiraan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!