Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.9.2019

Intopiukeana agilityn hallikauden startista!

To aamuna lähdettiin Novan kanssa Lägin hallille, uuteen ryhmään vieraiden koirakoiden kanssa. Kouluttajana Marjo Korander, vaihtelu virkistää ja mentaalipuolen valmentajana meille apua. Näppärään aikaankin.

Fb ryhmässä oli sitä ennen ollut talven tavoitteiden miettimistä ja treenien jälkeen, mitä hyvää oli ja mitä oppi. Kommentteja oli kiva lukea ja tuli hyvä fiilis positiivisesta ilmapiiristä. Olipa vaikeata alkuun, kun tiesi taas heti sanoa mitä täytyy treenata.

Omat tavoitteet talvelle:
Vilkaisin vuodelle asettamia tavoitteita, Nova tollerin kanssa ne oli jo täyttynyt ja Gava bc:llä tulkinnan mukaan osittain tai edessä. Molempien tavoitteena on sm-nollien keräämistä.

Välitavoitteena tollerille irtoamista ja teknisesti vaikeuttaa treenejä. Bc:n tavoitteena on saada toimimaan ohjausta "koiran edellä" ja että voisin paremmin jättää suorittamaan esteitä, koirallekin vastuuta. Bc:llä myös vahvistaa käännöksiä (verkot tarvittaessa). Itselle on persjätöissä haastetta. Kisatavoitteena on nauttia kisaamisesta, ajatella positiivisesti ja koittaa, ettei liikaa varmistele. Bc:n kanssa myös unohtaa liika täydellisyys.

Mentaalipuolta unohtamatta, koittaa avata sitä ja tehdä läksyjä/opiskella. Viime vuoden vaihteessa oli ongelmia, kun kisaamisesta oli tullut kauheata, mentaaliluennoista oli apua. Talvikauden motivaatio oli välillä nollassa, samoin keväällä/kesällä. Tajusin, että olen liikaa kiinnittänyt huomiota viretilaan ja siitä oli tullut negatiivista -> sehän on myös motivaatiota ja sm-kisoissakin koirat haukkuu innoissaan ja menee täysillä. Terapiatolleri on myös auttanut. Olen myös ajatellut, ettei ole kuntoa juosta mutta treenejäkin tosi vähän -> lisää treenejä kahden kanssa niin nousee taas. Mukavuusaluetta on myös lyhyet pätkät ja tekniikan hinkkaus, myös niitä pidempiä ratoja ja joskus nollatreeniä.

Omia vahvuuksia radanluku (jossa silti voi kehittyä), rytmittäminen (välillä liikaakin), teknisyys. Gavalla takaaohjaukset. Novalla käännökset.

Treenien onnistumiset:
Novalla irtoamiset oli hyviä, kun oli palkkausta edessä. Kepeissä 2 ohjuria alussa ja sisäänmenot sujui niiden avulla! Tee ohjaus keppien lähellä, ei avaa kroppaa kohti putkea. Takaaleikkaukset kaikki onnistui. Samoin saksalainen (takaakierto persjättö). :) Oli siistiä!

Taukomatto: Halliin kävellessä palkkasin kontaktia ja otettiin paristi uusiksi. Sisällä laitoin taukomaton maahan ja palkkailin siihen menoa. Onneksi oli pari korkeaa aitaa ja koira radalla kauempana. Laitoin kengät siinä samalla. Kutsua matolta sivulle tai pyörähtämään ja takaisin matolle.

Tarkoitus oli treenata pätkiä ja miettiä radasta 3-4 kohtaa. Oli vaikea alkuun valita, mutta kyllä sieltä erottui alku kepeille asti ja keinua edeltävät takaakierrot + suora. Näistä tuli juuri se 4kpl ja koska tuli toistoja niin sitä enempää ei ehtinytkään ja Nova eikä ehkä ohjaajakaan olisi jaksanut. Tuli kuuma topissakin juostessa!

Nova pysyi hienosti lähdössä vaikka oli intoa. Kerran seisomisesta palautin.

 
Video 8s

Rimat pysyi hyvin, mutta alun 2 ja 3 tuotti haasteita. In-in kapeilla siivekkeillä aiheutti sen että hyppäsi liian läheltä. Täytyy kokeilla siivekkeettömällä hypyllä ja löytyy yksi kapeilla siivekkeillä. Loppusuoralla oli myös viisto siiveke, Nova tuli oikealle puolelle estettä mutta hypyn ohi. Kun lähdettiin samaan aikaan olin perässä ehkä ehtinyt näyttää käsiapuja. Kun olin taas vähän lähempänä, onnistui.


Nova sai palkkaa alkuun namialustalle, jonne irtosi hyvin. Ja vikoissa lelulle.

Alun jälkeen tehtiin takaaleikkaus josta sai palkan. Sitten lähetys samalle hypylle, hyppy, pituus ja kepit oli täysin toiseen suuntaan. Edessä oleva putki imaisi kerran. Käsi alhaalla ja kroppa kohti keppejä, niiden lähellä. Apuna oli 2 ohjuria alussa.
Takaakierrossa oletin ja olisi pitänyt työntää vähän paremmalle linjalle.

Jatkettiin putkesta 17 mistä kaksi takaakiertoa. Novalle oli näköala putkesta palkkaajalle keinun luona ja karkasi kolmesti sinne? Nämä takaakierrot hyviä ja saksalainen myös. Eli takaakierto ja persjättö. Sujui vaikka ehdin vähän hilkulta. Toinen vielä parempi. Keinu palkalle hyvä.

Treeniin:
- in in
- keppikulma "terävä avokulma"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!