Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.9.2019

Novan ekat 3lk agilitykisat ja haasteita

Flunssa meinasi iskeä ja samalla oli Lohjalla agilitykisat Novan ja Gavan kanssa kolmosissa. Novan ekat 3lk kisat. Gava oli luokassa n. 14 ja välissä oli 25 koiraa. Tuomarina Mika Kangas. Lämmintä juomaa ja lääke kisapaikalla niin ihan hyvin mentiin. Oli vauhdikkaita ratoja, enkä ehkä ihan normaaliin tapaan jaksanut ainakaan ekassa juosta.

Tuloksellisesti 6x hyl. Mutta oli siellä siistejä pätkiäkin ja oli paljon kohtia mihin hyllyttää.

Gavan radat sain videolla. Novaa en, kun oli niin lähellä tuttujen ratoja.

Novan kanssa ekalla radalla 
- oli sivuttaisetäisyyttä suoran putken takia, joka tuli molemmin puolin n. 2m A:n molemmin puolin. Kontaktivirhe, hyvin haki vähän sivuttaisetäisyydellä A:lle.
- kepeillä kesti vedätyksen, suora putki, muurille suoraan putkesta ja takaakiertoon. Tuli putkesta mua kohti, mutta sain korjattua muurille. Sen jälkeen koira hukkuikin vähän takaakierrosta, taisin tehdä yhden suunnittelemista ohjauksista, takaakierto vastakäännös vaikka se olisi ollut lähinnä Gavalle. Kääntyi liian hyvin ja keinun ohi (ansaputki oli laskeutumiskohdassa). Korjaus keinulle ja ehkä oli siinä hätäinen?
- Sitten piti vaihtaa taas puolta ja ajattelin takaaleikkausta, Nova ei ollut samaa mieltä ja tuli vain mua kohti joten pyörähdin siitä valssin.
- yhteen putkeen lähetykseen ja hypyn leijeröintiin ei suostunut. Oisin voinut tajuta kiertää hypyn, mutta Gavalla taas tämä toimi..
- putkesta putkeen (pimeä kulma) ei suostunut irrota, aavistuksen mun varpaat oli kääntymässä tai en ihan sisäänmenoon tähdännyt, kun piti ehtiä jatkoon. Korjaus lähetys.
- in-in tyylinen sujui, ansaputken ohi, nätti käännös. Takaakierto työnnön tavoin, tuli niin läheltä että rima tippui? Puomilla teki nopean 2on-2offin ja jatkoi matkaa.

Nova tokalla radalla
- agirata toiseen suuntaan vähän sujuvampi näin
- puomin alastulo oli hätäinen, lähti ennen lupaa mutta koski kyllä (tähän piti tehdä päällejuoksua)
- kolmen hypyn kuvio meni aika nappiin, samoin putkesta putkeen irrotus. Tähän suuntaan pääsi "suoraan putkeen".
- okserin jälkeen kyseli vähän takaakiertoa, kun ajautui vähän huonoon kohtaan. Keinulle vähän päällejuosten ja taisin astua tassulle. Malttoi jarruttaa keinulla. Muurin käännös ok, takaakierto, suoraan putkeen ja kepeille. Nova juoksi kohti tuomarin jalkoja ja siitä sitten kääntyi oikein kepeille. Lyhyeen putkeen sanoin käännöskäskyn ja tulikin niin tiukasti sieltä. Juoksi A:n sijaan putkeen. Tässä oli vielä enemmän sivuttaisetäisyyttä. Korjauksesta oli myös juosta putkeen. A:n alastulo näin yksittäisenä oli hyvä.

Novan kolmas rata:
- Alussa oli niistomainen kohta, menin valmiiksi sinne. Nova otti kiellon ja haukkui mulle kun ohjasin niin epäselvästi. Gavan kanssa toimi tosi hyvin. Nova olisi vaatinut sitten liikettä enemmän.. Osa vaan meinasi lähteä putkeen, joka oli vieressä. Oli sitten niin lähellä hyppyä, että rima tippui, kun korjauksesta hyppäsi.
- muurille käännöskäsky ja kääntyi pienesti. Haki suoraan putkeen. Gavan kanssa ehdin persjätön (ja törkkäsy kepeille epäonnistui), mutta Novan kanssa tuntui etten ehdi. Nova kuitenkin hassusti juostessa vaihtoi puolta mun seläntakana ja haki oikein kepeille.
- käännöskäskyllä hypylle, sekin hieno ja putkeen.
- suorasta putkesta pituus oli vähän päällejuoksumainen, ehdin vähän jäljessä/rinalla ja Nova ei tykännyt epäselvästä ohjauksesta. Sain siltä haukut ja korjauksella meni pituudelle.
- Hyppykaari onnistui.
- tein persjätön ennen yhtä viisto hyppyä, siitä piti viedä putkeen ja sanoin "tässä" kun vieressä oli ansahyppykin. Nova kääntyi niin tiukkaan kohti ja hyppäsi sivussa olevan hypyn! Sen jälkeen loppu sujuikin oikein, myös suoranputken toka sivussa olevan hypyn takaakierto.
- Loppusuorakin oli ok, toki sanoin siellä jes ja tuli hyppimään lähelle. Mutta hihnanotosta lähti jo eteenpäin kun tiesi lelun odottavan kulman takana.Gavalle radat oli vähän lepakointia esiin tuovia.
- Ekassa ajautui takaakiertoon, kun valssasin hypylle huonossa kohtaa.
- Tokassa lenkitti okserin ohi ja jouduin korjata sinne.
- Kolmannella radalla kepeille ehdin persjätön, mutta sisäänmenot ei sujunut. Vauhtikaaressa niin, että juoksi putken ohi ja jatkoin siitä. Putkesta putkeen kohdassa ehti myös aika pitkän lenkin.. Lopussa myös luukutti suorasta putkesta väärälle hypylle eikä kuunnellut kutsuja.
- kontaktit hyvät
- kepit 2/3 sujui

Gavan radat
Novalle vaikeata 2 niisto ja kepit Gavalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!