Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.9.2019

Nousu 3lk!

Novan kanssa lähdettiin kimppakyydillä agilitykisoihin kohti Hyvinkäätä la päivällä Shantin ja Maaru aussien (pikkumaxi) sekä Annan ja Aiko sheltin (medi) kanssa. Ritva Herralalla oli kivat radat! Halli oli aika kuuma ja homeen hajua epäili kaverit. Kivan rauhalliset kisat, jotka meni nopeasti.

Edellisiltana ja aamuna luin mentaaliluento materiaaleja sekä Sporttirakista mentaalipuolen kirjoituksia. Monessa niissä oli asiata, joka upposi ja löysin missä petrata.

A- agilityradalla aloitettiin. Se oli tosi kiva, vaikkakin koirille tuli hylkyjä vähän eri kohdista esim putkeen sujahtaessa. Käytin käännöskohdissa käännöskäskyä (kaikki sik-sik). A:alle tuli käännös, johon ehdin vähän auttamaan. Puomilla koski hyvin, mutta oli hätäinen. Hypyn käännöksessä käännöskäsky ja varalta ohjasin, että tulee hypyn ohi eikä hyppää sitä takaisin päin, kun meni niin ristiin. Mietin myös toiselta puolelta, mutta siinä mietitytti puomi ekalla radalla. Treeniä siis puomiinkin, lähteä tekemään ohjausta sivussa olevalle hypylle. Putkesta 2 hyppyä, jotka oli sopivat ja irtosi ne kivasti. Sitten Nova hyppäsikin päin.
0-rata tuli! Sitten sai jännittää, että tuleeko muita nollia. Meidän onni, ettei tullut ja saatiin toinen luva!


B-radalla oli pari kohtaa enemmän mitä miettiä. Esim keppien ohjaukseen mietin molemmilta puolilta ohjausta. Alun takaakierrossa Nova hetken mietti pitikö tulla yli ja onneksi pidin ohjausta vielä yllä. Koska oma liike, tossa helposti menisi poispäin hyppysuunnasta. Sitten Nova varmaan putkea vilkaistessa meni seläntaakse ja sitä kautta onneksi oikeaan putkeen, kun oli mun liikekin sitä kohti. Siitä puomille ja keskityin taas, nyt oli paremmin aikaa tuossa kohtaa ja ajattelin ainakin pysäyttää 2on-2offiin, jarrutti ainakin selkeästi. 
Nova hyvin korjasi linjaa, siitä toiselle hypylle kun samalla valssasin. Putkeen ja menin valssaamaan keppejä ennen. Tässä oli pieni miettiminen Novalta, kun multakin kesti hetki kiihdyttää. Oikein meni sisälle ja sain vähän etumatkaa takaavientiin. Siinäkin olin tarkkana, että tulee mun ohjaukseen. 
Lopun kuviota olin ajatellut, että pakko jättää Aan kontkakti vähän riskille ja juosta. Nova tulikin Aalta kohti mua, mutta onneksi ehdin korjata renkaalle käskyttämällä. Ja ehdin juosta törkkäämään hypyn taakse. Siinä tulikin pakosti takaaleikkauskohta, pyörähti ennen estettä mutta meni siitä hyvin hypyn ja seuraavallekin sain ohjattua. Maalissa Nova hyppäsikin taas kohti kierroksilla. 

0-tulos silti, vaikkei ollut ihan täydellistä. Taaskaan ei tullut muita nollia, joten Novalle OIVA ja siirto 3lk! (halusin siirtyä kolmella nollalla). Otettiin vikasta startista lahjakortti ja voitoista myös sellaiset sai. 

Irtoamista saa treenata ja loppuun jotain rutiinia.. Mietin miten tarkkoja tuomarit on (palkka)hihnan kanssa. Kokoradasta vire on myös eri kuin yksittäisillä esteillä. Tokalle radalle mentiin jo innokkaammin. Radalle menoa ennen tehtiin namin kanssa pyörähdyksiä, seurausta ja paikallaan käännöksiä. Sekä poispäin käännöstä. 


Novalla meni 23 starttia 3lk nousuun. Rasmuksella aikoinaan 16 starttia.
Ruutilla vähän yli 100 starttia. Gavalla noin 64kpl (laskin uusiksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!