Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.9.2019

Keppijälkeä vieraan tallaamana ja pikku tokot

Maanantaina nähtiin Emmi ja bc:t jälkitreenin merkeissä Petikossa. Nova sai ekaa kertaa "vieraan" talloman jäljen vierailla kepeillä. Oon vain keskenään tehnyt ja keppi-ilmaisua treenannut. Tänään unohtuikin, että jollakin kerralla treenattiin maahanmenoa mutta tuokoon vain luokse. Ensin virittelykeppi, joka löytyi hyvin.

Novan jäljelle mahdollisesti tuli harha koiran ulkoiluttajasta, siinä kohdassa tuli pyörimistä. Tehtiin sitä ennen varajälki molemmille aloittelijoille. Nova merkkasi ekan kepin, mutta ei nostanut. Erikseen pyysin etsimään ja kun löytyi sai namia ja leikkiä kepillä. Jälki vei mukanaan vikalle asti ja kepit jäi huomaamatta. Ylitti jälken oikein kiven päältä yhdestä kohtaa, oli myös puun ylityksiä. Vikalla leikittiin, kun löysi kepin. Molemmat kaksi vaati siis auttamista ja vihjailua.

Varajälki tuli tarpeeseen lisätreeninä. (Onneksi Hukka oli pätevä jäljellään) Nova lenkillä näkikin sen teon ja oli katsellut intopiukeana. Nyt Nova oli kävelyn ajan miettinyt asiaa ja merkkasi kaikki kepit ja jatkoi niiden etsimistä että löysikin. Kepit oli pienempiä kuin itse olen kerännyt n. 7cm pituisia(?). Sai nakkia ja leikittiin kepeillä kopitellen tai noutoaen läheltä. Novasta oli tosi siistiä! Seuraavatkin kepit löytyi ja etsi hyvin keppejä kun sai hajun. 4 keppiä? Vinkkinä että voin kehua jo reagointia. Erikseen voi myös treenata käteen tuomista. Kova hiki tuli Novalle treenissä, vaikkei matkaa ollut kauheasti. Kepit n. 10-20m välein. Vauhtia oli Novalla ja vähän jarruttelinkin sitä. Nova meni aika hyvin maavainulla, päivällä oli satanut vettä. Toiselle jäljelle kepit oli märkiä, ekalla kuivia. Kuivia ne on kisoissakin.

Kivaa oli näin kimpassa tehdä jälkiä! Viime kerrasta onkin aikaa, milloin olisi varsinaisesti jälkeä käynyt treenaamassa, varmaan Ruutin kanssa ja toki Gava kokeili nuorena (ei sen juttu).

Step tuli samalla meille hoitoon ja testiin, olisiko siitä Gavalle lisää rohkeutta arkeen. On ainakin Gavan fanittama vanhempi koira. :) Hyvin on mennyt ja porukka tulee hyvin toimeen keskenään. On Gavan kanssa mennyt ehkä vähän paremmin ja ke vähän harrasti kyttäysleikkiäkin. Stepiltä löytyy kaikki Ruutin hyvät tavat.TOKO
Tiistaina käytiin lähinurtsilla tokoilemassa, äitin ja kolmikon kanssa.

Nova teki 
- ruutua, ensin ilman alustaa ja oli tosi hieno! Hyvin haki perälle. Loppuun vielä alustalla 25-30m matkalta. On ajatellut asiaa!
- ohjattu: merkille meno kosketusalustalle. Ei ollut tajunnutkaan katsoa kapulan vientiä niin juoksi toiselle merkille, tekemään kierron. Näytin kapulan ja sujui vasen.
- noudon palautus yksinään sivulle.

Step teki
- merkin
- ruudun
ja seurausta

Gavakin kykeni vikana treenata, kun oli saanut katsoa muiden treenin. Vaudikasta eteenmeno+ ruutu, silti reagoi pienesti rämähdykseen ja auton oven kiinni laittamiseen, mutta pystyi jatkaa hommia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!