Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.9.2019

Kraniota, tokoyritystä, pelkoa ja agility SM kuvia

MA LIHASHUOLTOA

Maanantaina Gava ja Nova kävi Kultahännässä kraniosakraaliterapiassa/hieronnassa. Nova oli viimeksi enemmän jumissa, mutta nyt oli aika pientä. Oikealla puolella pieni jumi takana ja vasemmalla lavassa.
Mutta Gavalla oli takajalkojen "koukistajissa" tms alempana jumia, joka sai nostelemaan päätä ja katsomaan. Viimeksi oli vähän samaa, mutta kai vähän eri kohdasta johtuen. Venytyksiä taas läksyksi, käsi vatsan kapean kohdan alla ja namiin kurotuksia seisoessa. Ja sitten samasta kohdasta pitäen kädellä kiinni ja namin taivutusta varpaista. Niin, että taivuttaisi enemmän etuosaa eikä menisi vain mutkalle. Pitäisi keksiä joku miten muistaisi noita venytyksiä tehdä. Pitäisi melkein olla kalenterimerkintä tai herkkuja antaessa. Gavaa ei niin kiinnosta tavallinen ruoka, että pitää olla parempaa.

HAKU ILMAISU
Ma aamulenkillä Nova teki haun rullailmaisua:
Äiti meni rullan kanssa metsään noin 8-10m kohdalle. Ekoissa 3:ssa Nova yritti antaa rullaa ensin äitille. Ekassa taputin jalkaa, osassa katsoin sivulle. Sivulletulo sujui, ehkä kerran tiputti rullan ennen lupaa. Laitoin hihnan kiinni ja "näytä". Vikassa neljännessä ei tarvinnut apuja rullan tuontiin ja tajusi tuoda sen heti. Nyt oli namia palkkana (tavallista ruokaa) ja sujui hyvin.
Pihassa koitettiin aiemmin lelun kanssa ja se oli vaikeata luopua ja tuoda rullaa ilman käskyä.

Gavalla alkoi myös juoksut 2.9. Täsmälleen sama päivä kuin vuosi sitten.TI TOKO 
Tiistaina treffattiin pitkästä aikaa hyvää tokokaveria Katia ja Tria belgiä, joista oli tullut Helsingin seudun piirinmestarit! Niin hienoa! :)
Yritettiin tokoilla (arvoin jo porukoilta lähtiessä kumman otan, mutta ajattelin että kuvatessa Gava jaksaa odottaa paremmin). Mutta Gava oli jo autosta ottaessa epäileväinen tutulla Malminkartanon jätemäkien parkkiksella (väkeä riitti siellä).

Kentälle mentiin yhdessä ja tehtiin paikkistakin piilossa. Oliskohan minuutin jälkeen Gava oli tulossa kohti, kun meinasin lähteä palkkaamaan. Oli peloissaan, ehkä joku ääni kuului. Lyhyt pätkä ja palkkasin, takaisin tullessa tärisi paikallaan.

Gava teki ekana zetaa. Piti tehdä rauhallista eilisen hoitamisen takia, mutta piti vähän nostattaa ja oli vain namejakin kun piti olla rauhassa. Saatiin tehtyä seurausta, alkuun imutettuna, liikkeestä maahan. Sitten seisomisen sivulla istui, tokassa tajusi seistä, sitten taas istui. Palkkasin pelkän stopin ja piti innostaa väleissä.
Gava säikkyi kaikkia ääniä parkkikselta ja tuijotti epäilevästi sinne. Esim auton oven laittaminen kiinni, kierrätyskeskuksen rekka oli myös siellä. Hyvä toisto, Gava kiinni ja vein autoon, missä meni häkin nurkkaan turvaan.

Huipulle kävely sujui ihan hyvin ja ylhäällä nähtiin pikku fasaaneja, jotka oli siistejä. Mutta kuvassa hyvä, että Gava pystyi katsoa tai kuunnella. Kun kyttäsi mahdollisia pelottavia ääniä alhaalla.
Luulen, että toko menee tauolle ainakin ulkona, rauhallinen halli lelupalkalla voi olla ok. Gava pelkää meidän kodin lähikenttääkin, missä ennen ollaan tokoiltu monet kerrat (koska siellä on välillä lapsia, skeitti, tai potkulauta).
Agility nyt ainakin sopii, kisoissa oli kyllä säikähtää kaiuttimen rätinää kun odotellessa oltiin 10m päässä. Tavalliset kuulutukset ok, ja kun koiria radalla se vei huomion.

Ruutin kuolemasta on vielä vasta 2kk, menee varmaan aikaa kunnes Gava ehtii tottua tilanteeseen. Toisaalta Ruutillakin oli yhdessä vaiheessa pari vuotta, jolloin pelkäsi junia, juna-aseman läheisyyttä, alkoi pelätä kerrostalojen yläkerroksia.. Harmittaa koiran puolesta, stressiä tulee jo tavallisesta arjesta. Asuttaisiimpa vähän enemmän maalla. :(
Mennään päivä kerrallaan, koitetaan välttää jatkossa kaikkia paikkoja missä on paljon porukkaa.

KE TOKO
Nova teki pihalla tunnaria. Laitoin verkon alla väärät levitettynä ja oman verkon reunaan. Nuuski väärät ja sitten löysi oman ruohon alta.
Tehtiin sitten maasta nostamisia, kun oon vain palkannut "vauhdista" namilla. Pitoa muutama kerta. Sitten niin, että annoin edestä tunnarin ja pyysin tuomaan sivulle. Ne kerrat kuin korjasi tunnaria, otin sen pois (ekassa puraisi samalla). Lopuksi saatiin toistoja, missä ei liikuttanut kapulaa ja tuli sivulle. Ekana kelpuutin vinonkin asennon ja pidin namikättä kuonon korkeudella.
Kuva tunnarin jälkeen.

Sisällä tehtiin Novan kanssa myös kaukoja, s-i-s ja m-s-m. Näytin kädellä asennon ihan läheltä ja toisesta kädestä nami.
Gava teki myös venytyksiä, alkuun se ällötti mutta sitten innostui hyvistä nameista.

Agilityn SM-kuvia joukkuepäivältä (su) julkaistu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!