Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.9.2019

Rullailmaisua ja seuranmestikset

Ma rullailmaisutreeni

Mentiin Salon lähelle tapaamaan Katjaa, tollereita Kromia ja Twisteriä. Sekä Maijaa ja tolleri Siiriä. Toiset teki nometreeniä, me haun ilmaisua.
Kiikalan metsässä, missä hyvä näkyvyys. 

1 pisto: matkaa n.10m, heitin rullan. Hyvin meni. Nova haki rullan, kävelin eteenpäin, toi sivulle, "irti" ja palkkasin lelulla.
2. Pisto: haki rullan, vähän lenkitti sen kanssa ja juoksi toiselle puolelle ekan maalimiehen luokse. Jonne unohti rullankin. Laitoin keskilinjalle maahan, hain rullan ja heitin sen takaisin 2.maalimiehelle. Sitten uusiksi ja nyt sujui.
3. Pisto: noin 15-20m. Rulla valmiina jalan lähellä. Tämä sujui hyvin.
4. Pisto: noin 15-20m. Rulla valmiina. Sujui hyvin. 

Seuraavaksi lisää matkaa ja rullat voisi olla valmiina maalimiehillä. Toisaalta myös näytölle menoa pitäisi tehdä.

NOME
Nova teki vielä lopuksi lokilla noudon sekä paluunoutoa. Pohjalle vähän seurausta/siirtymää, jossa meinasi kyllä vähän karkailla ja oli aika korkeassa vireessä autosta otettuna. Namin luopumisessa meinasi tulla ääntä kun oli paikallaan. Oli autossa ehtinyt katsoa muiden noutotreeniä.
Treeni-ideoita näki
- lammella viistonouto vedestä missä koira voisi kiertää rantaa pitkinkin lähimmäksi.
- sokkolähetys: eteenlähetys ja krepillä merkattu sijainti. Ohjaus jos vino: Pysäytys istumaan ja suunnan näyttö käsimerkilläkin. Tai sitten lähihakupillitystä kun lähellä.
- kasa dameja ja merkki sinne. Eri suunnista ja eri etäisyyksillä lähetyksiä. Myös ohjausta voi yhdistää esim istumaan ja suunta.
- muistikuva ja heitto: kävi eri suunnasta viemessä riistan, hämärässä linnun heitto koiran nähden 90 asteen kulmassa tai enemmän. Ensin lähetys muistikuvalle, koira sai juosta sinne eri suunnasta. Sitten linnulle joka oli heitetty.


AGILITY
AST:n seuranmestikset Puolarmetsässä

Gava ekana, muuten ok mutta kepeillä ajattelin jo että nyt tulee niin lujaa eikä jarruta ja sen taisi kuulla äänesta kun Gava kääntyi 4 välin kohdalla katsomaan ja kepit jäi kesken. Mitäs en luottanut!
Toistolla haki väärältä puolelta. Sitten oikein. Kaikki muu oli ok.
Keppien jälkeen 2 hyppyä, käännös putkeen ja sitten hyppy. Hyvin kääntyi putkeen, sitä epäilin että tuleeko. Taas en luottanut mutta onnistui. Sanoin käännöskäskyn hypylle. 
Eli 10vp.

Novan kanssa tein ennen aata persjätön ja siihen tuli kiire. Vedätin kai ja oli vauhtia aalle niin tuli vain yksi laukka alasmenolle. Seuraava hyppykin viistossa. Eli kontaktivirhe. Muuten ok. Puomilla pysähtyi hyvin. :) 
5vp ja Nova sijoittui tokaksi kisaavissa eli hopeata.

Koiranvaihdossa (supermöllirata)
-  tein nollan medi staffi Islan kanssa, sijoituttiin kolmanneksi eli pronssia.
- Gava meni makseissa Kristiinan kanssa, teki nollan ja voitti maksit. Gava nousi lähdössä ja Novakin näytti siltä että jääkö odottamaan.
- Nova meni väärään putken päähän ja tuli yhden putken ohi. Olin lopussa palkaamassa ja loppusuora (2 hyppyä) sujui. 

Staffin nolla


Gavan nollarata 

Näissä näki hyvin koirien eron esteiden hakemisessa, toinen lukee rataa ja loogiset radat osaa. Toinen taas vaatii selkeän ohjauksen eikä anna hirveästi anteeksi. Harvemmin kuitenkin radat on ihan supermölli irtoamista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!