Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.10.2019

Hakutreeneissä canis-risteilyä ja muuta

Lauantaina saatiin neljän porukalla hakutreenit kasaan Korson puomille. Minna ja bc Sisu, Tiina ja bc Hilla sekä Tuuli ja collie Sasu. Oli luvattu sateista päivää niin päätinkin vaihtaa suunnitelmaa ja että kokeiltaisiin netissä puheessa ollutta canis risteilyä, joka tarkoitti hienolla kirjoitusasullaan aika tavallista risteilytreeniä, missä on "yliheittoja" tosin näissä myös sellaisia missä ohjaaja on nenä kohti seuraavaa pistoa ja joillakin koira saa tarjota itse maalimiehelle jatkamista ilman hallintaa. Maalimiehet valmiina ja matkaa lisätään joka pistolla. Aluksi apuna on se, että koira voi nähdä maalimiehen, muuten koiran pitäisi vaan juosta puolelta toiselle. Samalla tulee kääntymistä oikeaan suuntaan. Kun maalimies oli palkannut, se nousee ylös ja passivoituu. Samalla toisella puolella maalimies meni istumaan alas (osassa meni alas kun koira oli keskilinjalla niin sai pienen avun). Novan treeni:
1. pisto: lähetin valmiille maalimiehelle joka n. 10-15m, Nova sai hajua ja lähti hyvin ilman apuja. 
2. pisto: olin nenä kohti pistoa ja katsoin Novaa vasemmalta puolelta. Taisi lähteä etsimään suoraan tai pienen pyörähdyksen kautta. (maalimies 10-15m)
3. pisto: maalimies ehkä 15m. 
4. pisto: maalimies n. 20m
5. pisto: maalimies n. 25m oli kuusen takana eikä näkynyt, upposi 10m muttei löytänyt. Lähetin eri kohdasta, missä näkyi vähän maalimiestä ja parempi polku. Niin sujui. 
6. pisto: n. 30m Tässä saatiin ihan suora yliheitto, kun Nova näki keskilinjalle tullessa kun mm meni maahan/istumaan. Nameina oli lihapullaa ja kahdessa kissan pateeta. Vikassa lelu, ei leikkinyt ihan samalla tavalla kuin mun kanssa. Taisteli kyllä vähän. 

Kommentteina muilta, että voisin ehkä kutsua maalimieheltä ja sanoa lähetyskäskyn. Toki jos haluisi "flying risteilyä" missä koira otettiin namilla seuraamaan ja siitä lähetys niin sitten pitäisi ottaa hallintaan. Novalla eka treeni, missä saa ideaa risteilystä ja kun lähetyksiä ei ole tehty sivulta ilman apuja kuin pariin kertaan. Jos tätä enemmän tekisi, maalimiehille voisi lisätä matkaa (ainakin jos on näkyvyyttä) ja vielä vaikeittaessa maalimies olisi piilossa. Vielä tuntui, että Nova ei ole hoksannut riittävän hyvin hakua että juoksisi toiselle puolelle näkemättä. 
Maalimiehellä oli ollut vähän hätäisempi ja kuikuillut pois vs molemmat maalimiehet oli ollut viimeksi "tavis treeneissä". 
Tää on näppärä treeni myös jos on itse flunssainen, kun ei tarvitse kävellä kuin keskilinjalla. Pistomäärissä myös viimetreeneissä hyvää vaihtelua, melkein joka kerta eri määrä pistoja. 


Pikku treeniä

- Novalle 2 damin ja lompakon etsiminen, valmiina esineet.
- Kolme noudettavaa lähekkäin ja ei saa vaihtaa. Aluksi olisi vaihtanut damit. Ja vaikeata ilman palautuskäskyä (koitetaan opettaa pois).

Kaukoja
- Nova hoksasi takajalkoja pyyhe "rullalle" paremmin. Itse siirrotkin vähän parempia. Kuintenkin ihan läheltä käsiavuin.
- Gava etutassu targetillä. I-m oli vaikea (sekoitti seisomiseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!