Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.10.2019

Melkein lumisadetta hakutreeneissä ja haukkumista

HAKU
Sunnuntaina mentiin hakuilemaan päivällä Histaan. Oltiin vähän eri kohdassa kuusikkoisessa metsässä. Mukana Minna ja bc Sisu sekä Sari ja Harri mudi.

1. pisto: Nova sai nähdä Sarin metsään menon, n. 60m. Tähän ei muita apuja ja sujui nopeasti.

2. pisto: haamu ja ääni rinteen alhaalta n. 50m, oli näkyvyyttä. Päästin heti avun jälkeen, en käännellyt koiraa. Löytyi nopeasti.

3.pisto: matka oli pisin ja maalimies kallion päällä n.80m, voi olla että haju laskeutui alas metsään, Nova ei mennyt niin pitkälle koskaan tai sitten jotenkin luuli etsivänsä muuta. Maalimies tuli paristi lähemmäs ja avut oli vain ääniapuja, koska tuolta ei nähnyt tiheän kuusikon takia. Toki Novalle on myös vaikeita ryteiköt, joten jos kiersi kohtaa. Pelkkä kutsu oli kyllä myös leirillä vaikea? Novalle tuli paljon juoksemista ja ajattelin jo, ettei millään onnistu. Tehtiin sitten niin, helppo että maalimies tuli niin lähelle 20-30m niin että Nova näki hahmon kuusikossa ja meni siitä vähän takaisin päin. Lähetin nopeasti perään, ettei nyt eksy vielä matkalla.

4. pisto: otettiin tähän myös haamu n. 30m kohdalla ja meni siitä piiloon. Onnistui ekalla.


ILMAISU
Maanantaina ilmaisutreenit Ojangossa.

Päätin, että kokeillaan haukkumista. Eka kokeilu oli leikkiä Gavan kanssa ja Nova katsoo, ei väliä. Gava kyllä tykkäsi ja ihmetteli Novan treeniä sekä meinasi varastaa Novan lelun. Jos itse pidin Novaa niin se luipui häiriöistä ja jos itse hetsasin lelulla niin hillitsi myös itseään.

Kun annoin kiskovan bodarin maalimiehelle ja toinen maalimies härnäsi lelulla, sen verran ettei ylettänyt leluun niin sujui parhaiten. Aina vähän kovempi ääni palkattiin, alkuun oli turhautunutta kiljahduksen ja haukahduksen väliltä. Kaksi kierrosta ja saatiin noin onnistumisia.


Tiistaina kotona tehtiin ovikellon soittoa: 
Sanoin "sano" tai sano wuh ja äiti soitti ovikelloa heti "käskyn" jälkeen. Palkkasin sitten haukahduksesta. Haukkua riitti sitten ilmankin ovikellon soittamista ja sanoin käskyn ja palkkasin heti namilla. Kun rauhoittui eikä haukkunut otettiin taas ovikello avuksi. Täytyy muistaa tehdä näitä lisää. Novalla on kyllä kova ääni, kun haukkuu edessä!

 Leuchiet lenkillä, toppapompan heijastimet näkyi myös hyvin otsalampulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!