Siirry pääsisältöön

Nollatili taas korkattu

Kisailtiin Riihimäellä Minna Räsäsen radoilla agilitykisoissa kolmosissa. Mentiin kimppakyydillä Emmin ja bc Fisun kanssa. Nova oli viime kisoihin verrattuna mun koirista ekana ja sitten Gava. Sama tutustuminen molemmille, aika samat ohjauksetkin tuli tehtyä. Halli oli ulkoilman lämpöinen, mutta muuten tosi kiva!

Laitan koirakohtaisesti.

Gavan kanssa, video alla

1.rata: nolla! Tämä sujuvaa, takaakierto meni helposti. In-in kohdassa pientä epävarmuutta mutta tuli. Uskalsin persjätön tehdä! Lopussa kääntyi erisuuntaan mutta onnistui se niinkin. :)

2. rata: tämä oli siistiä kunnes yli puolivälin kepeillä hyppäsi keskikohdilla yhden välin! 3-4 välistä 5-6 väliin. Toistoilla sitten kiersi ekan kepin väärälle puolelle, kun luuli että sisäänmenossa oli virhe. Gavan piikkiin. Ilmeisesti 15-20vp ja yliaikaa, kun kepeissä meni..

3. rata: Tässä päästiin taas monta vaikeata kohtaa, kunnes pitkän välistävedon jälkeen olin epävarma tuleeko oikein vai ei. Tuli viime tinkaan. Sekoilin sitten seuraavassa hypyssä ja käskytin putki-käskyllä (meni meinasi ilmankin sinne mennä). Gava meinasi totella oikein ja sitten kiltisti tuli kuitenkin takaisin ja hyppäsi hypyn. Muuten ok! Eli tämä taas mun piikkiin, mutta myös in-in luottoa! Kepeissä saattelin myös pitkälle (mentiin seinää päin) ja sisäänmeno oli avokulmaan missä ohjaaja juoksee pidemmän reitin. Takaakierto persjättö sujui!
5vp sijoitus 6.

Gava oli tänään hieno! Rimat pysyi, takaakierrot sujui, kontakti ok, lähdöt toimii. :) Ja näillä radoilla kääntyi ihan nätisti eikä ollut liian kuuman tuntuinenkaan.

Gavan nollatili sm-kisoihin 2020 avattu. Sinne pitäisi saada 8kpl sisältäen tuplan. Ja toki tavoitteena olisi jos jollain nollalla serti tulisi (ekasta sertistä vuosi, että voi ottaa viimeisen vastaan).

Hesen hamppari haettu!



Novan kanssa, videot alla

1. rata: muuten meni kivasti. Radassa sai juosta aika kovasti tai sitten saattelin paljon. Alussa kieltoputkelta, olin aika hätäinen. Tämä ei ollut eka kerta. Vaikka ajattelin että maltan.
Kepeiltä jätti vikan välin kesken, tuli tosi varman oloisena sieltä. Oli tosin jo sivuttaisetäisyyttä. Puomi oli super! Eli 10vp

2. rata: tässä tuli rima 3 hypyltä. Ehkä kun lähdin kääntymään tai tuli liian lähelle? Vähän rajalta että kääntyi myös niistokohdassa. A oli aika korkea. Puomilla nopea 2on-2off sitten vähän jarrutti maassa, mutta lähti ennen lupaa (seuraavalla kerralla itse tarkempana). Kepeille haki 2-3 väliin, tuli lujaa ettei taipunut? Vähän harvinaisempaa Novalta. Eli 10vp.

3.rata: Tämä meni tosi kivasti keppien jälkeiseen asti. Välistävedossa unohdin in-in käskyn ja ohjauskin oli epäselvä. Täytyy harjoitella rengasta loppusuoran keskellä.. Ja takaakierto persjättöä, nyt tuli esteen ohi. Oma liike oli riman suuntaisesti. Hyl.

Nämä on hyvää kokemusta Novan kanssa. 3lk radoilla Gava tuntuu luotettavammalta, onhan se pidempään treenannut vaikeita asioita. :)

Ja multa kahdelta radalta molemmille tulokset! Aika hyvä tulossaldo että vain yksi hyl. Täytyy keksiä aina näitä hyviä asioita, oma haaste on aina säilyttää luottamus omaan tekemiseen. Vähän osassa radassa arvoin muutamaa ohjausta, hyppärissä tein kompromissin että Nova teki alun välistävedon työntönä (takaa) ja Gava välistävetona. Ja nollaradan persjättöön tsemppasin itseäni, että vedetään luottamuksella ja uskallan hyödyntää Gavan irtoamista ja estehakuisuutta. Enemmän pitäisi uskaltaa "repäistä" ja ottaa riskejä. Mielummin riski ja onnistuminen tai on ainakin yrittänyt. Kisaratoja pitää vielä ahkerammin saada käytyä päässä läpi, se on aina haastavaa "ottaa aikaa" sille. Ja että olisi valmis suunnitelma ennen rataa ja miettisin kohdat mihin täytyy ehtiä (kuten treeneissä).

Novan videot (tokat 3lk kisat)

Hyppäriltä about näin

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...