Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.10.2019

Nollatili taas korkattu

Kisailtiin Riihimäellä Minna Räsäsen radoilla agilitykisoissa kolmosissa. Mentiin kimppakyydillä Emmin ja bc Fisun kanssa. Nova oli viime kisoihin verrattuna mun koirista ekana ja sitten Gava. Sama tutustuminen molemmille, aika samat ohjauksetkin tuli tehtyä. Halli oli ulkoilman lämpöinen, mutta muuten tosi kiva!

Laitan koirakohtaisesti.

Gavan kanssa, video alla

1.rata: nolla! Tämä sujuvaa, takaakierto meni helposti. In-in kohdassa pientä epävarmuutta mutta tuli. Uskalsin persjätön tehdä! Lopussa kääntyi erisuuntaan mutta onnistui se niinkin. :)

2. rata: tämä oli siistiä kunnes yli puolivälin kepeillä hyppäsi keskikohdilla yhden välin! 3-4 välistä 5-6 väliin. Toistoilla sitten kiersi ekan kepin väärälle puolelle, kun luuli että sisäänmenossa oli virhe. Gavan piikkiin. Ilmeisesti 15-20vp ja yliaikaa, kun kepeissä meni..

3. rata: Tässä päästiin taas monta vaikeata kohtaa, kunnes pitkän välistävedon jälkeen olin epävarma tuleeko oikein vai ei. Tuli viime tinkaan. Sekoilin sitten seuraavassa hypyssä ja käskytin putki-käskyllä (meni meinasi ilmankin sinne mennä). Gava meinasi totella oikein ja sitten kiltisti tuli kuitenkin takaisin ja hyppäsi hypyn. Muuten ok! Eli tämä taas mun piikkiin, mutta myös in-in luottoa! Kepeissä saattelin myös pitkälle (mentiin seinää päin) ja sisäänmeno oli avokulmaan missä ohjaaja juoksee pidemmän reitin. Takaakierto persjättö sujui!
5vp sijoitus 6.

Gava oli tänään hieno! Rimat pysyi, takaakierrot sujui, kontakti ok, lähdöt toimii. :) Ja näillä radoilla kääntyi ihan nätisti eikä ollut liian kuuman tuntuinenkaan.

Gavan nollatili sm-kisoihin 2020 avattu. Sinne pitäisi saada 8kpl sisältäen tuplan. Ja toki tavoitteena olisi jos jollain nollalla serti tulisi (ekasta sertistä vuosi, että voi ottaa viimeisen vastaan).

Hesen hamppari haettu!Novan kanssa, videot alla

1. rata: muuten meni kivasti. Radassa sai juosta aika kovasti tai sitten saattelin paljon. Alussa kieltoputkelta, olin aika hätäinen. Tämä ei ollut eka kerta. Vaikka ajattelin että maltan.
Kepeiltä jätti vikan välin kesken, tuli tosi varman oloisena sieltä. Oli tosin jo sivuttaisetäisyyttä. Puomi oli super! Eli 10vp

2. rata: tässä tuli rima 3 hypyltä. Ehkä kun lähdin kääntymään tai tuli liian lähelle? Vähän rajalta että kääntyi myös niistokohdassa. A oli aika korkea. Puomilla nopea 2on-2off sitten vähän jarrutti maassa, mutta lähti ennen lupaa (seuraavalla kerralla itse tarkempana). Kepeille haki 2-3 väliin, tuli lujaa ettei taipunut? Vähän harvinaisempaa Novalta. Eli 10vp.

3.rata: Tämä meni tosi kivasti keppien jälkeiseen asti. Välistävedossa unohdin in-in käskyn ja ohjauskin oli epäselvä. Täytyy harjoitella rengasta loppusuoran keskellä.. Ja takaakierto persjättöä, nyt tuli esteen ohi. Oma liike oli riman suuntaisesti. Hyl.

Nämä on hyvää kokemusta Novan kanssa. 3lk radoilla Gava tuntuu luotettavammalta, onhan se pidempään treenannut vaikeita asioita. :)

Ja multa kahdelta radalta molemmille tulokset! Aika hyvä tulossaldo että vain yksi hyl. Täytyy keksiä aina näitä hyviä asioita, oma haaste on aina säilyttää luottamus omaan tekemiseen. Vähän osassa radassa arvoin muutamaa ohjausta, hyppärissä tein kompromissin että Nova teki alun välistävedon työntönä (takaa) ja Gava välistävetona. Ja nollaradan persjättöön tsemppasin itseäni, että vedetään luottamuksella ja uskallan hyödyntää Gavan irtoamista ja estehakuisuutta. Enemmän pitäisi uskaltaa "repäistä" ja ottaa riskejä. Mielummin riski ja onnistuminen tai on ainakin yrittänyt. Kisaratoja pitää vielä ahkerammin saada käytyä päässä läpi, se on aina haastavaa "ottaa aikaa" sille. Ja että olisi valmis suunnitelma ennen rataa ja miettisin kohdat mihin täytyy ehtiä (kuten treeneissä).

Novan videot (tokat 3lk kisat)

Hyppäriltä about näin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!