Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.10.2019

Erinomainen mutta ei sen enempää

Sunnuntaina Nova oli Kouvolassa Vekarajärven varuskunnan parkkihallissa näyttelyssä. Käyttöluokan ainut uros. Ehdittiin treenata juoksua ja seisotusta vapautuneissa kehissä ja Nova oli välissä autossa. Sain videolle myös iskän toimesta esityksen, mistä oli hyvä katsoa mitä siellä tapahtuikaan. Video kesti 3:26min sisältäen kehäänmenon ja poistumisen. Nopea käyttöluokka siis.

Tuomarina Jaana Hartus, Nova oli käynyt samalla kerran aiemmin äitin esittämänä junioriluokassa.

- Ensin seisomaan, sitten kävi koiran läpi ja katsoi hampaat tarkasti sivuhampaita myöten. Nova seisoi tattina käsiteltäessä. Siitä sitten kirjoitti arvostelua ja jäätiin seisottamaan.
- Sitten kerran ympäri, Nova kävi keskivälillä laukalla ja yritti katsoa yhdessä kohtaa roskaa. Ei mennyt siis ihan nappiin.
- Edestakaisin juoksussa taas korjasin pannan ylemmäs ja takana valkotakkinen toimitsija pomppasi ylös tuolilta (Novan mielestä) ja Nova vähän vilkaisi sitä epäluuloisesti, ei normaalia Novalta että hätkähtäisi mitään. Juoksumatka edestakaisin oli tosi lyhyt ja kohti vanhempia. Nova ehti tallata korotetun kehänauhan yli.
Sanoi sitten vain, että liikkuu liian raskaasti. Jos olisi liikkunut paremmin olisi saanut paremman tuloksen. Noh ei mennyt liikkeet ihan nappiin ja Nova vaatisi pidempiä matkoja että liikkuisi parhaiten. Tässä toki treenattavaa.


Arvostelu: 
Jäntevä, aavistuksen pitkälinjainen. Erinomaista tyyppiä oleva uros. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä vahva pää. Löysät huulet, hieman kookkaat korvat, pyöreät silmät. Eturinta voisi olla korostuneempi. Luisu lansio. Reilut polvikulmaukset. Toivoisin liikkeeseen enemmän rodulle tyypillistä keveyttä.
KÄY ERI1


Videolta screenshotit, katsoinkin että pitäisi luottaa seisomiseen ja seistä itse selkäsuorana! Ja pystyy olla ilman palkkaa. Vaihtelin vähän käden korkeutta, tässä katsoo liian ylös. Heilutin myös liikaa videolla namia, häiritsevän näköistä. Ja muistaa itse hymyillä! Novalla nyt 8x ERI ja 1x EH, 2x SERT, 3x SA (Sertifikaatin arvoinen).

Tuomarin linja pysyy samana:

Helsinki, Messukeskus 11.12.2016JUN ERITuomari: Jaana Hartus
Arvostelu: Erinomaisessa lihaskunnossa esiintyvä. Tasapainoisesti rakentunut. Hyvä luustoinen- ja runkoinen nuorukainen. Oikea ryhti. Oikeanmallinen pää. Pyöreät silmät. Hieman kookkaat korvat. Hieman luisu lantio. Varsin hyvät sivuliikkeet.
Hyvinkää RN 18.9.2016JUN ERI JUK1Tuomari: Jaana Hartus
Arvostelu: Keskikokoa aavistus kookkaampi (mittasivat kaikki), erinom. tyyppiä oleva, mittasuhteiltaan lupaava, oikea ryhti, lupaavan ilmeikäs pää, varsin hyvät korvat, ikäisekseen sopiva runko, luisu lantio, liikkeeseen saa tulla vielä askelmittaa sekä ketteryyttä, hyvä karva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!