Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.10.2019

Hakutreenit Vantaalla vol 5

Tänään hakutreeneissä oli Emmi ja bc Hukka, Minna ja bc Sisu sekä Tiina ja bc Hilla. Ja ferrari tolleri Nova (treeni nro 5). Kolme aloittelijaa ja yksi 3lk koira. Oltiin metsässä jossa toisella puolella näkyvyyttä, toisella vähän kuusikkoa. Olin ajatellut jos pärjätään kolmella pistolla niin ollaan nopeampia (kaikki suorapalkkaa).


Novan treeni

1.pisto:
Ekan maalimiehen kävelyn piilolle näki tarkoituksella. Siirsin maalimiestä vielä merkille (kaartoi sinne) ja lähetin Novan 10m kohdasta mistä maalimies lähti metsään. Juoksi ensin sinne, missä oli vikana nähnyt maalimiehen eli vähän "taaksepäin" vinon syvän piston. Sitten kääntyi oikeaan suuntaan ja löysi maalimiehen. Tuli siis vahvistettua oikeanlainen kääntyminen. Suorapalkka ja namia. Matkaa ehkä 50m.

Muistikuvapari
2. maalimies tuli lähemmäs kuusikkoon, niin että osittain näki ja kävelyn kuuli. Se oli riittävä (paikaltaan haamu ei olisi näkynyt). Virittelin Novan katsomaan metsään ja sitten mm tuli käymään siellä.
3. maalimiehen lähetyspaikalle siirtyminen ja otettiin sieltä taas piilolta haamu (huitomista ja kutsu).

2. pisto: lähetys aiempaan kuusikko paikkaan. Upposi hyvin ja aika suoraan ja maalimies löytyi kuusikosta. Tällä puolella oltiin lähempänä n. 30m.

3. pisto: 
Ekalla lähetyksellä kaartoi liikaa takaisin päin ja tuli takaisin. Kävelin vähän suuntaa n. 5m ja lähetin uudestaan nyt juoksi aika suoraan. Taas kääntyi oikeaan suuntaan ja löysi maalimiehen. Matka oli 50-60m. Tähän myös koira ei pystynyt seurata jälkeä aiemmalta piilolta, kun maalimiehet oli eri.

Nova sai kolme maalimiestä näin ja olivat pressuilla suojatusti, maaten tai istuen. Novasta oli tosi siistiä eikä ollut kiire maalimieheltä pois, kun oli ruokaa. Jos olisi tuullut selkeämmin, olisi voinut tehdä P-pistoakin. Muistikuvapari meni myös aika kivasti!


Treenien lopuksi kimppalenkille viiden koiran kanssa. 4 bortsua ja yksi tolleri. 3 urosta, joista Nova olisi ihastunut 10v kastroituun. Suht samanikäisen Sisun kanssa molemmat osasi pitää etäisyyttä. :)
Step lähti taas vaihteeksi Emmin mukaan kotiinsa. Gava olisi kyllä kävellyt niiden mukana lenkin ja menikin Stepin kanssa metsässä ekan pitkän suoran (mun näkymättömissä). Reittien eriytyessä ja mun huudellessa totesi, että on kai tultava mun lähelle ja meidän lenkin mukaan.
Katsotaan nyt vähän aikaa näin ja jos Gava järkyttyy taas yksinolosta Stepsu voi tulla taas hetkeksi lapsenvahdiksi. Ilmeisesti Nova on liian iloisen hömelö kaikelle ettei siihen voi täysin luottaa, Nova ei pelkää mitään arjessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!