Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

3.10.2019

Novan hakutreenit Petikossa vol 6

HAKU ja ESINEET vol 6 metsätreenejä

Hakutreenit Novalle Petikossa jousiammuntarataa vastapäätä. Rinnettä/kalliota. Ompa siistiä opettaa toista koiraa, parhaassa porukassa ja niin hauskaa rymytä metsässä. :D
Treeniseurana oli Veera ja Rinna auspai sekä Minna ja Sisu bc, molemmat 3lk. Nova meni keskimmäisenä. Uusi paikka molemmille. Toisella puolen oli paintball suojaesteitä. Maalimies käveli Novan nähden vasemmalle puolelle eli 4 pistolle. 

1.pisto (tai radalla 3): Virittelin katsomaan eteen ja maalimies näyttäytyi eli haamu. Haamusta tuli vähän vinkumista, kun innostui. Käänsin hetkeksi pois. Meni siitä piiloon n. 10m kauemmas. Nova upposi hyvin ja löysi maalimiehen ison polun ohitettua kaatuneen puun takaa. Siinä ei kauaa kestänyt! Menin hakemaan koiran. 

2. pisto: Lähetin kun katsoi eteen. Hyödynsin mielikuvaa sinne kävelleestä ihmisestä. Juoksi suoraan ja piilon ohi. Sitten palasi takaisin maalimiehelle, kun sai hajun. 

3.pisto: Oltiin kallion päällä ja piilo oli alamäkeen vähän epätasaista maastoa ja havupuita. Otettiin tähän avuksi pelkkä ääni. Hyvin meni suoraan ja ei kauaa viipynyt. Aina kun koira löysi kuului radiopuhelimesta kehumista niin tiesin mennä piilolle. Lähetin pistolle kaatuneen puun edestä niin saatiin sellaisenkin ylitys. 

4. pisto: Päätettiin kokeilla ilman apuja. Juoksi suoraan n. 20-30m kunnes tuli kuusia tielle. Kaartoi käymään ekalla piilolla sillä puolen ja juoksi sieltä aluetta eteenpäin. Löysi maalimiehen hetkenpäästä. Siitä hyvä, että kääntyi oikein ja eteni eikä jättänyt kesken. Koiraan oli näkyvyyttä, että pystyi seurata, paitsi piilon lähelle ei nähnyt. Nova ei tullut kuitenkaan jälkeä pitkin, kun tuli eripuolelta kuin maalimies oli mennyt piiloon. 

Nova oli niin innoissaan treenaamassa. Ja taas mietin, miksiköhän nyt vasta tänä vuonna otin Novan treenaamaan. 
Haukkuilmaisua taas suositeltiin. Kokeilin illalla hetsata pallolla, muttei tullut mitään ääntä. Täytyy joskus kokeilla agilityssa tms, kun on enemmän kierroksia. Ja hirveällä innolla hakumetsäänkin oltiin menossa.. Yleensä ainut ääni, mitä Novasta voi tulla, on kun toinen pääsee treenaamaan tai se joutuu odottelemaan, vinkumisen tapaista silloin. Ovikelloa kyllä ja jonkun kotiin tuloa haukutaan. 

- suorat pistot
- muistikuvapari 2/4/6
- p-pistot sivutuulella
- toisen kerran samassa paikkaa lyhyempi matka ja lähetys ilman apua 
- umppari


ESINEET
Tehtiin toisella puolen metsän rinteeseen. Oli varvikkoa ja saniaisia. Tehtiin kaistele n. 60m. Nova ekana ja esineeksi Veeran hanska. Etsi pitkään, mutta mitään ei löytynyt. Ei nyt ekalla uponnut ihan perälle. Oli katsomassa tallausta, mutta ei näytetty selkeästi esineen tiputusta tai vientiä. Päästin Gavankin sinne, joka oli katsomassa. Gavakin etsi muttei löytynyt. Menin sitten katsomaan lähemmäs ja hanska oli paikallaan. Katsoin 10m päästä tilannetta, Gava sai hajun ja paikansi. Nova samaan aikaan juoksi ohi muttei haistanut mitään. 

Jätin esineen Novan nähden ja palattiin alas. Lähetin uudestaan etsimään ja nyt toi hyvin. 

- Pohdinkin, että Nova tarvitsee lisää "sokkolähetyksiä" esineille. 
- Ja sitten vieraiden esineitä. 
Eli vaikka olisi lyhyeltä matkaa niin sekin parempi jos saisi vaan toistoja aina välillä vieraan esineellä. Ja täytyy omiin treeneihin ottaa myös eri esineitä, nyt ollut lähinnä hanskoja. Mutta taas äitin hanska viimeksi oli vaikea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!