Siirry pääsisältöön

Agia, rallya ja lihashuoltoa

SU Agilitykisat Hyvinkää

Mentiin samalla kyydillä Emmin ja Fisun kanssa Marja Lahikaisen radoille. Ei oltu kummatkaan käyty 3lk kisoissa Holintien hallissa, vain alemmissa luokissa. Nova käytti lahjakortit 2lk kisoista saadut.. treenaamiseen.

Mulla oli sama tutustuminen molemmille, Gavan vuoro oli ensin ja sitten 11 koiran päästä Nova vikana lähtijänä. Tutustumisen jälkeen ehti kulua myös aikaa (n. 40 koiraa?).

Hyppäriltä Novalle 15vp. Vikalla radalla päästiin aika pitkälle rimapudotuksella, kunnes takaakierto hypyllä poimi aiemmin mennyt puomin A:n sijaan. Gava huusi ja haukkui ekalla radalla, tiputti myös rimoja, en tajunnut pysäyttää kuten treeneissä. Olisi ollut jotain opetusta radoissa jos olisin korjannut ja lähtenyt pois. Muilta radoilta virheitä ja hyllyjä.

Vauhdikkaita ratoja, joissa oli mukana erikoisestettä vauhtipätkässä tai hyppyjä niin, että piti tönäistä taakse tai ottaa omalta puolelta. Yksittäiset in-in ja out-out toimii, mutta kun niitä oli niin paljon niin jollakin radalla unohtui käskytkin.



Gavan kanssa kepit sujui ihan kivasti. Kesti myös puolenvaihdon ja vedätyksen.
Alun ansaputken ohi meni, mutta vikalla radalla juoksi kahdesti ansaan. Ekoissa kuunteli vielä kummalta puolelta, vikalla ei. Ohjasin myös liikaa samantyyppisesti kuin Novan. Tutustumisen jälkeen huomasin jotain vaihtoehtoja, jotka olis voinut myös toimia.

Gavan radat videolla



Nova otti in-in käskyt vikalla radalla hyvin, vaikka olin vähän jäljessä. Mutta takaakiertoihin ei lähtenyt itsenäisesti. Loppusuorat tai varsinkin vähän sellaiset missä ohjaaja juoksee ministi pidempää reittiä ei sujuneet. Novalle pitää saada esteidän lukitusta paremmaksi ja irtoamista.

Novan radat videolla




MA rally-tokotreenit AST:lla

Kovilla kierroksilla autosta, mutta seuraustreenit auttoi. Kokeiltiin täyskäännöstä (vaikea) ja muistutin seisomista.

Nova alo rataa: Radalla ääni tuli, kun lähdin liikkeelle. Eteen istuminen käsiavuin ok. 3. kyltti haastavin ohjaajalle, mutta onnistui. Kahdeksikossa vilkaisi merkkejä.

5. 360 astetta vasempaan tein ensin liian tiukasti ja meinasi istua. Näitä lisää!

9. Koira eteen istu, oikealta puolelta sivulle. Onnistui käsillä kalastamalla, kokeiltiin ennen treeniä ekaa kertaa.

10. Vasen täyskäännös: tämä oli vaikea, Nova kiersi kyltin. Jollakin toistolla kiersi kyltin ja juoksi a:lle joka kouluttajan vieressä. :D No sitten onnistui.

12. ohjaajan ympäri myötäpäivään onnistui käsimerkistä, heti ekalla.



Gava teki yksinään oikealla puolella seurausta, yllätti miten hyvin tajusi sen ja osasi "viereen" tulon.
Toki pidin kokoajan käsiavun, nykyään "jatkuva" apu ei ole sallittu. Mutta käsimerkit yksittäisinä kylteillä ok. Mutta aika vähällä työllä saisi oikean puolenseurauksenkin, sitä on tehty vain lenkillä ohituksissa ja tasapainotyynyllä. Gavasta oli tosi kivaa! Kiva nähdä, että teki agikentällä normaalisti "tottelevaisuutta". Tehtiin täyskäännös vasempaan avuilla. Jalkojen välistä puolenvaihto ja takaa puolenvaihto.

Molemmat oikeaan olisi treenattavaa. Ja paljon muuta. Avosta puuttuu myös yksi tulos. On viimeksi kisattu yli 2v sitten.


TI kranio/hieronta Gavalle ja Novalle + valokuvausta

Novalla oli enemmän jumia etujalkojen takana selässä, mutta aukesi hyvin. Vasemmassa olkapäässä myös. Nova makasi koko hoidon, eikä nostanut edes päätä! Vaikka pääsi ekana hoidettavaksi, sitten jatkoi vielä unia.
Gava oli aika hyvässä kunnossa, mutta ihan pikkujumeistakin veti takajalkoja kasaan tai makasi jalat ilmassa tönkkönä. Gavan mielestä joka kerta yhtä epämukavaa, rapsutukset on sitten erijuttu ja hakikin Sannan huomiota Novan vuoron aikaan.

Kuvia


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...