Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.10.2019

Agia, rallya ja lihashuoltoa

SU Agilitykisat Hyvinkää

Mentiin samalla kyydillä Emmin ja Fisun kanssa Marja Lahikaisen radoille. Ei oltu kummatkaan käyty 3lk kisoissa Holintien hallissa, vain alemmissa luokissa. Nova käytti lahjakortit 2lk kisoista saadut.. treenaamiseen.

Mulla oli sama tutustuminen molemmille, Gavan vuoro oli ensin ja sitten 11 koiran päästä Nova vikana lähtijänä. Tutustumisen jälkeen ehti kulua myös aikaa (n. 40 koiraa?).

Hyppäriltä Novalle 15vp. Vikalla radalla päästiin aika pitkälle rimapudotuksella, kunnes takaakierto hypyllä poimi aiemmin mennyt puomin A:n sijaan. Gava huusi ja haukkui ekalla radalla, tiputti myös rimoja, en tajunnut pysäyttää kuten treeneissä. Olisi ollut jotain opetusta radoissa jos olisin korjannut ja lähtenyt pois. Muilta radoilta virheitä ja hyllyjä.

Vauhdikkaita ratoja, joissa oli mukana erikoisestettä vauhtipätkässä tai hyppyjä niin, että piti tönäistä taakse tai ottaa omalta puolelta. Yksittäiset in-in ja out-out toimii, mutta kun niitä oli niin paljon niin jollakin radalla unohtui käskytkin.



Gavan kanssa kepit sujui ihan kivasti. Kesti myös puolenvaihdon ja vedätyksen.
Alun ansaputken ohi meni, mutta vikalla radalla juoksi kahdesti ansaan. Ekoissa kuunteli vielä kummalta puolelta, vikalla ei. Ohjasin myös liikaa samantyyppisesti kuin Novan. Tutustumisen jälkeen huomasin jotain vaihtoehtoja, jotka olis voinut myös toimia.

Gavan radat videolla



Nova otti in-in käskyt vikalla radalla hyvin, vaikka olin vähän jäljessä. Mutta takaakiertoihin ei lähtenyt itsenäisesti. Loppusuorat tai varsinkin vähän sellaiset missä ohjaaja juoksee ministi pidempää reittiä ei sujuneet. Novalle pitää saada esteidän lukitusta paremmaksi ja irtoamista.

Novan radat videolla




MA rally-tokotreenit AST:lla

Kovilla kierroksilla autosta, mutta seuraustreenit auttoi. Kokeiltiin täyskäännöstä (vaikea) ja muistutin seisomista.

Nova alo rataa: Radalla ääni tuli, kun lähdin liikkeelle. Eteen istuminen käsiavuin ok. 3. kyltti haastavin ohjaajalle, mutta onnistui. Kahdeksikossa vilkaisi merkkejä.

5. 360 astetta vasempaan tein ensin liian tiukasti ja meinasi istua. Näitä lisää!

9. Koira eteen istu, oikealta puolelta sivulle. Onnistui käsillä kalastamalla, kokeiltiin ennen treeniä ekaa kertaa.

10. Vasen täyskäännös: tämä oli vaikea, Nova kiersi kyltin. Jollakin toistolla kiersi kyltin ja juoksi a:lle joka kouluttajan vieressä. :D No sitten onnistui.

12. ohjaajan ympäri myötäpäivään onnistui käsimerkistä, heti ekalla.



Gava teki yksinään oikealla puolella seurausta, yllätti miten hyvin tajusi sen ja osasi "viereen" tulon.
Toki pidin kokoajan käsiavun, nykyään "jatkuva" apu ei ole sallittu. Mutta käsimerkit yksittäisinä kylteillä ok. Mutta aika vähällä työllä saisi oikean puolenseurauksenkin, sitä on tehty vain lenkillä ohituksissa ja tasapainotyynyllä. Gavasta oli tosi kivaa! Kiva nähdä, että teki agikentällä normaalisti "tottelevaisuutta". Tehtiin täyskäännös vasempaan avuilla. Jalkojen välistä puolenvaihto ja takaa puolenvaihto.

Molemmat oikeaan olisi treenattavaa. Ja paljon muuta. Avosta puuttuu myös yksi tulos. On viimeksi kisattu yli 2v sitten.


TI kranio/hieronta Gavalle ja Novalle + valokuvausta

Novalla oli enemmän jumia etujalkojen takana selässä, mutta aukesi hyvin. Vasemmassa olkapäässä myös. Nova makasi koko hoidon, eikä nostanut edes päätä! Vaikka pääsi ekana hoidettavaksi, sitten jatkoi vielä unia.
Gava oli aika hyvässä kunnossa, mutta ihan pikkujumeistakin veti takajalkoja kasaan tai makasi jalat ilmassa tönkkönä. Gavan mielestä joka kerta yhtä epämukavaa, rapsutukset on sitten erijuttu ja hakikin Sannan huomiota Novan vuoron aikaan.

Kuvia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!