Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.8.2020

Forsselin tokokoulutus tolleripojille ja loppuviikon reissailua

Ti 4.8 Marianne Forsselin tokokoulutuksessa Heurekan nurtsilla

Vähän sateista muttei se koiria haitannut. 

Paikkamakuu: otettiin kimpassa paikkis. Otin Novalle voittajan piilomakuuta. Ekalla olin vähemmän aikaa puun takana. Toisella kerralla vähän pidempään, siinä vaihettiin järkkää ja kun oli tollerityttö vieressä alkoi lopussa nuuskia kohti. Kävin korjaamassa asentoa ja tsemppasi. Takaa kävely ok. Ja alut. Palkattiin vielä kontaktia, kun liikkuri käskyttää edessä. Hyvää treeniä. 


Novan vuoro heti putkeen. 

Kaukot: näytin meidän kaukoja läheltä. Ensin ilman namia meinasi liikkua joka suuntaan. Sitten kun otin namin luovuttavaksi alkoi sujua. Seiso-istu ei ole yhtä hyvä, siihen myös kaksi kättä niin menee tasaisemmin. 
Uutena otettiin luopumiskäden häivittämiseksi takapalkaksi nami. Aluksi niin että yksi nami luovuttua ja sitten näytin kummalta puolelta kääntyy takapalkalle. Tämä hyvä lisäys, koska Ruuti ainakin ennakoi takapalkkaa ja teki joskus vinoja vaihtoja. Sai päättää silloin itse kääntymisen suunnan. Lopuksi 2 vaihtoa ja sitten nami luopumisen jälkeen ja takapalkka. 

Tunnari:
Omat kasassa ja piilotin väärän ruohon alle. Lähti nuuskimaan muita hajuja ensin. Täytyi lähettää uusiksi. Sitten meinasi napata väärää ja pyysin irroittamaan. Sitten syöksyi kapuloille ja otettiin niin, ett pysäytän seisomaan ennen kapuloita. Tehtiin useampi toisto, missä Marianne piilotti kapulan ja sanoin Novalle kuiskaten ja näyttäen aluetta missä oma oli metrin päässä vääristä. Nova ehti ehkä kolmesti nostaa väärää, mutta loppuun saatiin onnistuneetkin. 
- oman ajatusta paremmaksi
- enemmän vääriä, kunnon kasa eikä jämät 5kpl..
- kun osaa hyvin voi laittaa vaikka nameja häiriöksi, mitä ei saa syödä
- pohdin myös käskyä, pitäisikö tässä vaiheessa alkaa käyttää "oma", Ruutilla oli oma, Gavalla vain "etsi", muista en muista.. 
- jossakin Nova mietti, että viekö tunnarin kouluttajalle tai ohjaajalle. :D 
- pidemmällä matkalla tunnarin palautusta

Novan kanssa vielä nopeasti hyppy namikulholle ja kerran hyppynoutona hyvin. 

Tofun kanssa 
- odottamista: aluksi liikutti tassuja kun nami jäi koiran puoleiseen käteen. Sitten hyviä n.3-7m. Myös läheltä niin että Marianne käveli ohi. 
- ruutu: ekaa kertaa. Kahdesti niin että Marianne laittoi lelun ja Tofu sai juosta lelulle. 


Gava tokoili myös ennen treenien alkua. Sain sille koepaikan 29.8. Niin täytyy treenatakin. 
- eteenmenot 3kpl: lelut jätetty pusikon reunalle. Eka meinasi oikaista ruutuun. Sitten juoksi 5m vinoon. Korjasin lelulle. Toinen vähän vino taas. Kolmas sujui jo. 
- ruutuun: eteen, stoppi ja ruutuun. Juoksi eteen. Vasta jollakin käskyllä meni kohti ruutua. Mutta ei tajunnut ruutua vaan meni läpi ja sen taakse. Lähempää erikseen ja stoppasin. Näin kolmannella oikein, ei ollut alustaa. Saatiin sitten sujumaan koko liikekin ruutuun menoon asti. 
- kierto: ruutu oli vähän kiven takana häiriönä. Juoksi hyppyjen ja kapuloiden välistä, mutta sinne ruutuun. En muista ehdinkö korjata ennen treenien alkua. 

G:n kanssa muistuteltavaa siis riittää. :D

Keskiviikkona ajeltiin Poriin ja illalla treffattiin Yyterissä Ninniä ja Tofun äitiä Mairea, sisko Miinaa sekä Paavo pappaa ja Harmi tyttöä.
Tofu ehti sitä ennen juosta matalalla puolella meressä. Sitten istuivat ja heitin lelun. Ekassa yritti karata perään. Sitten kesti. Sai noutaa kahdesti ja Gava odotti. Yksin hakiessaan meni rauhassa ja ravaili takaisin. Käteen tuonti vaikeata ja itsellä vaikeutti kun kamerakin roikkui kaulalla. 
Kuva: Tofu, sisko Miina ja äiti Maire 

6 koiraa tuli hyvin toimeen, Tofu muisti siskon ja keskittyi sen kanssa leikkimään. Tai yritti vielä äitiltä lelun tai kepin. Äitin suuhun päätyy yleensä kaikki noudettava kellä tahansa se olisi ollut aiemmin, aika samaa Tofulla. :D Tofun turkki ei ollut yhtä pehmeä kuin äiskällä, hyvä niin. Vaikka laikkuutta ja kiharaa löytyy vähän kaikilta sekä kreppikiharaa korvista. 

Lähtiessä tuli poni rannalle. Ehdin napata koirat kiinni. Tofu haukkui mörköhaukkua ja poni oli epäilyttävä! Odoteltiin kunnes rauhoittui.

Aiemmin kaupoilla pari lasta halusi rapsuttaa Tofua, pieni epäröinti ja sitten Tofu antoi pusujakin. :)

To Hämeenlinnan keskustassa piipahdus ja Hankkija kauppaan koirat pääsi mukaan. 

Perjantaina käytiin Helsingin keskustassa junalla ja ratikalla, meren rannalta hakemassa jäätelöt. Rohkeasti meni!


TOKO
Pe iltana tokoa lenkin ohessa Gavalle
3 eteenmenoa leluille. Nurtsi oli suht pitkä ja lelu ei näkynyt. Ekassa otti hajua viereisestä. Korjasin lelulle. Toka ok. Kolmas vino ja korjasin. 
Tyhjään eteen hienosti. Hyvin lähti siniseen ruutuun, mutta juoksi yhden törpön taakse ja sitten korjasi ulos ruudusta. Ekalla meni myös maahan "ruutuun". Sanoin ylös ja korjasi. Piti näyttää oikea sijainti niin sujui. Sama vielä uusiksi eri suunnasta, taas piti näyttää.

Tofu oli mulla kädessä hihnassa, osassa käskin odottamaan ja joko pysyi tai ei. Ja vietiin Tofun kanssa lelut. 
Tofulle pari ruutua: vietiin lelu ja lähetin 4m päästä, ruoho oli korkeata, hetken mietti mitä mä sanoin mutta sitten lähti suoraan etsimään lelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!