Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.8.2020

Viikonlopun tokoilut: su kimppatokoilu Konalassa

Sunnuntaina tokoiltiin Veeran, Rinnan ja Dot aussietyttöjen kanssa Konalassa hiekkakentällä Vähätuvantiellä. 

Päätin pyöräillä paikalle kärryn, Gavan ja Tofun kanssa. Google maps arvioi n. 22min, mennessä meni 40min. Takaisin tullessa kun otin tarkan ajan lähdöstä lähimetsään 28min, josta olisi ollut vielä 500m kotiin eli n. 35min. Reitin takaisin päätin itse ja navi mukautui, se tuntui kivalta. Menomatkalla oli rakennustyömaita ja kiertoreittejä, metrin kapeaa kävelytietä asutusaluella ja mäki. Kotimatkan ylämäet selvisin pyöräillen, menomatkalla oli liian jyrkät, jotka piti taluttaa. Kärry 18kg, Tofu 12kg ja Gava 14kg, tosin G oli ylämäissä pois vaunusta. 

Su iltana klo 16:30 ja 19 oli aika vilkasta. Gava livisti kärrystä Kilon skeittien kohdalla (jotka tyhjät, mutta kammoaa silti aluetta, roolitaistelijoita oli nurtsilla), ohitti pyörää ja katsoin eka, kuka koira siinä menee noutajatalutin perässä. Nappasin kiinni ja Gava kiskoi sivuun kunnes päästiin alueen ohi. Pistolukkopannassa oli vain toinen lenkki, joten klipsi oli auennut kiskomisella. Tofulla oli valjaissa hihna ja on yleensä tosi nätisti. Autosta tietty Gava ei näe, eikä kuule yhtä hyvin eikä ajeta niin läheltä. En tajunnut kun pähkäilin auto tai pyörä. Takaisin tullessa unohdin tokomerkin, jota käytän kärryn jalkana (pitäisi aina katsoa taakse, ettei jää mitään). Ehdin taluttaa sillan yli ja vähän ulkoiluttaa koiria, kun takaisin tullessa oli skeitti sillan vieressä. Gavalla onneksi noutajatalutin, joka keski paniikkiryntäilyt. Työnsin samalla pyörää ylämäessä, Gava kiskoo joka suuntaan ja Tofu taas meinasi kävellä kokoajan pyörän eteen ja ihmetteli vain tilannetta. Käskin sitten Gavan kärryyn ja pysymään siellä että päästiin eteenpäin mäestä sillan yli (kehä 1 alapuolella). Kotimatkalle muistin Tofun pannan, missä molemmin puolin D-lenkit ja kesti Gavan kiskomiset kärryssä. 


No sitten tokotreeniin. Oli lämmin ilta n.24 astetta. Gava muisti kentän päädyssä olevan leikkipaikan, joka oli tyhjillään, mutta mikä on epäilyttävä. Yleensä Gavan voi jättää vapaana odottamaan, mutta nyt piti laittaa hihnaan kun oli epäilyttävää. Sitten sai myös koniinsä treenikaverilta. 

Tofu aloittikin ja teki Rinnan kanssa samaan aikaan vähän seurausta, luoksetulon, paikallaan pysymistä ja ruudussa kosketusalustaa (opeteltiin läheltä) ja lelulle paristi. 

Tofu teki lopussa Veeralle haukkumista, paristi 1 hau ja kerran 2. Lelu jalan vieressä tai apuna "sano". 


Gava istuminen: tehtiin useampi toisto. Ekoissa jätöissä, kun sanoin odota, meni maahan. Sanoin sitten istu. Ehti mennä maahan ja korjasin. Sitten n. 1min 10sek meni maahan. Korjasin, seuraavalla 1min 40sek meni maahan. Sitten saatiin ehkä noin minuutin paikkis, missä pysyi. Menin kärryn taakse piiloon. Ainakin kokonaisuudessaan pitkä aika, vaikkei pysynt koeaikaa istumassa.. Lopussa tuli häiriökäskyjä maahan, mutta pysyi. 

Liikkuroituna

- zeta: istu, maahan,seiso. Istuminen vaikea, ei ensin istunut. Seisomisessa meinasi istua, mutta tajusi seistä. Ympärikävelyt ok. 

- ohjattu: pohjautui zetan merkkeihin. Oikea haettava varjossa, toisessa päädyssä ruutu. Juoksi kuitenkin linjassa olevalle merkille. Toisella käskyllä noutamaan. Sama toisella kerralla, juoksi kohti toista merkkiä kunnes muisti kapulan. Merkit oli ravia, kun oli niin kuuma. Stanna käskyllä korjasin suoraksi lähempää.

- ruutu: eteenmenon pallon ehkä bongasi, joka hyvä. Oli takapuoli ruutuun, (vasemmalle lähetys) mutta ruutu oli auringossa niin sujui hyvin. Täytyy ottaa myös eteenmenoa "sokkona" tai pelkällä näyttämisellä. Kerran oli alusta, tokalla toistolla sitten ilman apua.

- kaukot: ihan hyviä, olikohan s-i jossa liikkui toinen jalka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!