Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.8.2020

Viikon tokotreenejä, videopätkiä ja tassuvamma

KE TOKO AST:lla 

Nova

- kaukot takapalkalla: yksittäistä vaihtoa. Keskityttiin seiso-istu-seiso vaihtohin. Heti agi takaakierron jälkeen tai niin, että olin hakenut Tofun ja miettinyt treenin yms. Luopumista alkuun myös, osa suoraan takapalkalle. 

- namista ja lelusta luopuminen sivulla ja seurauksessa: tämä on aika perus alkurutiini treenatessa. Näkee, että on keskittynyt. Tofu odottaa hienosti. :)

- kisamainen 2min: Novan ja Tofun esimerkit: Novalle seuraus, luokse, kaukojen eka nousu. Hyvin meni ja se tekee kyllä tosi kivasti kisoissa kuin treeneissä. Siitä kultakimpale. Vaikka vähemmän sitäkin opettanut. Mutta ehkä jonkin verran suulliset kehut on mukana treeneissä ja tietynlainen koemaisuus, jäykempi kentälle tulo seuraten, liikkuria välillä jne. 

Tofun kanssa huomasin sitten, että miten paljon ollaan vielä kiinni nameissa ja houkuttelussa. Siitä hyvä esimerkki, ettei koira tee mitään tahallaan "väärin", se tekee miten on opetettu. Tofun kanssa täytyy muistaa sosiaalinen palkka, kun muutama toisto tuli, vastasi selkeästi saalisvietillä kun olisi leikkinyt käsillä saalisleikkiä. :D Koira ei mene myös rikki, että kokeilee missä menee osaamisen raja. 


Tofu

- namikäden häivytystä sivulla ja seuratessa: Näitä sai kuvattua omalle videolle, kun yleensä nämä tapahtuu huomaattaan tai pikku vaiheittain. Ensin namikättä sivulle. Kokeilin seläntaakse, se oli vaikeata. Seurauksessa namikäden nostaminen ylös, Tofu piti tosi hienosti paikan. Osa lähtee heti väljenemään, silloin jatkan vähän imutusta ja palkka siitä. 

kentällä olikin aika tarkka avuista eli namikädestä. Vaikka tuohon aikaan ei ollut muuta häiriötä. 

Tofulle kotona pari treeniä 

kosketusalustasta: palkka kun menee kohti tai koskee yhdellä tassulla. 


TO RALLY-TOKO ja toko Gava ja Nova

Marjan vetämät rally-treenit alo radalla. Nova teki loppupäässä (2 kierrosta kaikille) ja tehtiin muutama lämmittelykyltti. Saksalainen täyskäännös oli unohduksissa ja kiersi kyltinkin. Sitten kerran kaatoi sen. Huomasin juuri ennen vuoroa, että Novalla oli takajalassa vähän punaista ja äkkiä katsottua veikkasin että kynsi oli kulunut taas siivon treeneistä. Novaa ei haitannut yhtään tai koko iltana. 

Novan alo rata hihnassa: Ekan kyltin, 360 vasempaan oli vähän nukuksissa, muuten meni hyvin, juosten pujottelukin ok. Juoksun jälkeen istu, kierrä koira. Siinä nousi ekalla kun menin seläntaakse. Eteentulo vähän vino kaikissa (kohti sivulletuloa). Pyörimiset ohjaajan ympäri ok ja spiraali, jonka palkkasin kesken kaiken. Tehtiin vielä pari lähtöön tuloa, jossa palkkasin kontaktin. Sitten sellainen, missä mentiin ekalle kyltille ja siitä palkka. 

Novan haaveri: kotona sitten pesin jalan, tai laitoin vatiin vettä ja siinä. Huomasin sitten vasta, että olikin haaveri kynnen päällä, joka vähän vereslihallakin. Näytti viillolta ja aloin miettiä mikä voisi olla. Desinfioin ja leikkasin vähän karvoja. Nova sai nameja ja antoi katsoa hyvin eikä nuollut jalkaa. Tossu jalkaan, joka lähti yöllä pois. 

Päädyttiin seuraavalle aamupäivälle varaamaan eläinlääkäri aika kun ei uskalla itse katsoa miten syvä haava ja jos vaatii tikkejä. Siellä todettiin, että on n. 1,5cm viiltohaava, joka vaati 2 tikkiä. Nova sai myös kipulääkkeet ja ekaa kertaa elämässään kaulurin.  Oli ekan illan äitin luona ja vielä väsynyt rauhoituksesta. Otin itse terveet ja Nova jäi vanhempien hoitoon. 


Gava teki saman radan, mutta puolenvaihto takaa oli hitaasti kyltillä nro 4. Vähän muistuteltiin tätä ennen oikean puolen seurausta, sieltä eteentuloa. Ei ole tullut kokeiltua oikealla maahanmenoa tai seisomista. 

Seurauksessa pidin käsiapua, mutta välillä ilmankin. Spiraalin tiukin mutka ja pujottelun vikalla törpöllä kiilasi liikaa eteen ja pyörähti vastapäätä. Toistoilla nämä ok. Hyvin käytti myös takapäätä. Vähän on tehty, mutta hyvin muistissa. Lämppänä agilityssa jalkojen alipuolenvaihtoa ja seuraus, että saa mennä aina vaan kerran jalkojen välistä. 


PE Gava kävi Hau:n ulkokentällä treenaamassa Josefinan kanssa. Hienosti meni, vaikka on vähän erilainen ohjattava. :) Video treenistä. Aika kivasti ekoiksi treeneiksi, toki on nähnyt Gavaa, mutta aina eri. Hauska myös itse katsoa ja näkee, mitkä kohdat on omalle koiralle heikkouksia.

Perjantaina Nuuksioon illaksi Gavan ja Henkan kanssa n.6km lenkki ja Gavalle kalastuspaikkoja. Tofu jäi kotiin nukkumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!