Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.8.2020

Tokoputkea ja Niinun hallilla agi+toko G&T

LA toko Kilossa Gava ja Tofu treenaa: 

Aamulla vielä rauhallista ja helteistä tulossa. Menin nurtseille jotka leikattu, mutta Gavan inhoamien miniskeittiramppien suunnalle. N. 50m sinne matkaa, kun jäätiin toiseen päähän, oli vähän varjoakin.

Eteenmenot 3kpl: eka hyvä, Tofu 2 remmimitan päässä odottamassa, ekassa karkasi ja korjasin. Eteenmenoista eka hyvä. Tokaan korjaus. Vika hyvä.

Ruutu: eteen hieno, yritti ekalla käskyllä mennä eteen. Toisella ruutuun. Ruudussa alusta, ekalla oikein. Tokassa otin alustan pois ja ok. Ekassa meni maahan, sitten stopit toimi. 

Tofun ruutu 4m ja 7m. 
Tofun odottamista palkkailin. 
Aamulla ja eilen Tofulle istu-maahan kaukoja pompuilla.

Haukkumista: Kotona Tofu kokeili "sano" käskyä ja lelu oli alhaalla. Sanoi hau ja leikittiin. Lopussa 2x hau pikku tauolla ja leikkiä. :) Empä muista tätä lenkillä!

Käsikosketus ja damin nosto: ensin käsikosketusta niin että seisoin ja pyysin kumarrellen koskemaan käteen mun vasemmalla puolella ja edessä.
Sitten istumista ja dami maahan. Luvalla noutamaan, haki metrin päästä ja sain muutaman käteen asti. Ekalla toistolla jopa taisi onnistua. Täytyy myös jättää yhteenkin hyvään jos sujuu! 

(Yyterin poppoo ke: Gava, Miina sisko, Tofu, Maire äiti, Harmi ja Paavo)

SU Niinun hallilla tekniikkakentällä sopivasti hellepäivänä treenit. 

Agilitya rajattomalla ajalla, kun oli niin vähän osallistujia. Kuitenkin aika tavallisen aikaa jaksoi, kun Gava teki täysiä eikä jaksanut niin pitkää. Oli aika hullulla vireellä taas tekemässä ja piti ottaa pätkiä ja testata kuuntelua. 
- Kepeille parista suuntaa vaikeat kulmat, joissa riitti treenattavaa. Vähän liikehäiriötä myös ja päin seinää pujottelu sivuttaisetäisyydellä. 
- Lähdöissä jos jätän istumaan niin on ok. Mutta nopeampana lähtönä on ollut seisomaan jättäminen, joissa hiippailee. Nyt oli aikaa vähän puuttua niihin ja kutsua kun pysyi hyvin. Alkanut lipsua aika hiippailuun. 
- in-in kohdat sujui (loivat)
- puomi ja hyppyjä muuten
- takaakierroissa oli muistuteltavaa, kokeilin myös takaakierto persjättöä
- taaskaan kuten joka treenissä ei törmäilyltä vältetty, hyppäsi päin rimaa takaakierrossa ja juoksi puomille huonossa kulmassa ja hyppäsi sieltä alas. 

Häkkitreeniä: Gava oli lopussa niin oli aikaa tehdä Tofulle häkissä oloa. Haettiin autosta tuttu viltti ja oli metallihäkissä. Ensin sai tarjota sisäänmenoa. Gavan kanssa samassa häkissä. Menin aluksi lähelle, sitten niin että olin piilossa katsomassa agilitya. Tuolta ei nähnyt radalle. Palkkasin makaamista häkissä. Välillä haukkui, mutta oli myös hiljaakin. Palasin, kun oli hiljaa. Myös häkissä odottamista niin, että avaan oven. Ja pääsi ulos leikkimään ja takaisin häkkiin. Tai käymään pihalla ja takaisin. Tokon jälkeen sai myös mennä osaksi aikaa häkkiin. 


SU TOKOA Niinun hallilla, kun aikaa jäi yli

Gavalle
- kierto-ohjattu: Ei bongannut tötsää vaikka luulin, että katsoo sinne. Juoksi numerolapuille, jotka agiradan numeroita maassa. Tötsä oli oikeasti vähän vinossa linjassa ja oli siinä kaksi putkeakin ja kepit reunoilla. Pysäytin seisomaan ja lisäkäskyllä käsimerkin kera sain ohjattua kiertoon. Teki saman uusiksi ja myös niin, että oli juoksemassa kohtaan, kunnes koukkasi ja korjasi suunnan kiertoon. 
Liikkuri laittoi kapulat ja ihan ekassa meinasi poimia ne molemmilta puolilta. Palkkasin kierron vauhdista. Kerran jätin seisomaan lähemmäksi kierto tötsää, käskin "kierrä", istumaan stoppi ja vasemman noudon. Sujui hyvin! 

- ruutu: eteenmeno ensin lelu, seinän vieressä. Juoksi hyvin seinän viertä ja jessillä lelu. Tauon jälkeen eteen tyhjään ja ruutuun. Sujui ja hyvä paikka ruudussa! Huusin jes heti kun oli oikeassa kohtaa. 

- ohjattu: merkki vähän vino, mutta palkkasin koska sujui liikkuroinnin jälkeen. Seuraavissa hetsasin merkille. Vinoja oli edelleen, läheltä sain korjattua asentoa, muuten ajatteli vain kapuloita. 
Ensin vasen, joka hyvin (keskellä hallia). Sitten oikea, joka oli vaikea koska oli nurkassa ja kepit sillä reunalla. Tämä vaati toistoja, mutta sujui silloin, kun olin juuri vienyt sen kapulan. 

- luoksetulo: läpijuoksu ravilla, sitten ok. Muistin jättää kerran maahan ennen jättämistä. Sitten stopilla, joka hyvä. Kutsuin jatkamaan ja palkkasin. Sitten läpijuoksuja 2kpl. Eka hidas, toinen parempi mutta tuli tasaista vauhtia. 

Gavalle läksyjä:  
- kierto-ohjatun kierron vahvistamista ja oikea hyppy (ohjaajasta). 
- Merkin paikkaa ja liikkuroituna ohjattua. 
- Tunnari ja kaukot treeniin myös ja jäävät (zeta).
- kisatreeni

Tofulle
Ekaksi odotti, kun kasasin ruutua. Toinen koira teki tunnaria (tai treenasi noutoina pitoa) ja paristi hihnassa yritti karata, mutta sitten pysyi. Ja odotti myös toisessa kohtaa, kun kannoin tokohypyn kauemmas. 

videolle (tulossa)
- sivulletulo ja seuraus sekä paikallaan käännökset, 2 askeleen seurauksia. 
- kapulan nostoa
- ruutuun meno (ekalla lelulla lähti kaverin lapinkoiraa moikkaamaan), muut hyvin ja annoin lelun tuonnista namia, kun meinasi rallattaa
- kaukojen istu-maahan vaihtoja

Hyvin Tofu teki uudessa paikkaa! 

Tokokoe paikka kyllä nostaa aina treenimotivaatiota! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!