Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.8.2020

Agilityvideolla takaakierto verkon kanssa ja tokoa ym

 TI AGILITYTREENIT Anna Heinonen koutsina

Novan agi: Nova teki alun aalle tai ekalla hyvin. Toisella tipahti rima, hyppäsi tosi läheltä ja rima 60cm. Aata seuraavan hypyn takaakiertoon, kun meinasin työntää kädellä hypylle. Kun en huitonut kohti koiraa meni hyvin. Jatkosta kepeille. Tai putkella 10 kielsi, kun en ohjannut niin tarkasti. Kepeillä ekalla tein persjätön aikaisin eikä kestänyt. 

Kokeiluna Novalle treeneissä oli kouluttajalla pallo hihnassa kiinni ja mulla pallo hihnassa. Välillä otti häiriötä mulla olevasta lelusta ja vaihdeltiin alussa kumpi palkkasi. Nova totesi myös, että toinen rapiseva pallo oli kivempi kuin pelkkä köysipallo. Vire oli aika hyvä. 

Agikuvat Lotta Franck, kiitos!

Gavan agi: Gavalla sanoin että teen puomille ja tein 3 estettä. Kun veti 2 hypyn niin pitkäksi. Muistuteltiin haltuunottoa ja tulo syliinkin niistolla. Jatko ok, paitsi alussa meinasi kaahata takaakierto hypyn ohi. Tein aan toiselta puolelta. Persjättö kepeillä sujui ja samoin takaaleikkauskin. 2 peräkkäistä takaakiertoa myös ok. Toinen onnistui myös japsilla, pakkovalssi persjättö.

Kuvat Lotta Franck


TI TOKO kentän hiekkaparkkiksella: 

Gava kaukot: lelu tassujen eteen. Seiso-maahan sai muistutella. Seiso istu ja maahan istu ok. 

Gava eteenmenot ja ruutu: Gava ei nähnyt lelujen vientiä (Nova näki). Hyvin juoksi, yhdellä 2m vino. Korjauksella sujui ja jatkossa. Ruudussa mietti isoja kiviä. Niiden takia jäi aika eteen. Näytin oikean paikan. Lopuksi hyvä. Kutsuin seisomasta kerran seuraamaan, ruudun loppuosan. 

Nova tottis seuraus: Tehtiin kaavio, mutta välillä hidastin, kun Nova luuli pallojen olevan paikallaan. 

Nova ruutu: hyvin haki! Keskikohdille ja vähän reunaan. Mutta selkeästi sisällä ilman alustaa. Ke AST:lla mukana Tofu ja Nova (tokot omaan postaukseen)

AGI TAKAAKIERTO Novalle

Novalle takaakierto persjättö: aluksi ratapätkässä meni taakse, mutta ohitti hypyn. Sitten ihmetteli että ei voi mennä kun verkko oli pyöreästi siivekkeen vieressä, etteo hyppää liian läheltä. Kun otin vain takaakierron hoksasi idean. Otettiin pari muutakin takaakiertoa verkolla. 


Kävin kouluttamisen välissä palkkaamassa Tofua kun odotti hiljaa. Mutta kerran sitten piti niin kamalaa mekkalaa häkissä. Nova nätisti vieressä hiljaa, vaikka taisi täristä innosta kun sen puolen kentälle joku tuli treenaamaan. Pääsin yllättämään ja ärähdin käytöksestä, sen jälkeen taisi olla hiljaista. Juoksin sivusta näkymättömistä ja tömäytin häkin seinää. Tähän asti oon palkannut vain hiljaa odottamisesta, mutta välillä intoutuu huutamaan jos joku leikkii leluilla tai tekee jotain vauhdikasta. Mitään näköestettä ei nyt ollut.. 


To 13.8 lähimetsässä mulle haukkuja
- lättänä alusta merkkinä missä haukkua, ensin ihmetteli sitten hoksasi idean. Vaihtelin paikkaa niin sai hakea aina uudestaan.
- alussa 5-10 pätkät
- sitten 32, missä 23 kohdalla tauko ja 28 nuuskaisi ja piti toistaa käsky
- 15 hyvin
- 30 nyt hyvä! Näitä lisää! Ekat 5 haukkuu nopeasti ja sitten rytmitasoittuu. Tuli hiki haukkuessa. Siinäkin mielessä parempi vahvistaa tasaista ja sopivaa rytmiä.. 


Kollaasit, kännykkäotoksia: 

Tofu n. 5kk 

Mökillä lomalla näki 1v lasta, aluksi mörköhaukkua (lapsi tottunut koiriin) ja sitten Tofu antoikin pusua ja nätisti rapsutella. Käytiin Porista tullessa Hämeenlinnan kaupungilla.

Käytiin vikan lomaviikon perjantaina Tofun ja Henkan kanssa junalla ja ratikalla stadissa. Jätskikiskalla ja takaisin. Tofu oli reippaana ja rohkeana mukana. Palkkasin odottamisesta julkisissa ja rauhallisesti menikin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!