Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.8.2020

Tokon viimeistelytreenit ja namitestaus

KE TOKO 

Konalassa nurtseilla tokoharkat aamulla, eka treeni su kisojen jälkeen. Kati & Tria belgi kaverina. :)

Gavalle palasia ja testailtiin, mikä on tilanne ja että meniskö palautteluna ja kenraalina. Gava oli varuillaan jos kuului pienikin kolaus kerrostalon pihalta ja muisti skeitin 500m päästä, kun pälyili siihen suuntaan. 

-paikkaistu reilu 1min. Palkka. Sitten käskin maahan, liikkuri takana ja siitä palkka. 

- kiertohässäkkä: kierrosta palkka. Sitten kierron vasemmalle palkka, muttei G bongannut ja haki kapulan. Toisella kertaa sujui ja tiukka kierto. 

- luoksetulon läpijuoksu Gavaksi kovaa. Jipii, ennätys että kokeen jälkeen ei ennakoinut! Jos sterkasta on huonoa arkuuden voimistuminen niin on Gava myös tasaisempi tokossa. 

- eteen isolle alustalle. Vähän vino ja korjasin alustalle. Siitä palkka. Toka suora. Ruutu oli varjossa missä oli lehdistä epätasainen kuvia maassa. Lenkin kautta ja sivusta lähestyen löytyi. Alustalla Gava seisoo suoraan. Stopista ei. Toisto lelulle ruutuun, hyvin! 

Tauko

- ohjattu: merkille puun kierrosta. Heti palkka. Lähempää merkille hetsaten, siitä oikea kuten kisoissa. Lähti vasemmalle (koiran oikea). Uusiksi merkille. Yritti taas vasemmalle. Kolmannella lenkillä kapula. Nurtsikin lyhyt, ettei ollut siitä. Uusiksi kapuloiden vienti. Ei katsonut ekaa, vain vikan. Ekalla taas kiinni väärässä. Tehtiin kunnes onnistunut. Kolmas kapuloiden vienti niin, että leikin ja näki väärän laitoin. Nyt oli kuitenkin jo auki merkillä ja kuikuili molempia kapuloita ja kuunteli kun sanoin oikea tuo. 

- zeta: ensin namirasia takapalkkana istumisia. No ei alkuun istunut. Sitten kun annoin lisäavut sujui. Useampi toisto. Yksi seuruutus ja liikkurilta "käsky käsky". Sitten otin ekaksi seiso ja samalla sivulla istu, missä aiemmin. Ja takapalkalle. 


Tofun treenissä 

Kati oli lelun kanssa apparina ja jatkettiin pommin varmoja lähtöjä. Nopeita vapautuksia ja parissa seisomisesta. Lopuksi helpot nopeat vapautukset. 


Ke Novan sisätoko:

- kaukot: n 2m maksimi seisomisissa. Osassa unohti pysyä. 

- tunnari seisomisia: vapautin kapuloille 1-2m päästä ja pysäytin seisomaan. Kuuntelua ja malttia.

- tunnari "oma" nenäkosketus/ilmaisu tunnarille, ei suuhun: ekaa kertaa treenattiin uutta tapaa. Pidin jalkaa kapulalla ettei voi nostaa maasta. Vaikein oli palkata lähelle tunnaria. Yllättävän hyvin hoksasi asiaa. 


To Novan pihatoko videolle

tunnari: ensin jalka tunnarin päällä kosketuksia/näyttämistä. Hyvin muistissa. 

Otin jalan pois ja käden mitan päästä koskemisia. Jossakin otti kahdesti suuhun, sitten muisti koskea.

Väärien kasa mukaan. Ensin ryntäsi sinne ja otin takaisin. Oma ruohokasan alla, että näkisi nuuskimista ja saa vähän miettiäkin. Välillä kesti miettiä ja yhdessä kohtaa tarjosi haukkumista ilmaisuna. Vaihdoin oman paikkaa ja naksutin koskemiset. Kokeili myös näyttää vääriä, mutta niistä ei palkkaa. Hyvä että ei nostanut. Hyvältä näytti näin 2 treeniksi. Ilmaisuun vielä kestoa tai ehkä luopumista. 

Saatiin videon perusteella vinkkejä, niistä seuraavassa.

kaukot: seiso-istu kuuri jatkuu. Tajusin, että pelkkä suullinen seiso oli aika hyvä. Nyt ei olla käytetty takapalkkaa, ettei sinkoile jalan kanssa. Mutta käsimerkkejä koittanut vähän näyttää ylempänä ja seisoen (aiemmin kumarassa). Seiso-istu vaikea ilman apua läheltä. Video

______________________________

Testattiin Oscar kissanruokaa, missä 90% lihaa, Kana-possu viljatonta, ei väriaineita ja Kuopiossa valmistettu. Juuri sopiva koko! Ei ollut hinnallakaan pilattu, kun löytyy isoista kaupoista, Hankkijalla Hyvinkäältä ostin, hinta 7-9e ja näytti löytyvän Cittarista myös. Gavan silmät oikein pullistui (kuten nakilla ja juustolla), Tofu nyt tykkää kaikesta. Tauriini lisäravinteena on koirillekin hyvä, sen puute saattoi aiheuttaa jotain sydänsairautta. (Täytyi tarkistaa, että sopiiko koirille.) Pakkauksessa 650g eli juuri hyvä, ei ole pikkupussi eikä liian iso, että ehtii vanheta. Ei ollut muruja, vaikka vähän rosoinen pinta. Kevyttä kuivattua lihaa, menisi vaelluksellekin. Ei tuntunut kädessä rasvaisilta.

Oscarilla on "makkaraakin" joka käyttäytyy aika Naturiksen tavoin, pystyi kuutioida pakkaseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!