Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.8.2020

Tofu tuuraamassa ekassa agissa

MA AGILITY
Ma Gava ja Josefina treenasivat haulla rataa. Ensin pätkissä ja sitten 21 estettä. Pari extraa estettä, persjätössä rima, kepeistä jäi vika keppi.. Video (lyhyempi). 


TI AGILITY/taidot lähdöt ja eteenmeno

Ti Tofu tuurasi agitreeneissä isoja. 
Gava reagoi vielä arjessa ääniin herkemmin, kun näki skeitin 16.8 ja pe 21.8 pelkäsi ASTlla ääntä. Ei nyt kuulunut, mutta varmuudeksi G jäi kotiin. Novalla tikkien poisto ehkä pe. Tofun kanssa siis ekat ohjatut treenit, leikkiä ja syömistä. Ei ole tarkoitus alkaa vielä tekemään agilitya, mutta tehtiin nyt valmistelevia taitoja joista on hyötyä muuallakin. Toisella kentällä oli koira aksaamassa ja meidän välissä meni kiva tuttu aussie. Tofu oli nyt ainut koira joka pääsi kentälle. Muuten se on kentällä treenannut odottamista ja tokoa. Tötsän kiertoa voidaan ottaa jossain vaiheessa, sitä tarvii tokossakin. 

Pommin varmat lähdöt: 
1. treenikerta ikinä. Appari hetsaa lelulla. Talutetaan pannasta kauemmas ja ympäri, päästetään heti (odotin että focusoi leluun). Vaikeutettuna pysäytetään ja päästetään. 


Hypylle irtoaminen namirasialle: Namia rasian päälle ja lähetys ensin n. 4m matkalta, lopussa n. 10m. Hyppy ilman rimaa. Vain suoraa lähestymistä. Vein pannasta pyöräyttäen taakse ja "eteen" käskyllä vapautin syömään. Hyvin juoksi aina syömään. Parissa vähän haki katseella purkin kohtaa. Pystyttiin myös siirtämään lopuissa apparia vähän kauemmas ja eri puolille. 

Lyhyt putki: Ensin mietti, sitten namirasia rapisi ja sitten mentiin kiireellä! Seuraavat ei tarvinnut namipurkin ääntä ja meni läpi. Ekoissa kesti hoksata, mistä kuuluu mennä, ohikin olisi nopeata. Lopuksi meni jo äkkiä läpi. 
Tofu pikku pentuna kokeili pariin kertaan putkea, sitten on ollut pitkä tauko ettei tainnut muistaa koko asiaa. 



Lenkillä ti pari metsästä lelun etsimistä n. 8m matkalta. Vein lelun Tofun istuessa ja tiputin sen nähden. 

Nova teki tiistaina kaukoja sisällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!