Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.8.2020

Jenna Caloanderin agilitykoulutus Gavan kanssa ja tokot

Maanantaina oli AST:n järkkäämä Jenna Caloanderin koulutus. Gava ollut viimeksi Jennalla kun oli 6kk. Pieni tilannepäivitys alkuun ja mitä haasteita ollut. Sitten radan pariin. Tehtiin kahdessa osassa, oli aika kuuma.

 Alku ok, takaakierto 6 sujui. Ekassa kiersin putkeen ja otin 7 jälkeen vain haltuun. Onnistui niinkin, pointsit Gavalle. Sitten seuraavissa kun vauhtia tuli lisää niin vaikka leijeröin lenkitti, mutta piti ottaa pieni lähetys hypylle 7 ja sitten putken toisella puolen selkä kohti seuraavaa putkea, ottaa kiinni ja siitä päästää putkeen, ei yhtään avata kroppaa kohti lenkitystä (tulihan se niinkin mutta lenkittäen). Otettiin tähän sitten verkko avuksi, kun veti 7 hypyn pitkäksi. 

9 in-in olin alussa itse myöhässä. Sitten ehdin ja tuli nätisti putken ohi. (hypyt 50cm) En huomannutkaan 10 käännöstä (tai lenkitystä) mutta oli aika kalastelua 11 hypylle ja sitten valssista 12 hypylle. Videolta näkee, miksi se tuntui niin kalastelulta. :D 

9 hypyllä wräppiä eli kahdesti siivekkeen ympäripyörimistä. Noissa ollut vain pelkkä suhina tai rytmitys. Kun sik-sik sanalla radalla sekoittaa takaakiertoon out-out, suhina on vaikea joten ajattelin pystyisikö olla se-se-se, (si-si ehkä liian lähellä in-in, tai en tiedä) kaverilla oli joku tse-tse. Multiwräppiin helpottaisi jos on sana eikä vain vippauskäsimerkki. Jenna oli riman kanssa laskeutumispaikan suunnassa ja koputti maata. Kyllähän Marjokin kehotti näitä viime talvena tekemään tai jo edeltävänä kesänä, mutta unohtuneet ja kun ei näyttänyt alkuun että tehoisi mitenkään.. Läksyt on hyviä, kun tuntunut että hinkataan kokoajan samaa eikä kehity mihinkään suuntaan.

Verkkojen sijaan, alkuun matalalla rimalla opettaa, että kahden pituuden sivukepin kanssa voi olla appari joka kopauttaa maata. Pitää kääntyä silloin tiukasti ja ennen reunatolppia. Sitten voi lyhyeltä matkalta vaikeuttaa ja tehdä ihan tiivistä käännöstä ja myöhemmin niin, että vain yksi tolppa on muistuttamassa. Nuo näkyy myös paremmin. Ja niitä löytyy ainakin joka kentältä, ellei pituus ole käytössä tai sitten lainaa. Nämä nyt treeniin niin hyvä tulee. 

- in-in 17 meni aluksi useamman väärinpäin. Piti olla paikallaan ja sitten tehdä reilu rytmitys. 

- takaakierto 18 ja putki 20: ekassa ei mennyt takaakiertoon, sitten ok. Linja syötti väärään putken päähän. Kokeiltiin toista puolta, mutta sieltä ei ehdi niin täytyi vaan lähteä ajoissa takaakierto päällejuoksusta, hyvää treeniä.

- in-in 22 ekalla ansaputkeen. Sitten sujui. :) 

- kepit 23 ekalla kiersi kepin, sitten ok. 

Jenna oli sitä mieltä, että on tosi hieno koira, kun saa nuo tietyt käännökset kuntoon. Ja menee lujaa. Jännä siinä mielessä, ettei ole ihan perinteinen lenkittäjä. Jotkut kääntyy tosi hyvin ja tiukasti, esim takaakierto pyöritykset tai jos oma liike jatkaa käännöksen suuntaan. Ja joissakin valuu. Valumiset on enemmän, ettei koira viitsi tehdä töitä.


—---------


Ma aamuna tokoa Konalassa Sirkku, Kati ja Elli seurana, samalla porukalla. 

Paikka istu: hyvin! Ehkä reilu 1min?

Ruutu ok

Ohjattu ok

Kierto-ohjatussa merkki ok. Toinen kapula varjossa niin olisi hakenut koiran oikean, auringossa olevan.

Gavalla nyt intoa ja vauhtia, kun aamu viileämpi.


Ti paikka istumista agikentän lähellä, palkkailin ja ok. 

Ke pellolla 2min piilopaikkis, äiti ja Tofu häiriönä.

Kaukot ja liik istu ehkä vielä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!