Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.8.2020

Viikonlopun tokoilut: la pyöräretki ja videoitakin

 LA TOKO Gava ja Tofu

pyöräilin porukoille ja siinä pohdin mennäkö Vermon suunnille tai missä oli kenttä missä myös varjoa. Tokoreppu oli selässä mukana. Sitten tuli mieleen Mankkaan koulun kenttä ja sinne on pääosin kivasti tasaistakin ja rauhallinen sekä varjoakin. Oltiin juuri klo 12-13 aikaan, milloin oli jo lämmintä. Porukoilta reilu 3km ja koirat kärryssä matkan, 20minuuttia ajoi. Takaisin tullessa Gava juoksi pari pätkää, kävelytin varjoisella hiekkatiellä ja talutin/työnsin yhden mäen ylös (Tofu kyydissä). Tofu pääosin makoili ja palkkasinkin siitä. Gavakin alun jälkeen makoili. Yhteensä n.7,5km kun laskee porukoille menon, oli vähän lämmin jos olisi juoksuttanut pelkästään ja pääsin kovempaa. 

Tofu aloitti: 

kahden lelun leikkiä, sisälti myös lelun kanssa ympyrän juoksua. Tätä hyvä muistutella! 

Ruudussa kosketusalusta kaakeli: palkkasin, liikettä sitä kohti ja koskemista. Sitten myös ruutunauhan ulkopuolelta alustalle menoa. 

Tauon jälkeen

Kosketusalusta: tehtiin isoa mattoa, siihen mahtuikin hyvin molemmat tassut. 

Kapulan vetoa/vastustamista: liikutin kapulaa ja kun vastusti niin palkkasin namilla. Näissä hyviäkin. Sitten pyysin eteen istumaan ja tarjosin kapulaa. Palkkasin nopean suussa käytön. 

Kytkettynä odottamista tuli Tofulle kahden hihnan mitalla, jätin istumaan ja palkkailin. Välillä meni maahan. Tein Gavan kanssa lähellä ja palkkasin väleissä. Sekä niin, että otin Tofun mukaan ja istui vähän sivumpana kahden hitan mitalla. Ei tarvinnut palauttaa paikalleen, mutta paristi nousi seisomaan, jolloin korjasin istumaan. Odotti tosi hienosti, kun oli ennen Gavan vuoroa päässyt jo juoksemaan. Taisi olla ihan hiljaakin eikä vetänyt hihnassa. Idea, että odottaa kuin ns vapaana, hihna on vain koriste. Välillä kun Gava juoksi lelun kanssa, palkkasin Tofua tiheästi ja myös kielsin ettei saa kurotella Gavan palkkoja, kun G:n treeni kesken. (Kotona vie suusta lelut ja veisi nytkin)

Haukkuminen: Tofulle ensin 1 hau ja lelu. 1 hau. 2x hau ja lelu. Sitten 3 hau ja lelu. 


Gavalle myös kaksi kierrosta. Laitoin ruudun ja lelut niin, että Gava oli piilossa.

- eteenmeno: ensin lelulle, tässä pohti ensin kapulakasaa ja merkkiä. Mutta juoksi ohi, mutta hiljempaa. Sitten kaartoi vinoon. Korjaussanalla lähetin sivusuuntaan ja sitten etsi niin löytyi lelu. 

Toinen lelu oli maalien välissä. Olisi halunnut taas juosta maalin eteen ja vinoon. Otin uusiksi, että saataisiin heti suora. Näköjään liian vaikeita sokkona ja kun ei tiennyt yhtään, missä palkka on. Eikä halunnut juosta niin lähelle aitaa. 

Kolmas oli melkein A3 kokoinen kosketusalusta/silikonimatto. Gava halusi mennä sen ohi. Mä kun ajattelin että sen näkee jo kaukaa. Piti muistutella, että sillekin voi pysähtyä. 

Ruutuun lähetys sitten. Mutta lähti vain etsimään leluja. Tai korjasi alustalle. Useamman käskyn jälkeen tajusi kuunnella, että oli puhe ruudusta. Paikka löytyi, kun oli alustakin siellä. Sininen ruutu ämpäreillä, vastapäätä istuinkatosta. 

Tauko

- ruutu toiselta sivulta. Eteenmenossa halusi mennä katsomaan roskaa. Meni vinoon ja korjasin kohti pistettä. Meni vähän takareunasta yli. Palkkasin korjaukset. 

- sivulletulo: Gava nihkeili sivulletuloa ja kun käskin niin tuli vinoon. Käskin pois ja uusiksi. Kun teki kunnolla annoin lelun. Sitten ilme muuttuikin sivulletuloissa ja palkkasin niitä muutaman peräkkäin. 

- ohjattu: Vein kapulat tai kävin kävelemässä vain ympäri. Kun olin palkannut Tofun niin meni maahan, kun olin jättänyt istumaan. Korjasin istumaan ja pidin vielä 2min odottamassa. 

merkkiä ensin muistin "merkki" ja "stanna" käskyt mitä mietin aiemmin, että olisi sille että koira pysähtyy merkille. Tai korjaa asentoa suoraksi. Palkkailin stanna ja kun oli suorassa. Vaati läheltä käsiapua. Saatiin onnistumisia. Sitten kapulan noudossa Gava halusi hakea keskimmäistä tai oikeata. Ei vasenta mitä käskin. Vasen oli eniten varjon puolella. Kun reilusti näytin vasemmalle niin meni lenkin kautta oikein. Ei jotenkin niin läheltä kentän reunaa taas ajatellut, että siellä on mitään. 


Kotona Tofulle: 

- kosketusalusta: naksuttelin alustaan koskemista, 1 tassu käy tai sinne päin. Mutta tarkkana saa olla ettei vahvista makaamista. 


- kapulan vastustaminen: Liikutin kapulaa ja kävelin, kun veti vähän takaisin sanoin jes ja sai namin. 


seuraus, pidon alkeet ja kapulaan tarttuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!