Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.8.2020

Kimppatokoilua Konalassa ja silmätippoja

- Yyteri kuvia täältä lisää


MA TOKO 

Konalassa nurtseilla kimppatokoilut mukana punaiset ja mustat: Elli&Tosca tolleri, minä ja Tofu&Gava sekä musta labbis Loisku & Sirkku sekä Kati & mustat belgit Tria&Twiiti4kk

Gava teki alussa odotellessa 

- kierto-ohjattu: liikkuri vei kapulat. Kiertotötsä oli varjossa ja muut auringossa, mutta sujui hyvin. Kasseja vas takanurkassa häiriönä. Sitten nouto yksittäisenä, oikea hyppy (ohjaajasta katsoen), ekassa otti kapulan ja juoksi hypyn ohi. Toisella muisti. Tämä olikin se puoli missä nollasi kerran kokeissa. 

- tunnari: vähän mietti kapulaa ja vilkaisi että onko niitä kauempana lisää. Toi kuitenkin hyvin oman eikä koskenut vääriin. Jätettiin siihen. Täytyy tehdä vielä, että saadaan varmuutta. Tässä olikin pitkä tauko ellen sitten ottanut mökillä kerran? 

- paikka makuu: alokoiralle Gava oli mukana liikkuroinneissa ja aloitettiin maahan käskytyksillä sivulta. Samoin paikkamakuuta. Kuunteli ja totteli hyvin. 

- evl paikkis: sekoittikin ottaa sitten paikka istumista 2min ja makuuta 1min + luoksetulo. Kun sanoin odota niin painui maahan, vaikka olin viritellyt "istuminen". Sama jos sanoin "istu" lähtiessä. Kun sain yhden onnistumaan niin palkkasin 5m jälkeen. Sitten pysyi varmaan minuutin, kunnes ehti maahan ennen. Korjasin ja vähän aikaa piilossa ja sitten palkkasin. Istumista treenattava! 

Maahan Gava ensin ja hyvin. Luoksetulo myös ok. 

(Tein Gavalle myöhemmin istumista ennen autoon ottamista ja siinäkin eka istu käskyllä maahan, sitten kun istui niin pysyi jonkin aikaa, kunnes meni maahan. )

- zeta: seiso, istu, maahan, Gava yllätti ja teki kaikki oikein! Palkkasin seisomisen ympärikäveltyä. Istumista voisi palkata myös takapalkalle. 

- ruutu: eteenmeno hyvä valmiille lelulle, sahanpurua oli ympyrässä. (Vinkkinä hiekkakentällä vesipullolla merkata kehän reunat! Niin voi olla kokeessa) Ruutu oli vaikea, ei nähnyt sitä alkuun ja korjasi vain eteenmenoa. Kun kutsuin lähemmäs niin sitten onnistui. Vaikka pari koiraa oli jo aiemmin käynyt ruudussa. Piste oli varjossa ja ruutu auringossa, vähän kohti aurinkoa. (Tria konkarilta sujui)

- ohjattu: eka merkki vino, menin lähemmäs korjaamaan. Merkki niin, että olin lähellä, meni suoraksi - palkka. Sitten käskin kiertämään takana puun ja siitä merkille, hieno suora merkki jes! Eikä tarvinnut nyt alustaakaan. Alkuvuodesta näitä ei saanut millään suoraksi kuin alustalla. 

Treenaa G

- vesipullolla pisteen reunat, ruutuun meno

Huomasin, että Gavan evl1 maaliskuulta olikin vuosikertaa 2019. 

Tokokuvat: Kati


Tofun treeni: 

- Tofu pääsi paikka istumaan kaverin kanssa. Pidettiin turvaväliä niin, että jos hihnalla ryntää kohti niin ei ylety. :D Kerran Tofu yritti karata kohti, muuten keskittyi tosi hyvin. Palkkasin ensin sivulla odottamista. Sitten paikalla istumista hihnan mitalla. 

- Kokeiltiin myös Tofulle maahanmenoa, jossa palkkasin jatkuvasti, käännyin eteen ja takaisin sivulle. Näköjään sekin sujui suht hyvin, koska on tehty maahan rauhoittumista. 

Kotona Tofulle

- kosketusalustaa: naksuttimen kanssa, saatiin yhtä tassua siihen. Yhdessä meni maahan ja sitten sain olla tarkkana, että palkkaan seisomista. 

Treenaa Tofu

-paikallaan pysymiseen kestoa ja eripaikoissa.
-Seurauksessa ja sivulletuloissa yleensä nami vasemassa kädessä.
-Naksutellen, missä naksaus ja nami sitten vasta? Enemmän viivettä namin tyrkyttämiseen. Myös suullinen kehu ja sitten vasta nami/lelu.
- pilli istumisia


MA eläinlääkäri, sain aamulla varattua ajan Tofulle. 

Silmä rähmi la illalla ja su tuli keltaista. Tänään aamulla oli sitten turvotusta ja mennyt pahempaan suuntaan 1 päivän huuhtelujen jälkeen. Laitoin silmähuuhdetta, mutta jälkikäteen tajusin että edelliskerralla taisin laittaa Bebanthen Eye tippoja (aiemmin selvitty ilman käyntiä). Sain onneksi ajan samalle päivälle Mevettiin.

Ei haavaumia. Vilkkuluomen alta löytyi pentujen silmätulehduksille tyypillisiä rakkuloita. Lääkkeeksi tipat, missä on kortisonia 2x päivässä, 2vk ajaksi. Jos ei auta niin Bebanthen eye tippoja tai uusi kuuri. Yksi mahdollisuus myös puhkaista rakot rauhoituksessa. 

Päivitystä: lääke tepsi jo ekassa päivässä. 2 päivää jälkeen näyttää jo terveeltä, mutta jatketaan kuuri loppuun. 

Nova kisasi taas viikonloppuna mejässä Keuruulla tollerikisoissa. Ei sujunut tälläkertaa, 2 ekaa makausta ok, jonka jälkeen ei löytänyt jälkeä. Epäilyksenä nenäpunkki tai muu mikä haittasi. Oli toki hellekin. Metsäautotien ylitys oli vaikea. Lääkkeet tilauksessa kolmikolle varalta. Gava ja Tofu nyt ollut pidempään omissa menoissaan eikä kukaan oireile. 

Voi0 siis tuloksena. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!