Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.8.2020

Gavalle toinen EVL1

Pitkästä aikaa mustavalkoiselle kisaamista ja tokossakin kisattu viimeksi keväällä 2019. Vaati aikaa Ruutin poismenosta, josta nyt reilu vuosi ja sterkkakin vuoden alussa. Ennen ei juoksujen takia voinut kisata syksyllä. 

Saatiin hyvissä ajoin peruutuspaikka 23.8 Hyvinkään kokeeseen, tuomarina Susanna Berghäll. Vuoro oli toisena ja liikejärkkä näytti hyvältä. Aiempana vuonna istumisten ennakoinnissa oli ongelmaa ja seisomiset ei meinannut sujua, nyt seisomiset toimii.  

Tein ennen paikkiksia hyvissä ajoin parit kaukojen aloitukset ja liikkeestä seisomisen. Lisäksi paikka istumista niin, että menin aidan kulman taakse, lyhyeksi aikaa. Ennen 2 kehää taas seurauksen sivuaskelia ja peruutusta. 

Paikka istu 10

Paikka makuu 10, Gava vilkaisi liikkuria kun se käveli koirien ohi ja ekan taakse. Mutta omalla vuorolla keskittyi muhun ja nopeasti maahan. Luoksetulo myös hyvä, ehkä ministi vino sivulla.

Kaukot 10: nämä meni nappiin. Ei ole kotonakaan tehnyt näin hyviä ja teinköhän kerran kisamatkalta pari vaihtoa. Aika palkitsevaa, kun tämä liike ollut vaikeimpia. Sivullenousu oli ministi vajaa, jäin liian eteen. 

Zeta 7 : Eka seiso ok, sitten istumisen seisoi. Maahan ok. Hyvä seuraus ja käännökset. Vähän liikaa luotin istumiseen, tarvitsee siinä vähän katsetta ja rytmitystä.. 

Ruutu 10: eteenmenon virittelyssä katsoi vähän eri suuntiin, mutta ehdin kehua suunnan. Laukkasin ympyrään ja seiso. 

Luoksetulo 9: stopit hienot ja vauhti ok. Sivulla vähän vino. Gava harvemmin saanut näin hyvää numeroa luoksetulosta.

Kehässä en nähnyt numeroita, mutta arvelin ettei nollia tullut. Ja toivoin, että riittää ykkösen. 
Yhteensä EVL1, 291p, KP, 2/7sija ja 1-tulos! Seuraus 9,5: hyvin, hyvä vire ja tekniikka. Ei ollut liian tiivistä. Peruutus hyvä, vika perusasento siinä vaati muistutuksen. 

Ohjattu 7: merkki hyvä (Gavan tasoinen), sain korjattua oikealle kapulalle. Totteli ohittaa myös keskimmäisen. 

Tunnari 9,5: löytyi nopeasti oikea. Luovutuksessa ministi vinoutta? 

Kierto-ohjattu 9: kierto hyvä, vähän väljä.. Stoppi hyvin. Vasen kapula onnistui (tämä tehtiin onneksi viimeksi treeneissä). Tuli aika lujaa sille ja poimi kapulaa vinottain. Suuntasi silti hypylle, johon otin varalta käsimerkinkin.  Toi eteen vinosti (vähän kesken suoraan sivulle tuomisen opettaminen). 

Video kehä 2

Tässä oli viimeiset 3vk ahkeraa treeniä, onneksi töitä vähemmän ja yksi viikko lomaakin. Kiitos treenikaverit! Gava teki parhaansa ja paremminkin kuin treeneissä. Saa olla tyytyväinen.

Tästä tuli mieleen, että Ruutilla oli yksi yli 290p koe, joka oli huippu. Kaikki meni niin nappiin. Rasmuskin sai joskus kaukoista 10, joka on aina työvoitto. :) Koronasta hyvä puoli, että sai pidempään aikaa kisata vanhoilla säännöillä. 


Tofu oli äitillä yötä ja kisojen ajan hoidossa. 

Treenattiin ekaa kertaa kentällä Tofulle näyttelykävelyä ja juoksua. Juokseminen lyhyissä pätkissä, kun intoutui hyppimään ja puremaan tai laukkaamaan. Palkkasin vain Gavan lähelle maahan, ettei keskity kontaktiin. Seisomista ilman namia ja sen jälkeen nami esiin. Kuten Fan Yu opetti. Ja tavallisella hihnalla kaikki. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!