Siirry pääsisältöön

Gavalle toinen EVL1

Pitkästä aikaa mustavalkoiselle kisaamista ja tokossakin kisattu viimeksi keväällä 2019. Vaati aikaa Ruutin poismenosta, josta nyt reilu vuosi ja sterkkakin vuoden alussa. Ennen ei juoksujen takia voinut kisata syksyllä. 

Saatiin hyvissä ajoin peruutuspaikka 23.8 Hyvinkään kokeeseen, tuomarina Susanna Berghäll. Vuoro oli toisena ja liikejärkkä näytti hyvältä. Aiempana vuonna istumisten ennakoinnissa oli ongelmaa ja seisomiset ei meinannut sujua, nyt seisomiset toimii.  

Tein ennen paikkiksia hyvissä ajoin parit kaukojen aloitukset ja liikkeestä seisomisen. Lisäksi paikka istumista niin, että menin aidan kulman taakse, lyhyeksi aikaa. Ennen 2 kehää taas seurauksen sivuaskelia ja peruutusta. 

Paikka istu 10

Paikka makuu 10, Gava vilkaisi liikkuria kun se käveli koirien ohi ja ekan taakse. Mutta omalla vuorolla keskittyi muhun ja nopeasti maahan. Luoksetulo myös hyvä, ehkä ministi vino sivulla.

Kaukot 10: nämä meni nappiin. Ei ole kotonakaan tehnyt näin hyviä ja teinköhän kerran kisamatkalta pari vaihtoa. Aika palkitsevaa, kun tämä liike ollut vaikeimpia. Sivullenousu oli ministi vajaa, jäin liian eteen. 

Zeta 7 : Eka seiso ok, sitten istumisen seisoi. Maahan ok. Hyvä seuraus ja käännökset. Vähän liikaa luotin istumiseen, tarvitsee siinä vähän katsetta ja rytmitystä.. 

Ruutu 10: eteenmenon virittelyssä katsoi vähän eri suuntiin, mutta ehdin kehua suunnan. Laukkasin ympyrään ja seiso. 

Luoksetulo 9: stopit hienot ja vauhti ok. Sivulla vähän vino. Gava harvemmin saanut näin hyvää numeroa luoksetulosta.

Kehässä en nähnyt numeroita, mutta arvelin ettei nollia tullut. Ja toivoin, että riittää ykkösen. 
Yhteensä EVL1, 291p, KP, 2/7sija ja 1-tulos! 



Seuraus 9,5: hyvin, hyvä vire ja tekniikka. Ei ollut liian tiivistä. Peruutus hyvä, vika perusasento siinä vaati muistutuksen. 

Ohjattu 7: merkki hyvä (Gavan tasoinen), sain korjattua oikealle kapulalle. Totteli ohittaa myös keskimmäisen. 

Tunnari 9,5: löytyi nopeasti oikea. Luovutuksessa ministi vinoutta? 

Kierto-ohjattu 9: kierto hyvä, vähän väljä.. Stoppi hyvin. Vasen kapula onnistui (tämä tehtiin onneksi viimeksi treeneissä). Tuli aika lujaa sille ja poimi kapulaa vinottain. Suuntasi silti hypylle, johon otin varalta käsimerkinkin.  Toi eteen vinosti (vähän kesken suoraan sivulle tuomisen opettaminen). 

Video kehä 2

Tässä oli viimeiset 3vk ahkeraa treeniä, onneksi töitä vähemmän ja yksi viikko lomaakin. Kiitos treenikaverit! Gava teki parhaansa ja paremminkin kuin treeneissä. Saa olla tyytyväinen.

Tästä tuli mieleen, että Ruutilla oli yksi yli 290p koe, joka oli huippu. Kaikki meni niin nappiin. Rasmuskin sai joskus kaukoista 10, joka on aina työvoitto. :) Koronasta hyvä puoli, että sai pidempään aikaa kisata vanhoilla säännöillä. 


Tofu oli äitillä yötä ja kisojen ajan hoidossa. 

Treenattiin ekaa kertaa kentällä Tofulle näyttelykävelyä ja juoksua. Juokseminen lyhyissä pätkissä, kun intoutui hyppimään ja puremaan tai laukkaamaan. Palkkasin vain Gavan lähelle maahan, ettei keskity kontaktiin. Seisomista ilman namia ja sen jälkeen nami esiin. Kuten Fan Yu opetti. Ja tavallisella hihnalla kaikki. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...