Siirry pääsisältöön

2/3 tolleria + toko + agi

Meidän lauma on siis tämän päivän ja huomisen tolleri ylivoimalla. Kerttu nyt 7kk tuli siis kahdeksi päivää hoitoon. Se pääsikin mukaan ihmettelemään treenejä ja matkustamaan.



Tokoa Sonjan kanssa

Kerttu: sivulletuloja käsipaikallaan ja kiesahtaa sitä imuttaen sivulle, ei ihan ilman apua tule tiiviisti. paikallaan oloa, palkkaa odottamisesta ja sitten kutsuen luoksekin. Imutusseurausta, käytti hyvin takapäätä käännöksissä. 2on2off kotona tehtiin ensin portailla naksutellen ja sitten puomin alastulolla kontaktille tarjoamista. Maahanmenoja, käsiavulla. Kaveri olisi halunnut enemmänkin tehdä ja esitteli kyllä kaunista ääntään kiinni ollessaan. Pikkukaverista ääntä lähtee niin korkealta että ottaa ihan korviin ja lujaa. :0 Samoin se osoitti autossa mieltään kun joutui matkustamaan takakontissa.

Rasmus: seurausta ja sitten ohjailua merkeillä. Oli luoksetulo merkkejä ja sitten matalia merkkejä, vain aivotyöskentelyksi. Kerran juoksi ruutuunkin oikeaan paikkaan.

__Ruuti__

tunnari: nappasi ehkä toisena oman, tiputti ja tarkasti pari kapulaa sitten toi oman. Naksautin tuodessa niin ei pureskellut. Jätettiin siihen.

ruutu: merkin kautta joku 7, merkki hyvä ja suoraan ruutuun. Ruudussa hyvä paikka ja juoksin sinne palkkaamaan. Meni vähän normaalia hitaampaa sinne, kuitenkin tasaista laukkaa. Voi olla että oli eri kun eka kerta jo evl-ruutuna.

ohjattu: tämä ja paikallaan istuminen on eniten kesken. Alkuun ei hakenut merkkiä 10m. Helpotin noin 5m ja siitä pikku hiljaa pitempi matka. Kapulat hukkui aika hyvin nurtsiin. Ensin meinasi mennä vasempaa treenatessa keskimmäiselle. Sitten yksi onnistunut, oli vähän turhan vaikea noin korkealla nurtsilla.



Agilityt kentällä

Kerttu: Kerttu pääsi koittamaan suoraa putkea, Marika oli namialustan kanssa toisessa päädyssä. Ensin yritti kaikkialta muulta kuin läpi, sitten uskalti ja sitten ei jänskättänyt. Kun ihmiset tutustui piti pomppia käsiä nuuskimaan onko niissä nameja. Tuli siinä yksin juostessa juostua itsenäisesti putken läpi ja ei jaksanut kaikkia mini hyppyjä kiertää. Naksuteltiin myös paristi puominalastulolla 2on2offia. Hienosti käyttää takapäätä kun toinen jalka tippuu hetkessä etsii sen takaisin. Niin eri kuin vertaa koiria jotka on opetettu pysäyttämällä ja ohjaaja saa nostaa niiden takamuksen siihen takaisin.

Ruutin kanssa en halunnut tehdä samaa rataa kuin eilen niin tein rataa mitä koulutin eilen. Ihan oma sovellus vaikeista jutuista. Takaakiertoa, sm maxien hyppyradan vaikea keppikulma, pituudelta käännös, keinulta käännös.. Eteenmeno suora sisälti renkaan ja pussin myös. Kepeille hakee niin hienosti vaikeista kulmista ja kestää takaaleikkauksen, edestä se olikin vaikea ajoittaa oikein. Pituudelle tultiin suora putki ja hyppy, siitä 90 asteen käännös putkeen puomin alla. Tähän tuli kaunis lenkitys aina. :0 Takaakiertoon lähti aika kivasti, en tarvinnut ihan niin esteeseen kiinni mennä. Pakkovalssissa rima alas. Puomilla, koskee aina, joskus hidastaa laukkaa ja tulee hiljaa ravilla tai pikku laukkaa sen alas. Juoksareista on siis se hyöty että varsinkin hitaasti tullessa ei ponkaise kun kuulee vapautus käskyn. Kun Rasmus kyllä vapautuksen saatua loikkaa heti pois, vaikka sen hidastaisikin juuri ennen kontaktia. Ihan mukavasti Ruu yleisesti menee, vaikeammassa hyppy kuviossa tuli kahdella kertaa yhdet rimat alas ja sitten se pituuden lenkitys.





Yhtien tottistreenejen jäähdyttelylenkiltä:


Step



KUVIA

- 20.6 agi sm maxi hyppyradalta pari kuvaa
- Kerttu 7kk

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...