Siirry pääsisältöön

Hakua ja paukkuja

Eilen oli hakutreenit, meitä oli vain kolme paikalla ja teemana oli piilot. Kolme kompostiverkosta tehtyä maastokankaalla peitettyjä. Laitettiin ne toiseen etukulmaan suht lähekkäin. Ruutille harjoitus, jossa maalimies antoi namin ja meni keskimmäiseen piiloon, ovi jäi puolimetriä auki. (taaksepäin) Lähetys noin 10m, Ruuti tarkasti ensin ekan ja sitten hyppäsi keskimmäistä häkkiä vasten, kiersi sen ja juoksi 2m häkin taaksekin ja sitten palasi häkille, josta paikallisti ovi aukon. Tultiin itse piilolle vähän kiertäen ja kiersin piilon kolmesti viivytellen, Ruuti vilkaisi siinä kerran muuten pysytteli vain syömässä. (koska jos meinaan haukulle, pitää viihtyä kauan mm:n luona) Oli tosi innoissaan lähdössä ja ilmoittautumisessa ennen mm:n piiloon menoa ei olisi malttanut pysyä paikallaan. Seuraavalla kerralla näissä maalimies valmiina piilossa ja lähetys vähän lähempää. Ruuti sai piilolla ensin juustoa ja sitten vaihdettiin se leluun ja Ruu leikki muiden ryhmäläisten kanssa sillä.

Paukkuja Talissa Emmin kanssa
Ruuti ja Sara teki ensin. Parit kierrot sitten paukku ja jatkoin Saran kanssa kiertoja. Ruuti laski hännän ja pälyili ympärille, tuli hetken päästä mukaan ja leikkikin.

Rasmuksen kanssa seurausta, hyvässä vireessä ja iloista. Maahanmenoja liikkeestä käsiavulla nopeina ja sitten sivulta ensin käsiavulla ja sitten ilmankin. Yritti vielä mennä hitaasti, mutta parissa syöksyi alas ilman apua. Luoksetuloa, takapalkalla. Ensin tarjosi seiso-käskystä maahanmenoa. Sitten se sujui ja takapalkalle. Sitten myös läpijuoksua kiihdytyksestä.

Ruutin otin uudestaan, Ruuti oli paineistunut ja yritin tehdä vain jotain hauskaa. Namit kelpasi ihan imutuksella seuratessa, muttei niillä lähtenyt kiertämään kuin hitaasti pälyillen. Lelun kanssa otettiin vähän kiertoja ja sitten maahanmeno, lelu palkka, maahanmeno. Ihan helppoa, missä tekisi paineistumatta, leikki nostaa virettä sopivasti. Reagoi paljon enemmän nyt jälkeenpäin kuin eilen.

Kommentit

  1. Tsemppiä paukkusiedätyksiin! Topilla tehtiin namiruutuja yksi kesä ja sen verran pitkälle päästiin, että reaktiot ovat laimentuneet arjessa ja mejä-kokeen laukaisusietotestistä pääsee läpi. En usko, että pystyisi tottiksessa toimimaan paukuttelujen aikana vielä, se vaatisi vielä paljon lisää treeniä. Toivottavasti pääsette vielä pk-puolellekin kisaamaan, Ruutilla on varmaan hyvät taipumukset hakuun, kun se taitaa olla aika ihmissosiaalinen ;)

    VastaaPoista
  2. Joo ne namiruudut ei kovin toimineet meillä tai sitten olisi pitänyt olla tosi kaukana, paljon kauempana kuin niissä ohjeissakin. Se kisaaminen ei ole mulle pk-puolella niin erityisen tärkeätä jos ei koskaan pääsekään, mutta kiva noita on muutenkin tehdä. Mutta koitetaan pikku hiljaa. Selvästi ei kestä paremmin jos ampumisia on peräkkäisinä päivinä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...