Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.6.2010

Hakua ja paukkuja

Eilen oli hakutreenit, meitä oli vain kolme paikalla ja teemana oli piilot. Kolme kompostiverkosta tehtyä maastokankaalla peitettyjä. Laitettiin ne toiseen etukulmaan suht lähekkäin. Ruutille harjoitus, jossa maalimies antoi namin ja meni keskimmäiseen piiloon, ovi jäi puolimetriä auki. (taaksepäin) Lähetys noin 10m, Ruuti tarkasti ensin ekan ja sitten hyppäsi keskimmäistä häkkiä vasten, kiersi sen ja juoksi 2m häkin taaksekin ja sitten palasi häkille, josta paikallisti ovi aukon. Tultiin itse piilolle vähän kiertäen ja kiersin piilon kolmesti viivytellen, Ruuti vilkaisi siinä kerran muuten pysytteli vain syömässä. (koska jos meinaan haukulle, pitää viihtyä kauan mm:n luona) Oli tosi innoissaan lähdössä ja ilmoittautumisessa ennen mm:n piiloon menoa ei olisi malttanut pysyä paikallaan. Seuraavalla kerralla näissä maalimies valmiina piilossa ja lähetys vähän lähempää. Ruuti sai piilolla ensin juustoa ja sitten vaihdettiin se leluun ja Ruu leikki muiden ryhmäläisten kanssa sillä.

Paukkuja Talissa Emmin kanssa
Ruuti ja Sara teki ensin. Parit kierrot sitten paukku ja jatkoin Saran kanssa kiertoja. Ruuti laski hännän ja pälyili ympärille, tuli hetken päästä mukaan ja leikkikin.

Rasmuksen kanssa seurausta, hyvässä vireessä ja iloista. Maahanmenoja liikkeestä käsiavulla nopeina ja sitten sivulta ensin käsiavulla ja sitten ilmankin. Yritti vielä mennä hitaasti, mutta parissa syöksyi alas ilman apua. Luoksetuloa, takapalkalla. Ensin tarjosi seiso-käskystä maahanmenoa. Sitten se sujui ja takapalkalle. Sitten myös läpijuoksua kiihdytyksestä.

Ruutin otin uudestaan, Ruuti oli paineistunut ja yritin tehdä vain jotain hauskaa. Namit kelpasi ihan imutuksella seuratessa, muttei niillä lähtenyt kiertämään kuin hitaasti pälyillen. Lelun kanssa otettiin vähän kiertoja ja sitten maahanmeno, lelu palkka, maahanmeno. Ihan helppoa, missä tekisi paineistumatta, leikki nostaa virettä sopivasti. Reagoi paljon enemmän nyt jälkeenpäin kuin eilen.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä paukkusiedätyksiin! Topilla tehtiin namiruutuja yksi kesä ja sen verran pitkälle päästiin, että reaktiot ovat laimentuneet arjessa ja mejä-kokeen laukaisusietotestistä pääsee läpi. En usko, että pystyisi tottiksessa toimimaan paukuttelujen aikana vielä, se vaatisi vielä paljon lisää treeniä. Toivottavasti pääsette vielä pk-puolellekin kisaamaan, Ruutilla on varmaan hyvät taipumukset hakuun, kun se taitaa olla aika ihmissosiaalinen ;)

    VastaaPoista
  2. Joo ne namiruudut ei kovin toimineet meillä tai sitten olisi pitänyt olla tosi kaukana, paljon kauempana kuin niissä ohjeissakin. Se kisaaminen ei ole mulle pk-puolella niin erityisen tärkeätä jos ei koskaan pääsekään, mutta kiva noita on muutenkin tehdä. Mutta koitetaan pikku hiljaa. Selvästi ei kestä paremmin jos ampumisia on peräkkäisinä päivinä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!