Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.4.2015

Katsaus Gavan tokotreenisuunnitelmaan

Listasin Gavan toko-osaamiseen liittyviä asioita hiihtolomalla helmikuussa. Tehdäämpä katsaus, miten on edistytty tai ollaanko. Viime katsauksesta siis 2kk.

Paikalla makuu: Olin tehnyt vain muutamia lyhyitä pätkiä lumen takia. Nyt on useammat ryhmäpaikalla olot. Gava ei ota häiriötä, paitsi aavistuksen jos on suosikki koira vieressä. Ei ole silti noussut. Tässä edistymistä taas hidastaa mun tavoite, ettei menisi lonkalle. Sen takia eteneminen on hidasta. Nyt alan kiinnittämään huomiota istumisasentoon, joka pysyy samana kun menee maahan. Täytyy myös testata 2min aikaa varalta.Seuraaminen: Aiemmin olin tehnyt tosi vähän liikkurin kanssa ja ehkä noin 10m seurausta. Nyt on tehty paristi liikkurin kanssa kisapituinen pätkä ja enemmän eri pituisia. Vielä haluaisin kestävyyttä pidempien pätkien tekoon. Treeniä vain. On treenattu myös juoksua, perusasennot parantuneet ja vähän hidastakin.

Liikkeestä maahanmeno: Tässä oltiin tehty vain lähinnä käsimerkistä eikä yhtään loppu osaa. Nyt ollaan tehty välillä avulla ja ilman. Välillä jos eka kerta on ilman apua ei tee maahanmenoa. Tässä myös vähän kiistellään mun tavoitteen kanssa, saada syöksyvä maahanmeno. On se Gavalla aika hyvä, mutta joskus tekee askeleet etujaloilla. Loppuosaa ollaan myös tehty muttei ihan kisamitoilla. Lähinnä niin, että kävelen ohi ja sitten vapautan.


Luoksetulo: Tässä oltiin tehty jonkin verran läpijuoksuja. Eteentuloissa ilman apua sujui lyhyeltä matkalta muttei yli 5m. Nyt kovasta vauhdista saattaa tulla vinoon eteen, mutta pienellä avulla sujuu jo kisamitalla. Erikseen pitää treenata myös sivulletuloa, jota on paristi tehty.

Liikkeestä seisominen: tämä sujui käsimerkillä vain sivulta. Mutta nyt pystyn tehdä eri sijainneissa. Sujuu myös ilman käsimerkkiä. Tehty myös paikallaan pysymistä ja sivulletullen. Ihan kisamitoilla ei ole tehty. Mutta olen käskenyt pysähtyä ja kävellyt ohi.

Estehyppy: oltiin tehty kolmesti. Nyt sujuu nykyisen alon malliin ja stoppikin toimii. Saattaa tosin liikuttaa tassua, kun kävelen sivulle. Uuden alon malliin toimii myös.

Kisanomaista suorittamista: oltiin tehty vain kerran. Nyt ollaan tehty useampi kerta, silti max 4-5 liikettä. Eli ei kaikkia putkeen. Hieman ihmettelee mihin palkka jää. Tämä on ollut niin iso juttu Ruutin kanssa niin pelottaa, että tulee takapakkia jos liikaa ahnehtii. Kuten muussakin tavoitteita on ja haluaisin, että kaikki sujuu luotettavasti ennen kisoja.

Kaukot: uudessa alossa tulee 2m päässä kaksi siirtoa. Etupääpaikallaan ei suju jos en ole vieressä. Toki jos käyttäisi näissä erikäskyä ja saisi tehdä takapääpaikallaan. Etupääpaikallaan on teknisesti vaikeamman siirrot näihin. :/ Täytyy ahkeroitua nyt kotitreenaamaan tätä ja noudon pitoa.

Muut luokat:

Ruutu: tässä oltiin tehty lelulla ja kosketusalustalla. Nyt on parit treenit häivytetty alustaa.

Nouto: Hylättiin painava sorvattu ja tehty vain ohjatulla. Vauhtinouto hyvä. Täytyy vaan muistutella pitoa. Metalliakin muistuteltu paristi, mutta pientä ällötystä oli havaittavissa niin täytyy muistaa tehdä säännöllisesti. Tokokassissa on myös ollut Ruutin käyttämä pienikapula vain, pitää keskikokoistakin pitää yllä. Uuteen aloon pito 5s, ei olla treenattu.

Luoksetulon stoppi: Oltiin saatu muutamat hyvät stopit ja tehty vain avuin. Apuja suositeltiin vieläkin käyttämään, mutta olen välillä testannut suullista, tietää kyllä muttei yhtä tehokas. Nyt hieman uusin ohjein päästään hakemaan vielä parempaa stoppia suurimmella onnistumistiheydellä.

Muuta:
Liikkeestä istumista tai tunnaria ei ole tehty. Avossa tulee uusilla säännöillä liikkeestä istu..
Merkkiä paristi. Tasapainotyynyllä on tehty oikeaan pyörimistä ja siitä on pystynyt ajaa oikeanpuolen sivulletuloa. Oikean puolen seuruuta on tehty myös imuttamalla, hyvin pysyy suorana.

- peruuttaminen edelleen vaiheessa
- rallytokoon liittyvää pyörähdystä on tehty Tiltun koirakoulussa ja vähän "saksalaista" täyskäännöstä, vaatii silti avun

Treenattavaa riittää vielä kisavalmiiksi. Tarvitaan myös treenejä uusissa paikoissa ja häiriöissä kisojen yhteydessä yms. En ymmärrä miten Ruuti oli niin äkkiä jo 10 kuukautisena kisavalmis. :0 Tosin ei sen suoritus ollut sitä mitä halusin ja nyt oon paljon tarkempi. Lyhyessä ajassa kuitenkin edistystä, mutta vielä on tehtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!