Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.4.2015

Räntäsateessa onnistumisia

Tokoiltiin Veeran ja Inkan kanssa Malminkartanon huipun viereisellä hiekkakentällä. Kokopäivän oli sataanut, mutta kenttä oli silti kuiva. Sadekin vähän hiljeni, kun aloiteltiin mutta kyllä se räntääkin satoi jossain välin. Talvitakki olisi ollut sopiva varuste.

Ruuti teki toisena.

Halusin alkuun taas vähän keskittymistä. Jossain vaiheessa on unohtunut Ruutin kanssa tehdä häiriöityä kontaktia ja taas se sujui alkuun aika samantapaisesti kuin Gavalla eli huonosti. Vilkaisi häiriötä. Ruutille on tehty myös paljon vain taputus ja kyykky häiriötä niin tänään otin sen kivoja leluja häiriöksi. Inka ja Veera häiritsi niillä. Puhettakaan ei olla tehty niin oli naurussa pidättelemistä, kun Ruuti salamana Veeran "vapaa" käskystä juoksi kohti kädessä olevaa lelua. Paristi sain huomauttaa, kunnes uskoi ettei muiden käskyjä saa kuunnella. "Ruutu" oli myös vaikea, mutta Ruuti katsoi varmaan juuri sen takia että luuli nimeään sanottavan. Unohdin korjata, että "neliöön" käsky on Ruutin ruutu. Palkkailin namilla näistä, mutta jostain hyvästä voisi myös vapauttaa narupallon kanssa juoksemaan niin saisi purkaa. Loppua kohden nämä parani.

Seurausta häirittynä myös. Tässä vierivät pallot sai ensin pään kääntymään ja lopussa kesti nekin. Reagoin heti ja vapautin, kun piti hyvin kontaktia häiriöstä huolimatta. Tässä sai narupallon palkaksi. Ihan pari pientä äännähdystä lähinnä liikkeelle lähdössä meinasi tulla.

Ruutu: kentällä oli kaksi ruutua ja niiden välissä merkki. Otettiin Veeran merkeillä ja nauhalla tehty ruutu. Ja kun olin sanonut, että se jää ennen ruutua sen eteen seisomaan niin Ruutihan juoksi heti ekalla kerralla perälle hienosti. Ruutuun juostessa tuli pieni inahdus.

Ohjattu: Seuraavalla kerralla otettiin vasen ohjattu samalta merkiltä kuin ruutuunkin juostiin. Ekalla kertaa yllätyspalkka merkin jälkeen apparilta heitettynä (koska ruudussakin tuli pikku ääni), Ruuti ei osannut odottaa sitä niin tuli hyvään aikaan. Sitten uusiksi ohjattu. Ruuti kuunteli hyvin tai katsoi käsimerkin ja haki hienosti kapulan. Vapautin vauhdista.

Tunnari: Tiivis rivi ja tuli vähän tuulihäiriötä. Meni rauhallista laukkaa kapuloille, nuuski ja otti oman heti sen luokse tultua. Sivulle tuli suoraan ja piti kapulaakin hyvin. Jes hienoa!

Gava teki lopussa samaan aikaan muiden pentujen kanssa. Hyvä, että oli häiriötä ja ihania ihmisiä koirineen.

Leikittiin aluksi, että tuli lämmin autossa odottelun jälkeen.

Luoksetulo: keskityttiin eteentuloon. Tein nyt niin, että vein aina samaan kohtaan hiekalle (jäljet näki hyvin hiekassa). Ja tein aina merkin maahan minne pysähdyin kutsumaan Gavan. Blondin tapa ;) Pystyin joka kerta pidentää kahdella metrillä matkaa. :D Eka oli aavistuksen vino, ohjasin pois ja pyysin korjaamaan. Sitten leikittiin. palkkasin jokaisen vasemmasta kädestä lelulla, koska meinaa tulla vinoon enemmän oikealle. Matkaa tehtiin 10-12-14-16-17-20m suunnilleen. Lopussa kaikki oli suoria. Kerran lelu oli niin näkyvästi roikkumassa vasemmassa kädessä niin meni sivulle seisomaan ja meinasi tarrata leluun. Toistoilla leilu roikkui puoliksi seläntakana ja silti teki hyvin eteentulon. Vika oli 20m, vauhtia oli, mutta jarrutti sopivasti eteen. Ehkä eka Gavan tekemä suora eteentulo kisamatkalta ilman apua!! Jipii

Edestä sivulletulo: 
Ohjasin käsiavulla eteen. Sitten käskin sivulle ja sivulta lelupalkka. Lelua pidin taas vasemmassa kädessä ja sieltä toin sen. Gava tulee vähän pompaten sinne. En tiedä pitäiskö mennä mitenkään eritavalla. Sujui ilman apuja.

Tarjottu katsekontakti kohti häiriötä: Hyödynsin häiriötä ja käännyin kohti Veeraa & Dottia ja pyysin Gavan sivulle. Sitten odotin, että se otti kontaktin ja heti palkka. Paristi palkattua tarjosi heti kontaktin ja pitikin sen.

Maasta sivullenousu: Tehtiin näitä joko niin, että nätin kädellä maahan ja tulin sivulle. Siitä "sivulle". Alkuun käsiapua, sitten ilman. Ilman tuli vähän turhan hitaasti. Ja myös niin, että sivulta maahan ja sitten ylös. Näissä piti sitten palkata välillä kahdesti maahan suoristauduttua, ettei ennakoinut ylösnousua. Siksi ihan hyvä tehdä noin erikseenkin.. Alussa oli vähän sitä mieltä, että maahan voi mennä hitaammin ja kyynerpäät ylös, kun oli kosteaa. Sitten nirsoilu unohtui.

Nopeat maahanmenot: ympäripyörähdys kahdesti ja siitä heti maihin. Molemmat oli nopeita ja tippui jaloiltaan maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!