Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.4.2015

Tokotreenit skeitaten ja jumppaa

Aamulla tokoiltiin Veeran & Shantin aussietyttöjen kanssa sekä mukana Erika & Tiikeri kelpie sekä lk collie Malminkartanon Sirkuskentällä.

Ruutin kanssa:
- ruutu: oikean merkin sijaan oli juosta 10cm kohti ruutua olevalle toisella matalalle merkille. Olis pitänyt tajuta, että katsoi vain sitä merkkiä. Korjasin sivulle ja nyt ok. Ruudussa pysähtyi ensin etunauhan päälle ja sieltä korjasi hyvin. Otin uusiksi, että juoksi heti kerralla keskelle.
- ohjattu: oli hankala. Samalta merkiltä kuin ruutuun, mutta osa kapuloista meni rinteelle ja oli lähellä nurmikkoa ja 2 muuta kapulaa nurmikolla. Täytyi auttaa näyttämällä
- tunnari: oli tuulinen keli ja saatiin haastetta. Taisi juosta ravilla, mutta oma tuli. Sivulla meinas liikuttaa suussa kapulaa.
- perusasennot oli tosi huonoja. Vaikka pyysin petraamaan teki samanlaisia. Jotenkin kun oli merkkejä yms muuta mihin keskittyä niin ei meinannut tulla hyvin sivulle. Täytyy olla tarkkana.

Paikalla istuminen 2min: viereiset koirat makasi. Alkuun Ruuti vähän katseli vierasta koiraa ja sitten oli hyvin.
Paikalla makuu 3,5min: Ruuti meni nopeasti maahan ja vierestä koira vapautettiin aiemmin.

- seuraus: vähän pallolla keskittymisiä aiemmin. Sitten seuraukseen. Ekalla askeleella karkasi kontakti ja tuli kova äännähdys. Palasin takaisin ja käskin kontaktissa liikkeelle, näin hiljaa. Jossain muussakin kohtaa liikkeelle lähdössä ääni ja katsekontaktikin karkasi sekä kahdet peruutukset ja molemmat huonoja + ääni. Ei jotenkin liikkeessä muista peruuttaa oikein. Vaikka yksittäisenä osaa peruuttaa kotona esimerkiksi tosi hyvinkin pitkää matkaa. Peruutus onkin yksi asia mikä helposti unohtuu. Sivuaskeleissa on tehty tehotreeniä ja vähän hiljaisempia oli, tein ne myös ilman käskyä. Pieni mun kuulema ääni kyllä tuli.

Gavan kanssa: 
Saatiin lainattua skeittiä ja aiemmin siellä ollut skeittaaja oli lähtenyt pois niin menin Gava vapaana skeittiramppien luokse. Gava juoksi kaukana pusikkoja pitkin ja kun kutsuin siellä luokse tuli ja leikittiin. Annoin viedä lelun poiskin. Laitoin skeitin valumaan eri rampeista ja leikittiin vieressä, Gava sai kävellä tekemään 2on-2offia yhdelle metallirampille ja myös puista pitkin kävellä. Potkasin skeitin rampille menemään ja heitin nameja Gavalle sivuun siitä. Yhdessä kohtaa oli rämisevä pelti vähän irti. Välillä, kun skeitti valui rampilta alas mentiin Gavan kanssa kanssa tekemään vähän skeittausta eli tarjosi jalkojaan skeitin päälle. Oli aktiivinen näissä. Skeittasin myös itse ja pyysin aina välillä hakemaan namin.

Näin Gavan alun epäilyn jälkeen oli hyvä fiilis eikä jännittänyt. Myöhemmin Veera teki skeitillä asfaltilla Saran kanssa ja vähän sitä piti vilkuilla. Täytyis muistaa muulloinkin päästä rampeille tekemään tuollaista itse ja toivotaan, että Gavalle seuraavalla kerralla kun rampit on tuttu juttu, että skeittaaja ei olisi niin epäilyttävä.Liikkeestä seisomisia niin, että käännyin vastaan tai peruutin ja heitin namin jalkoihin.
Luoksetulosta eteentuloja pitkästä aikaa. Avulla ja ilman. 10m oli pisin. Jonkun mokasi, kun tuli liian kovaa ja meni vinoon.

Hyppy tehtiin kerran lelu heittäen. Karvalelu ei vaan lennä oikein ollenkaan.

Käsikosketusta treenattiin kentällä, aika hentoinen nenällä käteen kosketus. Kotona myös lelupalkalla. Vielä vaatii treeniä, että seuraisi kättä tai pyrkisi osumaan.

Kurretemppua tehtiin vain namilla edestäpäin, että ohjasin hyppäämään istumisasennosta vähän etutassuilla ilmaan, Tässäkin on pakko olla tukeva istumisasento.


Agilityyn liittyvää Gavan kanssa tehtiin porukoilla ihmisnuolta/niistomaisesti hyppyä noin 30-40cm rimalla. Keskeltä rimaa toiselta puolen nami ja siivekkeen puolelle hyppy ja sieltä nami. Paristi yritti korkeamman ali. Muuten hyvin. Molempia puolia. Matalalla 30cm kerran kolautteli, muuten hyvin.

Pyöritysohjauksia myös kahteen otteeseen. Lähetys ja persjättö, tässä ekalla kertaa kaikki oikein. Toisella kertaa keksi yhdessä vaiheessa sen, että vaikka hypyssä ei ole siivekkeitä hyppäsi hypyn takaisin. Piti vähän rikkoa ajoituksia ja tehdä persjättö/puolen vaihto, kun selkeästi kääntyi kohti. Sen jälkeen sujui, kunhan muistin selkeästi ottaa yli tai odottaa, että oli rimalla. Näissä onkin treenattavaa, ettei keksi hypätä hyppyä takaisin, jos teen ajoissa ohjauksen.

Näiden jälkeen tuplasylkkäri meinasi vähän sekoittaa ja ei meinannut tulla kiertoon mukaan.


Tänään käsitöinä ompelin meidän pinkkiin Dog it life- treenitaskuun sadekankaasta sisävuoren namitaskuun, joka toivottavasti estää ettei rasvatahrat tule nameista läpi. Pesin myös eilen taskun. Inhoan taas muovipusseja, kun niistä en löydä pussin suuta ja namit kadoksissa.

Tasapainotyynyllä Gava jumppasi siihen takajalkoja. Siitä käskin istumaan, niin että takajalat pysyi tyynyllä. Istuen hetken aikaa ja vapautus leluun. Tässä se istui hyvässä ryhdissä eikä takajalat olleet liian lähekkäin. Noin 6-7 toistoa.

Liikkeestä seisomista sisällä niin, että aluksi peruuttelin ja heti lelu. Sitten jätettiin lelu ja lähdin peruuttamaan. Käskin Gavan seisomaan ja heti siitä vapautus. Näin ihan lyhyellä sisä välimatkoilla takapalkan idea taas tuntui toimivan. Ulkona otin ehkä liian pitkän matkan ja sivulla kulkien niin unohtui jo palkka.

Treenaa:
- Ruuti: ohjattu & ruutu samalta merkiltä
- Ruuti: tunnarin pito sivulla, perusasennon suoruus, peruutus
- Gava: liikkeestä seiso takapalkka, eteentulot
- Gava: skeittailua, kurre-temppu, käsikosketus ja istumisasennossa takajalat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!