Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.4.2015

Kotiagilitya, tokoa ja käsitöitä

Sisätreeniä

Tänään Gavan kanssa oltiin reippaita ja aamupalalla tehtiin sisällä 2on-2off- laudan kanssa kontakteja. Alkuun niin, että olin edellä/sivussa/pari askelta takana ja namit 2-3 asennosta. Sitten namin heitto eteen. Lopussa otettiin etupalkalla.

Luoksetulon stoppia sisällä. Heittelin nameja (suoralle linjalle noin 10m molempiin suuntiin musta ja välillä stoppi, kun tuli kohti). Alkuun lyhyemmältä matkalta, mutta sitten pidensin että heittelin asunnon mitalta. Ja stoppi eteisen matolle, siinä tuli muhunkin etäisyyttä noin 10m. Saatiin kaksi hienoa stoppia matolla. Taisin heittää aina namin suoraan.


Käytiin lenkillä Kiran ja Mindyn kanssa ja samalla tokoa hiekkakentällä (eri kuin yleensä).

Paikalla makuu: Ruutikin makuuseen ja Gava. Gavalle virittely ja sitten käskyllä maahan. Virittelyssä oon pitänyt nyt kiinni pannasta niin ei opi mennä siinä "maahan" kuiskauksesta maahan. Palkkailin aika tiheään ja olin noin 5m päässä. Ruutillekin välillä palkkaa ja osan mokasin heittämällä niin ettei ylettynyt ja silloin Ruuti nousi hakemaan namin. Gavan toisellakin puolella Mindy nousi välillä istumisesta eli häiriötä tuli nousevista koirista.

Ihan lopussa Gava kahdesti meni lonkalle, niissä kävelin päin ja vähän sanoin "höh" tms. Kun korjasi pois lonkalta menin takaisin paikalleen, ehti heti perään koittaa uusiksi ja odotin sen korjauksesta hetken aikaa kunnes palkkailin. Voisin ottaa toiseen käteen kännykän jolla aikaa, niin tietäisi vähän mitä kello on.. Saattaa olla, että yksinään ne parit makuut ollaan tehty lyhyempinä, ettei ehdi koittaa lonkalle.

Katselin Mindyn treeniä ja sitten oli Ruutin vuoro. Mindyn treenatessa tuhma Gava paristi lähti jotain nuuskimaan, oliskohan ollut kaninkakkaa tai muuta. Yleensä se pysyy nätisti. Ruutin tuodessa varasti myös ja lähti ennen lupaa tulla. Palautin silloinkin.

Ruuti teki 
- seurausta käännöksillä, pysähdyksillä. Alkuun meinas tulla pieni ääni liikkeelle lähdössä. Loppua kohden paremmin. Tein kahdesti istumisen. Taas käytin käskyä issstu eli s-äännettynä korostetusti.
- kaukojen: istu, seiso, maahan. Kaikki oli hyviä. Kaukoja on nykyään ihan kiva tehdä, kun ne sujuneet (kop, kop). Täytyy vaan muistaa laskea se 3-4s, etten liian nopeasti käske. Tai palkata ihan yhdestä siirrosta.

Gava teki
- tolpan kiertoa: Pystyttiin tehdä noin 20m matkalta. Hyvin irtosi sinne. Eka lenkittäen, muut tiukemmin. Välillä läpijuoksu ja välillä stopilla. Stopit yritin tehdä lähelle mua, koska leluna näätä/kärppä pehmolelu, joka ei lennä pitkälle.. Parit stopit oli vähän huonompia. Sitten päätin etten palkkaa jostakin huonosta, Ruutikin haukkui lähellä ja Gava ei meinannut sitten lähteä kiertoon. No parin käskyn jälkeen suostui. Selvästi otti heti nokkiin, kun palkkaa ei tullut.

Kerran huomasin, että tein selkeesti taas ihan vääränlaisesti hämäysheiton, kun Gava pomppas ylöspäin. Osaa olla vaikeeta mulle. Sitten keskityin, että heittäisin kohti maata tai vierittäisin maahan niin onnistuin tehdä hyvän heiton ja tuli lähemmäs lukkojarrutusta paras stoppi. Siihen jätettiin. Voisin ottaa videolle stoppeja tai käsken jonkun katsomaan mihin mun käsimerkit suuntautuu. Itse pilaan jo noi stopit sillä, etten osaa tehdä oikeanlaista käsimerkkiä. :/

- pari mini seurausta. Yksi perusasento liian takana. Seurauksessa palkkasin, kun haki vähän edemmäs.Porukoiden pihalla Gavalle vähän aksaa.

Hyppytekniikka: korkeuden arviointi 2 hyppyä 10cm korkuisina (6 jalkaa väliä) ja vika hyppy oli 20-30cm (20cm tuossa matalin). Vikaan hyppyyn 9 jalkaa. Nyt teki niin, että 20cm korkeudella teki oikein. Sitten 25-30cm lisäsi extralaukan. Täytyy seuraavalla kerralla ottaa myös yksi rima lisää niin on täysin oikean harjoituksenlainen, jos se yksi extra hyppy tuo vauhtia (silloin hyppyjä yht 4). Porukoilla on siis yksi siivekkeetön hyppy ja muut rimat oli kukkaruukkujen päällä.

2 by 2 -kepit: Tehtiin yhtä paria lelun kanssa ja panta päällä. Muisti hyvin lähteä tarjoamaan keppien välistä juoksua. Valitsin omaksi lelun heitto targetiksi nurtsin perällä olevan kaivon kannen. Tehtiin eri kulmista ja jos mentiin parin kanssa samaan linjan sitten vähän vaikeutui sisään haku. Kerran katsoi vain muhun päin ja juoksi päin keppiä, onneksi koko keppi pari kaatui siitä. Sen jälkeen olin tarkkana, että ehtii mennä parin läpi ainakin pään verran.

Sitten neitiä nukuttikin!

Ke ja to ei tehty mitään. Se tuntui jo tosi pitkältä tauolta. :D En osaa pitää taukoa. Eilen huomasin, kun äiti käsitöitä tehdessäni käytti koiria niin Ruuti, kun lähti yksinään lenkille. Niin Gava itki ja haukahti paristi. Vaikka Ruuti ei ole paras ja kiltein isoveli niin on se Gavalle tärkeä. <3 Täytyiskin muistaa välillä pitää niitä erilläänkin..


Käsitöiden saralla on tällaisia tullut tehtyä:

Tilauspanta (10e) Tekonahkavuori
Gavan heijastinliivi. Tähän tulee ehkä vielä lisäyksiä..

Puuvillapipoja (oranssi istuva, toiset pidemmät):
Kaverille K-pipo ja mulle bortsu-pipo

Vihreät strassit
Samaa näköä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!