Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.3.2016

Keppitreeni putki alkakoon

Kotisivut ovat saaneet päivitystä nyt parina iltana ja sain vihdoin tehtyä Novallekin oman sivun.
- Gavan harrastukset -sivu
- Gavan tulokset -sivu
- Novan sivu
- bc- linkit toki saaneet myös päivityksiä
ja muitakin päivityksiä


KEPPITREENEJÄ

Päätin nyt, että otetaan taas kelien salliessa keppitreeneissä tehojakso. Sunnuntai päivänä viritin metallirunkoiset kepit kasaan ja kävelin lähimmälle kentälle, jossa oli hyvä kohta treenata latupohjan päällä. Joka on hiekkakentällä. Tehtiin kolme settiä. Kahdessa ekassa 6kpl keppejä ja vikassa 4kpl. Välissä Ruuti pääsi tekemään ja Gava sai katsoa.

1 treeni: Pari helpommasta kulmasta. Ekassa taisin heittää palkan liian myöhään niin tuli hyppyä vikaan väliin.

2. treeni: tehtiin 6 kepeillä ensin helpompaa kulmaa, mitä vaikeutin. 90 asteen avokulma eli keppejen oikealta puolella ollen oli liian vaikea. Sisäänmeno oikea, muttei taipunut 2 väliin. Tätä helpotetin avaamalla 2 keppiä niin, että sinne oli helpompi sujahtaa. Vaikeutin ja helpotin. Ei lähtenyt vaikeammalla tavalla sujumaan. Kovassa vauhdissa ainakin virhe tuli esille tai jos liikaa liikuin itse edellä.

3. treeni: päätin nyt ottaa vain 4 keppiä, kerran ongelma on jo niitä ennenkin. Nyt saatiin loppuun onnistuneet vaikeammasta kulmasta, mutta en lisännyt siihen paljoa liikehäiriötä. Mahdollisesti oli ehkä 1-3cm auki toi 2 keppi. Jätettiin niihin onnistuneisiin ja seuraavalla kerralla voisi olla taas noi 4 keppiä. Muistutellaan nyt niillä sisäänmenoja. Hyvä, kun videoin koska pakosti menee sekaisin näissä toistoissa.
Sunnuntain lenkki osittain pitkospuilla Villa Elfikiltä Otaniemeen ja takaisin.HAKUILMAISUA

Maanantaina treffattiin Veera ja aussietytöt ilmaisutreenien merkeissä Sirkuskentällä. 
Gava aloitti.

1. treenikerta: Tiputti kahdessa ekaa taas rullan ennen kuin sain sen käteen. En tiedä tosin miten toi toimii kisoissa. Nyt Gava tulee sivulle ja kun oon ottamassa rullaa saattaa tiputtaa sen aiemmin. Ekassa Gava yritti antaa rullaa maalimiehelle. Kolmannella kertaa tehtiin niin, että rulla oli vain paikallaan, hieman pidempään Gava mietti silloin että mihin suuntaan rulla pitikään tuoda. Ekalla ja viime kerralla tehtiin, että rullaa liikutettiin niin että koira kaartoi mm:n ympäri, nappasi rullan ja toi sen mulle.

2. treenikerralla Gava alkuun oli niin innoissaan, että ekalla kertaa tuli tiputtamaan rullan keskilinjalle mun edelle noin 3m päähän ja juoksi maalimiehelle. Onneksi oltiin lähekkäin niin sanoin ettei palkkaa. Pikku possu. :D Seuraavalla Gava taas kahmaisia äkkiä rullasta, mutta se jäikin maalimiehen luo maahan ja Gava juoksi sivulle. Täytyi ottaa taas uudestaan. Nyt Gava oli sitten epävarmempi, mitä rullan kanssa piti tehdä niin sanoin sivullekäskyn kun maalimiehen luona Gava oli seissyt jo hetken aikaa rulla suussa. Päästin siitä näytölle, kun toi sivulle. Näissä piti hyvällä otteella rullaa ja luvalla irrotti. Veeralta tuli hyvä muistutus, että harjoittelen myös pitoa niin että voin ottaa rullasta kiinni, ei vain rullan lähellä kättä heiluttamalla.

Seuraavat kaksi toistoa sujui hyvin ja pidettiin taas rullaa paikallaan. Laitoin toiselle "pistolla" hihnan äkkiä perään, nyt näistä toistoista ekaa kertaa. Kolmannella laitoin myös ja pidin ihan aavistuksen vastaan ja päästin heti kun Gava hetken piti hihnaa kireällä. Vaikka oli tosi kevyt vetäminen niin huomasi Gavasta pienen reaktion, että saako sinne mennäkään. 

Treenaa ilmaisu:
-> rulla voi olla paikallaankin ainakin toisella toistolla
-> erillisenä pitoa ja lisää rullia pitäisi hankkia tai testata noita patukkamallisia..
-> luvalla sivulla rullan irroittaminen
-> näytölle menossa alkuun pienempi vastus ja välillä varmaan ihan ilmankin


Ruuti treenasi maanantaina tokoa ja rallya.
- Tötsän kierto 20m ja matkalla oli metrin etäisyydellä toisistaan kaksi kapulaa. Ei mitään ongelmaa. Istumaan pysähtyminen ei meinannut taas millään sujua. Aluksi Ruuti sujahti aina ekana reaktiona maahan ja sitten taas istumaan. Toisella käskyllä saattoi korjata, mutta siinä vaiheessa myöhästä. Tehtiin näitä sen verran, että lähti sujumaan.
- Eteenmeno kentän laidassa olevalle lelulle, joka oli vähän korkeammalla hangella. Oli vähän umpihankeakin sinne ja Ruuti lähti aika voimakkaasti kaartamaan. Käsimerkillä bongasi lelun. Tauon jälkeen meinas lähteä taas kaartamaan ja toistolla vasta paremmin.
- oikean puolen seuruuta: pujottelussa ja suoralla, sekä täyskäännös vasempaan. Välillä on omaan makuun vähän väljää, palkkasin taas tiiviimpiä kohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!